Покажи Публикации - NINJ4
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / /vmlinuz, /initrd.img links -: Feb 19, 2008, 10:43
Здравейте,

Някой да се сеща за истинска причина, линковете  /vmlinuz, /initrd.img да съществуват? Приложение или нещо друго да ги използува? В Дебиан има файл /etc/kernel-img.conf , в който опцията "do_symlinks = No" определя тези линкове да не се създават или обновяват, когато инсталираме ново ядро. Накратко, някаква причина да не се отърва от тях?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Squid нещо умря :( -: Sep 19, 2007, 17:05
squid-а се скапва, когато логовете му станат по-големи от 2 гигабайта. в твоя случай обаче повече ми прилича на недостатъчно файл дескрипторс. провери как е положението с тях, ама най-добре да погледнеш логовете и най-вече cache.log. май не ми се е случвало да имам проблем с squid и да не намеря отговора там. ако искаш помощ, дай края на този лог файл.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Преминаване от Федора 6 към 7 -: Aug 31, 2007, 20:02
ами аз това не съм го пробвал и незнам доколко работи. винаги си свалям boot image (някъде към 7МБ е), зареждам оттам, избирам upgrade, давам му някой близък mirror и това е. не съм имал проблеми до сега включително и с 7-ицата. имаше тук и някаква статия по въпроса, или по скоро новина, където беше описан този метод за upgrade.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptable и smtp -: Aug 29, 2007, 09:22
1. Откъде се опитваш да изпратиш е-мейл, от този хост, който предполагам е GW или от вътрешно за мрежата pc?
2. Каква грешка получаваш?
3. telnet <smtp_server> 25 - получаваш ли отговор от сървъра?
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Dns въпросче -: Aug 25, 2007, 12:49
защо да не бачка? сложи един cname запис *.recbg.net. и го насочи накъдето искаш. мисля, че ще сработи.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptables проблем -: Aug 24, 2007, 01:00
поправих се още преди да видя поста ти '<img'>
ще споделя как аз действам в такива случаи, на някой може и да помогне. става въпрос за най-простия случай, само INPUT и OUTPUT.
1во: POLICY DROP и за двете вериги
2ро: следват всички правила с ACCEPT, каквото трябва
3то: по едно правило за I/O дето логва, наглася се с limit - така, че да не виждам по 100 еднакви пакета, log-level - така че в syslog.conf да си го препратя към отделен лог файл и log-prefix (INPUT: или OUTPUT:) - че по-лесно да намирам, кой го е блокирал.
Това разбира се, след като съм разрешил всичко каквото съм сметнал за необходимо и само да погледна в лога ако утре нещо "случайно" не работи.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptables проблем -: Aug 24, 2007, 00:35
аз бих го направил:
Примерен код
iptables -A INPUT -i eth0 -p tcp -m tcp --dport 80 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -i eth0 -p tcp --dport 443 -j ACCEPT

iptables -A OUTPUT -o eth0 -p tcp --sport 80 ! --syn -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -o eth0 -p tcp --sport 443 ! --syn -j ACCEPT


това отваря единствено 80,443 към теб. и разбира се трябва да имаш policy drop, защото иначе си губи смисъла да отваряш само посочените портове.
относно грешката, която правиш (то това е по важното да разбереш, че нататък да можеш да се оправяш и сам), с --state NEW, позволяваш само на syn пакета да влезе, оттам нататък блокираш всичко, като например ack  пакета, който би трябвало отварящият връзката да изпрати и т.н, т.е позволяваш само на първия пакет от "тройното ръкостискане" (звучи ужасно на Български '<img'>).

Успех

аз май малко се улях и не забелязах, че искаш всичко навън да е отворено. ами просто добави ESTABLISHED след NEW в твоите правила, дето си постнал.
Примерен код
--state NEW,ESTABLISHED

аз лично никога не оставям нищо отворено, освен ако не трябва, а пък ако някой се инати с динамични портове си има други начини.8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с dns записи -: Jul 18, 2007, 21:54
@neter
има някои хора, които твърдят, че:
$TTL - Mandatory as first entry in a BIND 9 zone file. Defines the default TTL (or cache life) for any Resource Record which does not contain one.
дори и да не е, e по-лесно отколкото да "пляскаш" ttl за всеки един rr '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с dns записи -: Jul 18, 2007, 21:42
опитай първо да сложиш: "$ORIGIN iguanait.com." (без кавичките) на втория ред под $TTL. на мен и без това ми изглежда, че е наред но предполагам ще помогне. Второ, дори и да помогне, след като генерираш файла автоматично, предполагам че следващия път, когато зоната се генерира отново ще имаш същия проблем.
по-важно от самата зона е как "zone iguanait.com" е дефиниран в named.conf (или в файла вмъкнат в него). Виж какво ти писах да покажеш в предишния си пост.
и да пишеш дали това помогна, защото ми е интересно. като цяло виждам че сървъра си работи и връща отговори, или който отговаря в момента за зоната не е същия сървър?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с dns записи -: Jul 18, 2007, 13:01
слагаш записи за зона във файл за друга зона или просто зоната не е конфигурирана правилно и затова като се опитваш да я обновяваш се получава   out-of-zone data. поне аз така го разбирам. покажи как точно е описана зоната в named.conf и поне началото на самия зонов файл.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем -: Jan 04, 2007, 00:53
сигурно е, че проблема е в DNS сървър,който не си задал, но за по сигурно опитай в браузър примерно: http://194.145.63.12   . ако стигнеш до дир.бг значи всичко, което ти остава е да попиташ доставчика си кои са неговите DNS сървъри, да си отвориш /etc/resolve.conf файла и да въведеш на нов ред за всеки един от тях:
nameserver ip.add.re.ss
nameserver ip.add.re.ss

щом постваш тук обаче сигурно имаш някое скътано уиндолсче '<img'>, така че опитай там ipconfig /all и си вземи адресите на DNS сървърите оттам
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Fedora core 4 проблеми -: Jan 04, 2007, 00:30
и аз не съм се занимавал с тази карта точно (сигурно има 5-6 години откакто видях риалтек за последен път), но се порових и видях още няколко души да се оплакват от проблеми с този чипсет и Федора4. казват, че проблема го нямало с Федора5. виж този линк: http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=387237174 където е обяснено как да си инсталираш Федора6. сваляш си (молиш някой да ти го свали, или отиваш в някой клуб) един файл от около 6мб ако се не лъжа, записваш го на едно cd, зареждаш оттам и даваш според интрукциите в статията. така се ъпгрейднах от Ф4->Ф6, бързо и безболезнено.
интересно с каква друга карта си опитвал?
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Изключване на Х за постоянно -: Jan 03, 2007, 18:11
http://tldp.org/HOWTO/Framebuffer-HOWTO-5.html      (5.3)
за 1280х800 точно едва ли ще намериш.аз лично ползвам vga=792 за 1024х768
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / "content filter with squid" kak ? -: Jun 19, 2006, 23:49
The following two rules will block all files that end in the file extensions ".mp3" and ".exe" respectively. The "-i" means treat them as case insensitive which matches both upper and lower case.

acl FILE_MP3 urlpath_regex -i \.mp3$
http_access deny FILE_MP3
acl FILE_EXE urlpath_regex -i \.exe$
http_access deny FILE_EXE
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със СТАРТХ -: Oct 19, 2005, 22:48
от сайта на nvidia предполагам, ама нещо много не съм сигурен, че това ти е проблема. погледна ли в лог-а какво пише?
Страници: [1] 2 3