Покажи Публикации - cybercop
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 373
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Apr 26, 2021, 11:39
Един анализтор обясняваше, че тези свръхзвукови ракети са дори още по-лесни за сваляне, защото при тази скорост развиват такива температури, че на термокамерите светят като коледна елха и огряват всичко около тях. Това е и една от основните причини да не им се обръща голямо внимание като бъдещо оръжие.
Затова и стелт самолетите в мисия свалят скоростта под свръхзвукова иначе ела кумчо изяж ме.
Този анализатор обясни ли с какво смята да ги сваля ? И, до колко километра можеш да видиш обект с термо камера? Мисля, че за стационарни системи, обхватът беше до шест километра за много големи обекти и 500м. за обекти с размер на човек. За много топлите, вероятно и повече, но си има ограничение. Това е краят на крайната фаза на полета, когато вече са откачили бойните глави. На практика, трябва да уцелиш много малък обект, движещ се с доста голяма скорост. По добре да не се случва да се проверяват на практика тези високопарни изказвания.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Mar 30, 2021, 12:49

Настоящият обаче (Байдън) е заплаха за света.

Рядко се включвам такива теми, но, нещата са сериозни и не са за шеги. Общувам с много хора и, смятам, че мога да различавам опасните.  Има нещо мъртвешко, зло и ненормално в погледа му. Според мен, този човек е много опасен, дори да ти е просто съсед - пенсионер. А в случая, той има на разположение огромни финанси, армия и достъп до ядрено куфарче. Дано не съм прав, но има голяма вероятност да завлече със себе си в гроба огромна част от населението на земята.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник ! -: Mar 03, 2021, 17:01
Честит празник !
За робство, не е класическо робство, но и някакво невинно присъствие не е. Все пак, Османската империя е кървава и наистина робовладелска  империя и там дори братята на новият султан не успяват да избягат от въженцето на шията по закона на Мехмед. Какво остава за отношението към раята.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: LINUX - Начинаещи /Съвети/ ПОМОЩ! -: Jan 18, 2021, 09:52
.... но в момента актуалната книга е тази
https://introprogramming.info/intro-csharp-book/

Имаше си учебник по Си Шарп, още, когато четях този за Java-та. Но, някак не върви да не ползвам Windows толкова години и да се уча да програмирам точно на C#.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: LINUX - Начинаещи /Съвети/ ПОМОЩ! -: Jan 17, 2021, 14:35
Здравейте,

Нямам никакъв опит в кодирането,програмирането,линукс и т.н. имам интерес и искам да започна да уча Linux и някой програмен език за начинаещи
може ли да ми предложите откъде да започна като човек познаващ единствено windows /да поясня че опита ми с компютрите стига до това да си преинсталирам лаптопа/
Искам да уча,но не знам откъде да започна препоръчайте ми книги,видео уроци,каквото и да е .да вдяна що е то линукс как се работи с него.Какво трябва да знам преди да започна? Програмни езици?

Благодаря предварително п.с. моля без ирония и подигравки не разбирам от тази материя но имам желанието да я науча.

Едно време и аз се бях захванал с това занимание, но се оказа, че за свободният ми един час вечер, когато съм уморен, нищо не мога да науча.
https://drive.google.com/file/d/0B68DFE7BJiYjNklXS2ZpQXhIbkU/view?usp=sharing
Колкото за Linux, първо си задаваш въпроса за какво ще го ползваш, питаш за подходяща за целта дистрибуция, ние ти даваме алтернативи от които избираш една и инсталираш. Каквото не разбираш - питаш.
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Jan 17, 2021, 13:59
Последно бях активен тук преди 10 години, ама като гледам и сега не се е променило много.
Хората не успяха да проумеят много неща. И още си трошат главите с Дебиан за десктоп. Иначе хвалбите са големи, но тук има изписани стотици страници с проблеми около него и производните му. Не разбирам също защо ползвате Дебиан като искате нови версии, и нахаквате sid хранилището което може да почупи всичко? Има си примерно Fedora, Arch (или вариантите му като Manjaro, Namib и други). Дебиан за десктоп е все едно да си бръкнеш с двете ръце в гъза, става ама докато се получат нещата вече си се обезчестил :D
Преди десет години, ти инсталираше Debian с единствената цел да го съсипеш и да докажеш, че не работи.
А, тези медицински манипулации, които си споменал са смущаващи, защото, щом си го написал, значи вече си мислил по този въпрос. За щастие аз нямам чак такова въображение.
Никакви проблеми няма да ползвам Debian за десктоп, но, само стабилни издания. Изданията с плаваща поддръжка са вечни, колкото  е вечна любовта при 15 годишните. Днес е по- лесно от всякога да поддържаш една  дистрибуция 10 години. Това е предостатъчно за нормален хардуер.
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Jan 13, 2021, 20:52
dist-upgrade ли се води Небезопасния и пълен ъпгрейт?

Да. Или apt full-upgrade, която се трансформира в apt-get dist-upgrade.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Jan 13, 2021, 14:56
2. Тогава какво означава              apt-get upgrade

Безопасно и непълно надграждане. Отдавна не съм го правил и вече съм забравил, какво друго изключваше освен ядрото. Мисля, че и драйвърите за видеото, обновленията на APT, вероятно всеки от останалите сървъри. За графичната среда не помня, ако ползваш тестово или нестабилно издание.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ЧНГ 2021 -: Jan 01, 2021, 14:23
Честита Нова година ! Да сме живи и здрави !
10  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Dec 31, 2020, 09:57
Както казах НЯМАМ замразени пакети - от днешното обновяване.
Ето и пълния списък с (временно) блокираните - от АПТ че иначе требе снимка която я фане 20-30 я не (на един екран)

вж. секция 'The following packages have been kept back:'
и най-накрая: 106 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 821 not upgraded.
Е те тия същите Sinaptic/Aptitude ги слагат в графата 821 to remove

Та въпросът ми сега е как да разбера що тия са 821 not upgraded?
та да търся да го оправям...


Не знам, защо постоянно ползвате безопасното надграждане. Колегата също изписа отдолу командата за него (apt-get upgrade).

su
apt-get dist-upgrade
или
apt full-upgrade
11  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Dec 30, 2020, 14:47

Е Киберкоп да разправя, как пък неговото, любимо Мишле редовно го чупят по този начин. Обновят едни пакети, ама други не обновят и става мазало.


Нямам спомени да се е чупила. Тя е само от десет базови пакета. Често вкарват добавки за нови версии, но досега не е имало случаи да не работят.
Козметичен проблем е, примерно в GTK2 базиран панел да сложат GTK3 базирана добавка. Тогава не следва добре GTK темата. В такъв случай, аз деинсталирам новата добавка (примерно Wiskermenu), свалям .deb пакета от стара версия, разархивирам го и копирам ръчно файловете във файловата система. Добавката си работи, но пакетния мениджър не я отчита, като инсталирана и не се налага да я фиксирам, за да не се надгражда при обновяване.
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Състоянието на тестовия Дебиян към Декември 2020? -: Dec 29, 2020, 15:16
Благодаря за подсещането за АПТ-а, аз по принцип ползвам или Синаптик или Аптитюда ама и двата предлагат да ги махант тия 814 пакета дето пречат ама явно (новия) АПТ са го оправили вече и САМО ТОЙ предлага:

Новият не е старият (пакетният мениджър APT), а само вторичен инструмент, който ползва наличните apt-get и apt-cache. Никога не е бил развалян за да го поправят. Още при излизането си работеше напълно коректно. Все пак, само трансформира една команда в една или няколко други.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Преинсталация на Archbang -: Nov 10, 2020, 13:38
Здравейте!

Имам много стар Linux Archbang, начупиха ми се вече всички сайтове в chromium и firefox, тъй като дълги години нямаше поддръжка и не са подновявани. Искам да го преинсталирам с последния.

Някой ще ми помогне ли да го сторя?

Благодаря предварително!

sudo packman -Syu
Няма последна версия на RR дистрибуция. Друг е въпросът, че е трябвало до го правиш периодично и дали новите версии на приложенията ще ти съответстват на хардуера.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Малко за сънищата -: Oct 11, 2020, 09:17
....
15  Нетехнически теми / Коментар / Re: Дали върви по правилния път GNU Linux? -: Jun 20, 2020, 21:52
В днешно време стана така че ако не харесваш Systemd -духаш супата... или преминаваш на добрия стар Slackware или няколкото малки останали GNU/Linux дистрибуции.

И къде е избора???

Изборът е в текста над въпроса. Ползваш си Slackware, като баш майсторите. Чичо ти Патрик все още е жив и кове код здраво в мазето си. Да ти дам идея за Gentoo и ще блеснеш с нея, като 40 ватова LED лампа. С Linux Mint и Manjaro, имидж на гоУем линуксар не се гради.
Не, че разбирам, но все пак да питам, коя система ползваха за инициализация преди да се появи systemd повечето дистрибуции, че сега са се минимизирали разликите между тях ? Като изключим upstart при Ubuntu на която в един момент беше преминала и Open SUSE, всички масово ползвани дистрибуции бяха на sysvinit. Разнообразието беше, колкото е и сега. По друга линия има негодуване, но не си го дочел.

Страници: [1] 2 3 ... 373