Покажи Публикации - shadowx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 7
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Управление на пароли - обсъждане -: Jan 10, 2014, 17:25
^ Каза, човекът, който ползва МАС за другите какво остава ?
Мамка му, задавих се от смях ;D ;D ;D

Лично аз следвам едни простички правила:
* паролата винаги е сбор от поне 2 думи (по възможност да ги няма в повечето речници...жачгон rulz!)
* паролата задължително трябва да има букви,цифри и някакъв друг символ (ако някой ще bf - нека му е трудно)
* паролата никога не се записва някаде физически (изумявам се като видя някой да си носи всички пароли в портвейла. и пин-ове на карти и тнт ......) 
* паролата никога не се записва в plantext на компютъра (това за MacOSX юзърите незнам дали важи, те знам,че са супер подсигурени и защитени.... от електромагнитни бури, урагани, жълт вятър, внерически болести... та там може и да не е проблем.... http://apple.slashdot.org/story/14/01/10/1415248/many-mac-os-users-not-getting-security-updates?utm_source=rss1.0mainlinkanon&utm_medium=feed  [_]3 ако си плащаш)
* Никога не използвам една и съща парола на две места (с дребни изключения за игри и други неща за които реало не ми пука, те всичките са с една мега лесна парола ... подарявам ги на които ги иска!)
 ^ Т.е. използвам 6-7 различни пароли за повечето неща, но реално всяка от тях е модифицирана точно за мястото (образно казано, имат общ корен, но се различават по няколко символа)


п.с. тук говорим само за личните пароли,.... за служебните нещата стоят по съвсем друг начин.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Skype само през сървъри на Microsoft ?! -: Apr 25, 2012, 12:02
...ако Skype беше толкова подходящ за бизнес комуникация, хората нямаше да фалират и да се продават като циганка на околовръсното а да си гледат клиентите.
...

3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на linux и сървър върху флашка? -: Jan 18, 2012, 15:47
За да инсталлираш каквото и да е (ne live) дистро на флашка (с ядро след 2.6.35 ако не ме лъже паметта) е нужно единствено да подадеш параметър при буут - rootdelay=10.
Това се прави защото usb flash-ките не са достъпни все още като ядрото започне да зарежда, но 3-4 секунди след началото , udev ги откриваи са достъпни ... с rootdaly над 5 би трябвало да нямаш проблеми.
М/у другото , използвай ext2 за да изкара по-дълго флашката.


btw според въпрос дали е добра идея това ... аз само ти давам решение ....според мен има ситуаций в който е много удобно , но зависи за како искаш да е сървъра ... аз лично имам няколко машинки пуснати без хардове, но те нямат дискови операции попринцип ...трябва им само де зареди от някаде линукса и това е ...
4  Програмиране / Конкурс bash-майсторът / Re: Задачи кандидати -: Dec 08, 2011, 11:33
Дали скоро няма да има пак някоя 'bash-майстора' задачка ? :)
Бяха интересно и забавно и разнообразяващо занимание ...
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Разделяне на NIC -: Nov 29, 2011, 11:44
The /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range defines the local port range that is used by TCP and UDP traffic to choose the local port. You will see in the parameters of this file two numbers: The first number is the first local port allowed for TCP and UDP traffic on the server, the second is the last local port number. For high-usage systems you may change its default parameters to 32768-61000 -first-last.

Source: http://www.faqs.org/docs/securing/chap6sec70.html

Дано ти свърши работа :)
6  Нетехнически теми / Коментар / Re: FSF петиция против ограничение от Microsoft - подписваме! -: Nov 25, 2011, 10:25
http://tech.slashdot.org/story/11/11/17/1928203/windows-8-secure-boot-defeated
Колкото по-сложно правиш едно нещо , толкова по-лесно ще се счупи :) (или някой ще го счупи)
7  Трудова борса / Предлагане / Re: Продавам 3 сайта и предлагам своите услуги като web developer -: Nov 24, 2011, 17:59
оффтопик //
Искам да те поздравя, става ми драго като виждам млади хора, опитващи се да успеят в живота не чрез шашми и схеми за бързо забогатяване, а с възможносттите си и с упорит труд, защото да научиш език за програмиране си е труд. Пожелавам ти само успехи за напред и дано повече хора на твоята възраст правят като теб :) Писалите преди мен ти дадоха няколко много ценни съвета, следваи ги .... бъди упорит и ще си добре.
М/у другото , ако успееш да си намериш някаде работа като програмистче, ще ти е от голяма полза.... в началото ще ти е трудно .. (навсякаде в България искат стаж...е как да имаш стаж на 18?, това много спъва младите в България но друга тема коят ням да отварям сега) вероятно ще ти отнеме и време (до като си намериш работа, гледай да се ангажираш с каквито и да е проектиу да може да се доразвиваш), но 1-2 години стаж в фирма , би ти помогнал за по-нататачното развитие и което е по-важно (а може и да не е по-важно) като заработиш в екип ,ще започнеш много по-бързо да се развиваш.... важно е да си работил в екип (мое мнение, надявам се повечето биха се съгласили с мен).

Съжелявам за оффтопика :)
Поздрави и ти пожелавам много успехи!
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 10:25
П.С: Занимавам се с програмиране от 10 години и смятам, че съм достатъчно компетентен в тази област, за да бъда подценяван.
Но явно си прекалено арогантен, да разбереш, че тук има хора които са доста по-компетентни от теб, влизат тук само за да помагат и ги дразни като гледат такива тийн прояви... така ,че другия път вземи хакни тоя дето те дразни, не място кадето той бил писал, на някои си твои приятел.
1во, сайта е linux-bg.org, нормално е тук да търсиш помощ за линукс....(и като цяло опен соурс нещица)
2ро, НИКОЙ не е длажен да помогне на приятеля ти или на теб, незнам защо си решил,че б2л е трябвало да помогне на приятеля ти ... предполагам разбираш ,че в този сайт всичко се прави само и единственно от добри намерения ( не броя ако някой троли, това го има навсякаде, говоря за основния брой редовни постетители ...)

Distrubcho, dude .... колкото повече се обесняваш, толкова по-лошо мнение за теб си създават хората. Фактите са такива, пипна сайт които грам не ти беше виновен заради някой от потребители му, при това сайт в който определено има достатъчно хора, които ако бяха решили щяха да те накарат да съжеляваш ,че си се занимавал с глупости , защото нека бъдем реалисти , това си беше тотална глупост. Ако искаш си мисли ,че си го направил за да де-комплексираш в няква степен б2л, но в нашите очи нещата изглеждат точно обратното ( и за това може да виниш само себе си! ).
Няколко съветчета искам да ти дам , ти ако искаш ги игнорирай , ако искаш ги вземи под внимание,....
* Не води битки с интернет тролове - загубе кауза, те са на всеки мегабайт , от тук до края на оптиката.
* Не се ебавай с хора който не познаваш -  винаги ще се намери някой по-компетентен от теб ( тука има доста такива )
* Не мисли ,че в интернет някои е длажен да ти помага.
* Не очаквай помощ за Windows в линукски форум (макар и вероятно да я получиш, това е все едно да искаш да си купиш маратонки Nike от магазин на Adidas ...)
* Не яж жълт сняг - стара народна мъдрост!

След толкова писане огладнях...... айде и умната .... или русата :)
9  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Разделяне на NIC -: Nov 23, 2011, 09:21
eth0:0 , eth0:1 и тнт няма да ти помогнат, защото това не са интерфейси , смао алиаси към тях... евентуално ако вдигнеш ИПтата на различни влан интерфейси ...може и да стане , но незнам..
М/у другото искагх да попитам, тези конекшъни временни ли са или постоянни ? Ако са временни , само ако се заиграеш с тайм оутите може да накараш ядрото да затваря неактивните по-бързо и да ти намали общия брой ползвани в даден момент.... незнам дали би било достатъчно, но подхвалям го като идея.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 17:01
М/у другото , аз да се извиня на всички ( без Обезпокоения ), че флуудна темата , но винаги съм смятал, че като човек види нещо тъпо/нередно/глупаво/или whatever трябва гласно да изразява несъгласието си... 100% аз не го правя по разумен начин, но с мили писания, надали щях да успея да провуктирам, горе посочения...
Аз доста рядко пиша във този форум, макар и да го чета честичко, но това е така , защото просто повечето пъти нямам какво да кажа.... винаги съм виждал този сайт като основния приятел на опен соурс идеята в България ...и съм се радвал, че съществува защото идеята му е чиста .. не се прави за слава или пари , а защото е полезен... тук освен тролчетата (който са навсякаде, аз съм един от тях) повечето посетители са хора търсещи помощ относно нещо ... и малка групичка хора , които дават съответната помощ (като могат)... с риск да се повторя, този 'хак' всъшност каза много повече за обезпокоения, отколкото за б2л или девелопера(ите) на сайта.

Та още веднъж, сорри за флуудЪ и троленето от моя страна , просто това не е тема за която трябваше да се мълчи ...и дано обезпокоения си вземе поука от цяла работа.......
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 16:35
bop_bop_mara, гледаш на нещата като НЕ-тийнейджър... всички сме били такива (даже като бях тийн - мразех тийновере..... извратено , а? :Р anyway)... колкото и да е се опитваме да му обясним (макар и по доста различни начини, аз с провукаций , ти с размишления по темата) ,че стореното каза повече за него отколкото за друг, няма да стане :)
Остави го да обеснява на хората ,че ги хакавал за да излезнат от вкъщи, докато той е вкъщи ...да влиза у фейсбуци и да трупа експириънс ... някой ден всички тия скилове , ще са му от полза , за точно обратното на това което прави сега , но така като гледам има още няколко годинки до този момент.....а докато той дойде - аз чакам да ме опровергае и да ми плясне тенекията .... а не да потвърждава казаното от мен и да си играе с глупави уеб хакчета :–)
п.с. Невиждам к'во лошо вижда в porntube :/  толкова хубав сайт и само "любов" дават....
хм... тоя пост нещо много сух ми се вижда..... обезпокоен, избери си някой арогантен от предишните , ако този не е стимулиращ...все пак спортната злоба помага :)
Айде наслука!


@Mitaka ееее не разваляй изненадата де :(


@Обезпокоения ... dude,  моя работен ден върви към своя край , а после няма да имам време за теб ( дано не ми се обидиш , щото си ми любимия анимационнен герой! ) , та ако нещо - оставяй съобщения в /root/disturb :)
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 15:47
Хехехехехее това ли беше всичко ? :(

п.с. и да разгледаш 'wanna bang' circle-а в гоогле+  xD !!!!

p.s.: ама стига се занимава с уеб простотий... давай по-хардкоре - плясни тенекията :)
Тогава ще заслужиш респект  :) Другото да глупости.
p.s. facebook-а ти го подарявам! :)
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 15:17

хахахаахах , ЛАМЕР! То има ли някой който да не е хаквал сайта на БТВ ?!? Аз бях пикльо на 15 годинки като ги мазнах .... а определено 15 годишната ми весия беше пълен ламер ...от там - D!$7urb3[) е и той ламер :)
Днешното поколение 'хакери и кракери' са смешна работа ...махнеш ли php-то от една машина и са безпомошни .... грозна история  - мани :)
Но да се върна към D1$7urb3[) .... гледам, че е 31337 h4x0r , та викам да го предизвикам (напоследък ми е скучно , трябав да се забавлявам ) Та дуууууддд .... айде да ме роотнеш и мен ....моля те , моля те , моля те ...... кажи кви услуги искаш да ти пусна на homebox-а и да ги пускам.
СМЕШНИИИИИИИИИИИИИИИИКККККККККККККККККККККККК

hahaahah...мега глупав коментар от моя страна, ама нали трябва да си правим весел живота :Щ

p.s. IP-то ми е 93.183.131.3 ГО МАДАФАКА ГО !
Ако трябваше да се занимавам с 'разбирачи' като теб всеки ден сигурно нямаше да ми остане свободно време за мен самият. Не ми се занимава с комплексирани "играчи", който си мислят, че са нещо повече от другите. Не съжелявам, какво направих, но наистина не беше желателно да се занимавам с такива като b2l(комплексари, които в живота са мишки и като му кажат нещо на въпреки вече е подпалил маратонките :( ). Хора направих добро дело помогнах на b2l да излезне за 3 часа навън да види малко свят, а не да седи цял ден пред компютъра и да редува linux-bg.org/pornhub :)

ПС: Shadowx - Нищо лично, но нямам никаква полза от това, което ще направя(или ще опитам да направя).
Мне, не го приемам лично :) Няма нужда да се притесняваш .... аз влизам тук за да трепя време ...
Та - смело напред , тенекията чака :)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 12:40
б2л, не се притеснявай, аз си имам работа “Д
И все пак , ако ти остане свободно време, ще съм благодарен да удариш едно рамо на Обезпокоения :P
Шегувам се xD ...е разбира се ако имаш мерак да му помгаш , няма да те спирам! :)
м/у другото , нали спомена пияни девелопери на които не може човек да има доверие , от всички сървизи през който могат евентуално да ме пляснат, единствено ме притеснява кода на Theo - педала (obsd/ossh developer) ...че помним как Gobbles се изгавриха с него на няколко пъти :) (apache-scalp,apache-nosejob,x2 и тнт)
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 22, 2011, 12:16
shadowx,

ти сега кво си мислиш, че всички програмисти работили по софтуера който ти ползваш винаги са били трезвени или занаят винаги съвсем точно какво се случва??
Не разбирам арогантността на б2л и твоята.

Явно сте натворли глупости в сайта, от това следва че вие сте "ламерите", и човека е имал свободно време и се е възползвал от вашата глупост!!!
Аз винаги съм се квалифицирал като ламер :) Попитай който искаш.... относно това колко са били тревзени девелоперчетата, това е мой проблем :) Аз арогантно , арогантно си го предизвиквам човека, ако не е въздух под налягане , ще се чуе ... все пак си е мое право да проверя колко 31337 са днешните хакери, а и като се има впредвид ,че при евентуален негов успех , единствения потърпевш бих бил аз ,  значи не е проблем :)
ммм да и от моята глупост не се е възползвал още ....ама дано :) нали за това се държа толкова арогантно :)
Страници: [1] 2 3 ... 7