Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 152269 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 6447
    • Профил
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 3457
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
В руския нет четох разни коментари, по повод "разрешението" за украинците да стрелят с натовските оръжия по довоенната територия на руснаците, че като нищо ще се появят нови ракети и екипи оператори на дронове (с дроновете) при разни субекти около военни бази в Африка, Ирак, или при такива, като ония хуси ли бяха, хути ли (че из нашите медии ги пишат и двете форми) в Йемен. Май го наричаха "асиметричен отговор".
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Забележително интервю с Дж. Сакс.

Особено след 1:47:00.
Това го казвам, защото зная, че повечето от вас нямат време. И аз нямам. Слушам ги, докато правя нещо друго.
Вирусът е финансиран и проектиран предварително и са го знаели.
Човечеството се превърна в тестова лаборатория. Не вярвам, че е изтърван.
Но Джефри не може да каже това гласно.

Препоръчвам цялото да се изслуша и дано повечко хора го направят.

https://www.youtube.com/watch?v=JS-3QssVPeg
« Последна редакция: Jun 02, 2024, 11:33 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 4080
    • Профил
   Актуалните събития по отношение на "войната":
(Това го е писал американец !)

Телефонни измамници от Киев измъкнаха 60 млрд. $ от 81 годишен американски дядка,

;D ;D ;D
Активен

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 626
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Е, айди ся. Тва милярдите ги имате за стинки. Мильони-макарони по-може да е.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 200
  • Distribution: CRUX
    • Профил
Вирусът е финансиран и проектиран предварително и са го знаели.
Човечеството се превърна в тестова лаборатория. Не вярвам, че е изтърван.

тоя Furin cleavage site с който започва е достатъчно обсъждан... Има много статии, които анализират произхода му и възможния естествени трансфер:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9151638/

Цитат
The furin cleavage site (FCS) in SARS-CoV-2 is unique within the Severe acute respiratory syndrome–related coronavirus (SrC) species. We re-assessed diverse SrC from European horseshoe bats and analyzed the spike-encoding genomic region harboring the FCS in SARS-CoV-2. We reveal molecular features in SrC such as purine richness and RNA secondary structures that resemble those required for FCS acquisition in avian influenza viruses. We discuss the potential acquisition of FCS through molecular mechanisms such as nucleotide substitution, insertion, or recombination, and show that a single nucleotide exchange in two European bat-associated SrC may suffice to enable furin cleavage. Furthermore, we show that FCS occurrence is variable in bat- and rodent-borne counterparts of human coronaviruses. Our results suggest that furin cleavage sites can be acquired in SrC via conserved molecular mechanisms known in other reservoir-bound RNA viruses and thus support a natural origin of SARS-CoV-

още? това е кратичко:

https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2211107119

Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Приемаш за чиста монета нещо от хора, които прегръщат джендърската идеология ли?

Цитат
Diversity and Inclusion at PNAS

The PNAS Committee on Diversity, Equity, and Inclusion (CDEI) aims to set the standard for intentional practices to ensure anti-racism, diversity, equity, and inclusion within the scientific publishing community.

Като отидеш в търсачката им, видя предложенията за темите за търсене?

Covid-19
Artificial Intelligence
Mpox
Climate Change
Gun Violence

Но това е само едното.
Пренебрегваш останалото - финансирането на разработките например, но най вече, лъжите.
Ако си чист, нямаш причина да лъжеш за всичко. Лъгаха като за последно.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Приемаш за чиста монета нещо от хора, които прегръщат джендърската идеология ли?

а ти, за това ли се захвана...

За първата статия нещо да кажеш? Ако държиш, мога д ати пратя и още от PubMed, въпреки че няма да хване дикиш, щото ти отдавна си си решил за себе си кое е истина и кое -- не. Иначе и в предишното ми работно място една PhD студентка беше лепнала плакат на лабораторията с Love is Love, което (въпреки че е идиотия) не прави научния ѝ принос ни на йота по-малък.

Цитат
Ако си чист, нямаш причина да лъжеш за всичко. Лъгаха като за последно.

Оф, забравих, че тебе цял свят се е захванал да те лъже, извинявай.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Да съм се захванал?

Ти го подаде като линк.
Нарочно ти го посочих, защото знаеш, как става. Никой не прегръща такава идиотия, ако не му плащат за това.
И съответно, за какво ли още не.
Като си решил да взимаш пари, взимаш.

За първата статия нищо не мога да кажа. Не разбрам от молекулярна биология.

Не отговори, дали би вярвал на такива, дето ти пробутват глупостите за равенство за всички? Които ти пробутват идеологии. Тези не трябваше ли да са учени?

Не, не съм решил, кое е истина. Чакам. Чакам окончателно да се разбере.
Това, което съм решил е, никога да не вярвам на хора, които имат власт над мен. Да вярвам, че са заинтересовани за благополучието и доброто ми здраве.
Най-малко, ще е глупаво и наивно.
Освен това, доказали са, че не бива да им се вярва.
И тези, разпространяват същото като онези.

Мислиш, че източниците на Дж. Сакс са по-ненадеждни от някаква платена публикация в някакъв псевдонаучен сайт ли?

Ти поинтересува ли се, как се публикува там?
Имат си ценоразпис. Срещу няколко хилядарки ще ти публикуват "труда".
Щом си плащаш, сигурно всичко ще публикуват.

« Последна редакция: Jun 03, 2024, 00:31 от 4096bits »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Да съм се захванал?

Ти го подаде като линк.
Нарочно ти го посочих, защото знаеш, как става. Никой не прегръща такава идиотия, ако не му плащат за това.
И съответно, за какво ли още не.
Като си решил да взимаш пари, взимаш.

За първата статия нищо не мога да кажа. Не разбрам от молекулярна биология.

Не отговори, дали би вярвал на такива, дето ти пробутват глупостите за равенство за всички? Които ти пробутват идеологии. Тези не трябваше ли да са учени?

Не, не съм решил, кое е истина. Чакам. Чакам окончателно да се разбере.
Това, което съм решил е, никога да не вярвам на хора, които имат власт над мен. Да вярвам, че са заинтересовани за благополучието и доброто ми здраве.
Най-малко, ще е глупаво и наивно.
Освен това, доказали са, че не бива да им се вярва.
И тези, разпространяват същото като онези.

Мислиш, че източниците на Дж. Сакс са по-ненадеждни от някаква платена публикация в някакъв псевдонаучен сайт ли?

Ти поинтересува ли се, как се публикува там?
Имат си ценоразпис. Срещу няколко хилядарки ще ти публикуват "труда".
Щом си плащаш, сигурно всичко ще публикуват.

Втория линк го дадох, защото беше по-систематизирана информацията, и сметнах че ще е полезно. Ти се захвана, за това че подкрепяли еди кои си. И си циклиш на едно място. Хубаво, ще ти потърся и още статии, все в научни списания, ако искаш?

> За първата статия нищо не мога да кажа.
> Не разбрам от молекулярна биология.
И какво правим тогава? Няма да обърнеш внимание на научни статии, понеже не ги разбираш, не зачиташ посмляна информация, понеже съответният сайт подкрепял тея дето не те кефят, и решението ти е да вярваш на интервютата на Тъкър, дето ти казват това дето ти харесват. А, и се мръщят на педалите.

> Не, не съм решил, кое е истина. Чакам. Чакам окончателно да се разбере.
Напротив, реши си още в началото на шибаната пандемия.

> Мислиш, че източниците на Дж. Сакс са по-ненадеждни от някаква
> платена публикация в някакъв псевдонаучен сайт ли?
Пак ли за втория сайт говориш? "Псевдонаучен" ли го нарече?! Ти дори не знаеш какво е PNAS...

"""
With a competitive impact factor of 9.6 and a 19% acceptance rate for papers submitted directly, PNAS remains one of the most prestigious and highly cited multidisciplinary research journals.
"""

> Ти поинтересува ли се, как се публикува там?
> Имат си ценоразпис. Срещу няколко хилядарки ще ти публикуват "труда".
> Щом си плащаш, сигурно всичко ще публикуват.

Ще те осветля, че много научни списания искат хиляди долари такса, за публикуване. По този начин, списанието е с Golden access или green access, и всеки може да чете статията веднага. Няма нужда да е през библиотеката на университета в който работи, примерно. Това е дълга тема, и аз не се кефя на тая работа, но така седят нещата. Включително и в Nature, където са баснословни суми. Което не значи, че стига да си платиш те ще публикуват каквото и да е. Мога да те уверя в това от личен опит, дали ще ми повярваш или не, нямам представа. А, статията в Nature дето в твоето интервю я зачекнаха ти направи ли си труда да погледнеш? Или, понеже не можеш да я разбереш, за тебе е достатъчно това което внушава чичката от интервюто. Пак понеже ти пасва на мисленето?

Между другото, аз не ти казвам че не е изпуснат от лаб, най-малкото нали имат институт в Ухан баш по това направление. Хаха... Мога и да ти разкажа една страхотна конспиративна теория, дето ми я сподели бивш колека, руснак. Човекът не вярваше в нея, но звучеше дори смислено по някакъв извратен начин. Не съм бил там, няма как да знам. Но като цяло, съм склонен да приема обяснението за прехвърляне от животно на човек, защото е напълно възможно. А и не се случва за първи път. Това, което ме дразни е търсенето по вола теле и приказването като последна инстанция и то за неща дето хората не ги разбират.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Цитат
The PNAS Committee on Diversity, Equity, and Inclusion (CDEI) aims to set the standard for intentional practices to ensure anti-racism, diversity, equity, and inclusion within the scientific publishing community.

а такова нещо ще прочетеш при всяко едно научно списание, ще го срещнеш на страницата на всеки един университет. Фактът, че ти е чудно и че веднага го приравняваш с "джендър идеологията" е показателен. За тебе.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
С всичко това, какво искаш да кажеш?
Че вярваш, че Вирусчето и пандемията са случайност ли?

Я да те питам нещо?
Ти си шефче и собственик на една от най-големите IT компании в света, която компания изведнъж напускаш и с какво се захващаш? С нещо, от което нищо не разбираш. Като например медицина?
И по някое време дори започват да те дават по телевизията и обясняваш, как ще се развива световната медицина.
Ти би ли го направил?
Да се захванеш с нещо,от което не разбираш нищо. И да даваш наставления и съвети по медиите на всичко отгоре.

Този нещастник ( вече си се сетил, кого описвам ) се е изказал четири-пет години преди това, че ще има пандемия.
Можеш ли предварително да кажеш, за какво точно говори?
Виж го на картинка!

https://youtu.be/6Af6b_wyiwI?t=43

Още ли мислиш, че нещо не ми е наред и съм си решил просто така?

Какво може да е по-печелившо от това, да продадеш операционна система на 95% от настолните машини?
Да продадеш нещо на всеки един човек на планетата.
Защо не ваксина?

Не виждам основания, да ми посочваш репутацията на списание за досотверността на изнасяната информация в него.
СЗО преди пандемийката каква репутация имаше?
Излъгаха ли за всичко?
Излъгаха!

Нашите докторчета в България лъгаха ли по телевизията? Лъгаха?

Нито една държава не се зае самостятелно с проблема? Нито една. Всичко беше спускано отгоре. И изследванията, и "информацията" и решенията.
Най-нормалното нещо при случай на зараза, е да впрегнеш научния потнциал на държавата си, да събереш екипи от разни университети, институти и други и да работят над проблема.
Това не беше направено.
Вместо това, се събра един щаб, в който дори нямаше вирусолог или епидемиолог почти до края на пандемийката.

Помниш ли го видеото с Бойко, който казваше на подчинените си да намерият заразен, за да не съжалявали след това всички?

Прави за едно.
Още от самото начал бях решил, че е съмнтелна цялата работа.
Казвал съм тук, защо.

Точно на петък 13 вечерта си купувах няколко чифта дънки в някакъв магазин, когато продавачите си говореха, как нямало да работят утре. В събота. Попитах ги защо, тъй като това е доста необичайно за такъв магазин.
Казаха ми, че е обявена пандемия и се затваря всичко.
При въпроса ми защо, ми отговориха, че били намерили двама души заразени с вирса. ДВАМА!

Това беше момента, в който реших, че нещо не е наред. В самото начало.

Не съм си избрал и решил нещо просто така. Несъответствията и противоречията се трупаха едно след друго.
Лъжите също.
« Последна редакция: Jun 03, 2024, 08:14 от 4096bits »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
С всичко това, какво искаш да кажеш?
Че вярваш, че Вирусчето и пандемията са случайност ли?

Я да те питам нещо?
Ти си шефче и собственик на една от най-големите IT компании в света, която компания изведнъж напускаш и с какво се захващаш? С нещо, от което нищо не разбираш. Като например медицина?
И по някое време дори започват да те дават по телевизията и обясняваш, как ще се развива световната медицина.
Ти би ли го направил?
Да се захванеш с нещо,от което не разбираш нищо. И да даваш наставления и съвети по медиите на всичко отгоре.

Този нещастник ( вече си се сетил, кого описвам ) се е изказал четири-пет години преди това, че ще има пандемия.
Можеш ли предварително да кажеш, за какво точно говори?
Виж го на картинка!

https://youtu.be/6Af6b_wyiwI?t=43

Още ли мислиш, че нещо не ми е наред и съм си решил просто така?

Какво може да е по-печелившо от това, да продадеш операционна система на 95% от настолните машини?
Да продадеш нещо на всеки един човек на планетата.
Защо не ваксина?

Не виждам основания, да ми посочваш репутацията на списание за досотверността на изнасяната информация в него.
СЗО преди пандемийката каква репутация имаше?
Излъгаха ли за всичко?
Излъгаха!

Нашите докторчета в България лъгаха ли по телевизията? Лъгаха?

Нито една държава не се зае самостятелно с проблема? Нито една. Всичко беше спускано отгоре. И изследванията, и "информацията" и решенията.
Най-нормалното нещо при случай на зараза, е да впрегнеш научния потнциал на държавата си, да събереш екипи от разни университети, институти и други и да работят над проблема.
Това не беше направено.
Вместо това, се събра един щаб, в който дори нямаше вирусолог или епидемиолог почти до края на пандемийката.

Помниш ли го видеото с Бойко, който казваше на подчинените си да намерият заразен, за да не съжалявали след това всички?

Прави за едно.
Още от самото начал бях решил, че е съмнтелна цялата работа.
Казвал съм тук, защо.

Точно на петък 13 вечерта си купувах няколко чифта дънки в някакъв магазин, когато продавачите си говореха, как нямало да работят утре. В събота. Попитах ги защо, тъй като това е доста необичайно за такъв магазин.
Казаха ми, че е обявена пандемия и се затваря всичко.
При въпроса ми защо, ми отговориха, че били намерили двама души заразени с вирса. ДВАМА!

Това беше момента, в който реших, че нещо не е наред. В самото начало.

Не съм си избрал и решил нещо просто така. Несъответствията и противоречията се трупаха едно след друго.
Лъжите също.

> С всичко това, какво искаш да кажеш?
Че говориш за неща дето не разбираш. Хубаво, следи си ги конспирацийките, льошо нема... само едно ще те помоля: спри да се опитваш да пишеш по научни теми. А дали са случайност, не се наемам да кажа. ;)

Оле, гледам към Бил Гейтс заби, та мисля няма смисъл да задълбаваме. Гледай си там каквото гледаш и събирай парчетата от мозайката. Нали знаеш, че човеко инвестира много пари за борба с маларията? Която убива ужасно много хора и до ден днешен.

> Не виждам основания, да ми посочваш репутацията на
> списание за досотверността на изнасяната информация в него.
Посочих я като илюстрация на това, че няма да те публикуват "стига да си платиш", както ти си мислиш. Репутацията не е всичко, разбира се, но не е за пренебрегване в никакъв случай.

> Нашите докторчета в България лъгаха ли по телевизията? Лъгаха?
Прав си напълно, излъгаха. Например, доктор от Пирогов обясняваше, че ако се ваксинираш и след това се заразиш, можело да стане по-лошо. Което е чиста лъжа. Човекът е кардиолог и аз не се съмнявам, че е добър специалист в неговата сфера, но това което каза просто не е вярно. Мангъров с глупостите си, да не го почвам. >:(

> Нито една държава не се зае самостятелно с проблема?
> Нито една. Всичко беше спускано отгоре.
> И изследванията, и "информацията" и решенията.
Това също не е вярно, ето ти например Швеция пробва по-различен подход. Е, измря доста народ по старческите домове докато се усетят, че нещата не са така както си мислят.

> Още от самото начал бях решил, че е съмнтелна цялата работа.
Именно. Още от самото начало си го решил. И всичко вече си се пречупва така че да ти пасне. [_]3

> ДВАМА!
> Това беше момента, в който реших, че нещо не е наред. В самото начало.
Да бе, разбрахме. Още от самото начало. Между другото на мене са ми много смешни твърдения от рода "ние знаехме още от самото начало", "на нас ни беше ясно още тогава". Кво си знаел бе? Нищо не си знаел както и останалите. Появи се златна възможност някои фарма компании да намажат и намазаха. Гледат си печалбата, леле не думай. Каква изненада. :P
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Така и не отговори, дали вярваш, че всичко е случайно.
Не отговори на нищо, което те питах.
Идеален си за политик.
Вместо да отговориш поне на един от въпросите ми, хвърляш топката при мен и се надяваш да започна да  отбранявам позицията си и да пиша пледоарии.
Няма да се получи. Защото не ми пука, дали съм прав или не. Ако не съм, ще си променя мнението, но засега не виждам причина за това.
Но да не задълбаваме, както казваш.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 5605
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Хайде рашъните пак в атака - Мащабна въздушна тревога в цяла Украйна, Русия вдигна МиГ-31К.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 5459 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 85520 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx