Автор Тема: Четете / играете ли книги-игри ?  (Прочетена 2237 пъти)

Efix

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
Здравейте,
колко от Вас ги помнят ? И кои са били вашите любимия заглавия ?

:)
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Четете / играете ли книги-игри ?
« Отговор #1 -: Nov 19, 2012, 00:16 »
Замакът на таласъмите 1, 2, 3.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8912
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 19, 2012, 10:36 »
Здравей Ефикс,

Аз бях голям фен на времето и според „по-пълният“ списък нямам 5-6, които са колекционерска рядкост. Учудвам се да те видя в този форум, поради многогодишното ти мнение за нас, но пък кой знае, може да се е променило.

Любимите ми заглавия са прекалено много. Май трябва да кажа кои не са ми любими. Определено не са ми любими буламачите кака Лени. Учудващо, но харесвам Сим. И да на ММ всъщност не съм му фен, въпреки че има негови книги, които ми допадат. Много харесвах Б&У в тандем като бяха и някои от самостоятелните на Богдан, но не и на Акекс. От последните писачи харесвам Уилко.

Чуждите обикновено не се харесват, като изключим двете бойни поредици, но имам добър спомен от Роуз Естел и отличен от Алън Шарп, но пък като се има предвид, че той е истински писател и сценарист, не е учудващо.

Подочух, че и тази година се е ходило на Он Фест, което ме учуди при положение, че не знам за нещо ново да се представи, но пък и не си направих труд да проверя.

Забравих, странно, че жена ми много хареса хашишаните, което си ѝ беше първата прочетена в живота. Подарих и един екземпляр от нея на големият си син, ама покрай летната програма за четене (бая списък си беше), не му остана време за нея. Нищо де, все някога.
« Последна редакция: Nov 19, 2012, 10:44 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Efix

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 24, 2012, 22:32 »
go_fire да не би да се познаваме от други времена и места ? И защо се учудваш да ме видиш, въпреки изказано мое мнение преди толкова много години за "вас" ? Да не би някъде да съм казал негативно мнение за линукс ? Даже онзи ден се опитвах да инсталирам една Fedora. :)))

А сега по темата - аз бях запленен по тях като малък. И от нашите и от чуждите книги-игри. По принцип обичах повече игралните книги-игри, отколкото по-литературните такива. Ако наистина си такъв колекционер идвай в общността. Има хора, които много ще си се зарадват. :)))

А сега една кратка новина:

Е, читателю, ако ти харесва да бъдеш главният герой, очакват те още не едно, а цели три приключения в първи брой на сборника с книги-игри „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ”!!!

Ще се измъкнеш ли от свирепите създания в мола при настъпилия „Зомбокалипсис“? Ще изпълниш ли важната и опасна мисията в перлата на Андалусия, на която те е пратил цар Иван Асен II в „Зарево над Кордоба”? Ще предотвратиш ли коварна измяна, целяща да предаде града ви в ръцете на бунтовника Непокор в "Падението на Мрак"?

Отговорите на тези въпроси зависят само от теб! Очаквай през декември „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ” и събери цялата си смелост и съобразителност, защото героят отново си ТИ!

Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Nov 24, 2012, 23:31 »
А защо си мислиш, че не съм дошъл? Или по-скоро бях :( Сега имам други неща на главата и общо взето не съм влизал от 4-5 месеца. От там се и познаваме бегло, защото почти не сме си говорили. Но специално за изказванията ти знам от Калдата, дето не пиша, но имам любими форумни автори, които чета. Лесно те разпознах, защото ползваш същият прякор със същият аватар.

Това в крайна сметка няма никакво значение. Ако излязат проблеми с Федората, това е правилното място. Естествено знаеш руски и тамошните форуми не можем да ги мерим с тукашните. но на български няма друго.

Този сборник Торо ли го издава? От него ли може да се купи, като излезе? Надявам се да ми се поразтовари програмата и да намина. По едно време обстановката беше малко зле, но вярвам всичко се е нормализирало.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Efix

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Dec 06, 2012, 21:36 »
Торо да, но със помощта и на други хора, защото сам е невъзможно. :))) Да, беше зле обстановката, но някак си нещата се напаснаха и се говори повече за книги-игри и по-малко за лични драми. :D

Ето малко инфо от последната среща:

На 30 Ноември между 7 и 10 часа в приятната обстановка на Хамбара се състоя представяне на жанра в бар *Хамбара* в София.Присъстваха едни от най-големите автори на книги-игри - Любомир Николов (Колин), Симеон Николов, Елена Павлова (Върджил), Ейдриън Уейн. Там беше и един от създателите на сайта knigi-igri.net (Велиан Панделиев), хора от екипа му и, разбира се, прилично количество фенове.

Събитието (по идея на Уейн) до голяма степен бе организирано и от Ники Николов, който също е един от авторите, на чиито нови разкази се радваме и сега, а има издадена и книжка в разцвета на жанра. Та той откри и закри събитието с кратки речи, а на своеобразната сцена бяха поканени Колин, Уейн и Торо да кажат по няколко думи за жанра, какво се случва с него и какво да се очаква. Бяха представени новата книга на Хамелеона - *Карибски вълни*, която излезе от печат в седмицата преди събитието, както и бъдещият сборник *Призвание герой*, който очакваме да излезе седмица преди Коледа и да зарадва феновете из цялата страна.

Вечерта продължи в разговори, като всички постоянно обикаляха насам натам в непосилни опити да се видят и да си побъбрят с всички готини и интересни хора наоколо и така след някой друг час, лека полека хората започнаха да се оттеглят към останалите си занимания в петъчната вечер.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #6 -: Dec 06, 2012, 23:10 »
Абе а какво стана с оня пич Майкъл Майндкрайм? Още помня една негова книга дето се вживяваш като зло ченге и стреляш в тонколоните на кварталния гъзар....
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Dec 07, 2012, 08:36 »
Мръсният Лари ;) Култов герой. Жив и здрав е. Събрахме му едни пари и ще издава нова книга. Част от патакламите тръгнаха от него. Нека ти го обясня така — той е Весо.

Иначе в живота е станал директор в маркетингова агенция наречена Иси Ген. Другият шеф е собственика. Реално са я почнали само те двамата тая агенция, ама днес била станала голяма.  Което ще рече, че той е бая добър бизнесмен и печели доста доволно.

Книжката можеше да си я финансира и сам, а от събраното за него няма да остане нищо, но това беше просто преобразяване на една идея. Имаше хора дето казваха, че не може да пише и той  го предложи като облог. Но народа като чу за нова книга и лудна. На мен цялата работа ми беше много забавна и постоянно вдигах мизата.

А да, това значи, че си има някой пороци — хазарт, алкохол и рок. Все още обича много спорт и все още е стар ерген, нещастен в любовта. Това се сещам на първо четене.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Efix

• Участници
    • Профил
« Отговор #8 -: Dec 12, 2012, 22:37 »
Да, има да пише нова книга. :)))

Благодарение на задружните усилия на общността вече има възможност за коледен подарък сборника с разкази-игри "Призвание Герой":

Търси се герой! Да бъде умел с меча, с остър ум и рефлекси на тигър!
Читателю, очакват те ТРИ приключения, в които няма да си страничен наблюдател, а ще трябва със своята съобразителност самият ТИ да преминеш през всички опасности, които съдбата е приготвила за теб. Само от твоите решения зависи дали ще се справиш успешно със задачите или ще намериш гибелта си!
Непознат вирус само за ден превръща София в град, пълен с безмозъчни и свирепи ЗОМБИТА! Единствено с хладнокръвна и безпогрешна преценка ще можеш да преживееш „Зомбокалипсис в мола“!
"Зарево над Кордоба" ще те пренесе в XIII век, за да влезеш в ролята на младия българин Ахрин. Ще трябва да проявиш храброст и героизъм, за да изпълниш важната и опасна мисия, на която си изпратен от цар Иван Асен II и да се измъкнеш благополучно от обсадената перла на Андалусия.
Влез в кожата на лоялния Мандрейк, ефрейтор от Градската стража на Мрак! Заговорници подготвят коварна измяна, целяща да предаде огромния град в ръцете на бунтовника Непокор. Мандрейк ще се нуждае от много хитрост и кураж, за да предотврати "Падението на Мрак"!
И така, читателю, въоръжи се с цялата си смелост и се приготви да бъдеш ГЕРОЙ
Активен

Efix

• Участници
    • Профил
« Отговор #9 -: Mar 14, 2013, 21:14 »
23.01.2013

Станете част от "Призвание Герой"

След успешния старт на "Призвание герой", екипът ни е повече от амбициран да продължи с тази хубава инициатива и през новата година да излязе още един, а защо не и два броя от нашия сборник. В тази връзка обявяваме четиримесечен срок за набиране на книги-игри от български автори, които виждат този сборник като една хубава възможност да достигнат до читателите.

Какво осигуряваме ? Какво търсим в авторите ? Изисквания ? Какво още повлиява на подбора ?

http://www.legacyofkreya.com/bg/news/nabirane-materiali-2013

03.03.2013

Една година по-късно - Официално изявление на Майкъл Майндкрайм

Какво свърших през изминалата година по книгата-игра ? Защо книгата още не е издадена ? Какво предвиждам за следващите няколко месеца. Условия за оттегляне от Инициативата.

http://mindcrimeprojectinfo.com/edna-godina-po-kusno

10.03.2013

Скъпи приятели на книгите игри, представяме ви второто участие на сайта в голяма телевизия - в предаването "България днес" на БНТ2. За съжаление не получихме информация навреме преди да бъде излъчено предаването, но интересната за нас част е налична на запис. В репортажа взеха участие Колин Уолъмбъри - Любомир Николов, Джордж М. Джордж - Георги Миндизов и Ал Торо - Александър Торофиев.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-S7naS1q7SU

13.03.2013

На днешния ден - преди цели две години - започна една нова инициатива с цел запазване и продължаване на книгите-игри в България. В рамките на този период сайтът http://www.knigi-igri.NET приобщи над хиляда души и оформи истинска общност. Успя да завърне в лоното на жанра множество стари читатели и спомогна за изграждането на нови автори. Дори дигитализира стотици заглавия, издаде редица нови на хартия и проведе няколко медийни и фестивални участия.

Честит рожден ден, knigi-igri.NET!
Активен

Efix

• Участници
    • Профил
« Отговор #10 -: May 06, 2013, 17:39 »
26.03.2013

Книга-игра: Мутирала Плът

Привет, читателю! Питал ли си се какво би станало, ако мистериозна зараза превърне почти всички хора около теб в мутанти? Докато писах настоящата книга-игра се опитвах да си представя центъра на родния ми град Русе след евентуален такъв апокалипсис. Това е и причината почти всички имена на герои да са типични за страната. Изключение е само това на приятелката на главния герой, но то е по-скоро за потвърждение на правилото. Искам да благодаря на цялата общност от фенове на неумиращия жанр книги-игри за реализирането на настоящия продукт. Надявам се да прекараш приятно време с него. Ако искаш да прочетеш книги-игри в дигитална форма или да получиш информация за други печатни

издания, заповядай на http://www.knigi-igri.net или на http://www.legacyofkreya.com .

http://magazine.knigi-igri.net/2013/03/mutirala-plyt/

23.04.2013

Готово за игра е продължението на "Карибски вълни" - "Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата"

Здравей читателю и добре дошъл отново в карибския басейн. В следващите няколко страници пак ще поемеш контрола над сър Джеймс Елиът — младеж, чийто живот е поел по странен курс – първо офицер от английския флот, след това изгнаник, капер и в крайна сметка – капитан на малкия слуп „Либерти”. Ако се интересуваш от пълната му история, съветвам те да прочетеш първа част от поредицата.

http://magazine.knigi-igri.net/2013/04/karibski-vylni-2-sykrovishteto-na-vylchicata/

28.04.2013

Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче

Кое обичат децата повече – играта или приказките? В тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и отиват заедно на едно голямо приключение! Развийте фантазията на своето дете с близо 100-те начина да прочетете тази приказка-игра! Помогнете му, с 20 възможни края, да разбере как неговите избори променят неговата реалност! А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на Никола Райков, издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий. Това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за 3-годишния му син.

Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението. Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, лесно ще се влюбите в тази книжка!

http://prikazka-igra.com/index.html
Активен