Покажи Публикации - clovenhoof
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 20, 2013, 22:16
Аз кола не карам, но имам книжка за репект. Не карам защото не мога да шофирам без музика, а не мога да слушам метъл без да клатя глава, а не мога да клатя глава без да си разбия носа във волана, следователно както при повечето хора ако карам кола има опастност да се нараня. А, респект - защото това е документ доказващ че имам достатъчно акъл да издържа шофьорските курсове. Всеки напън от моя страна е документиран. Дори синът ми има свидетелство за раждане. Това го проверих предварително за да не се хабя излишно.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / С нов лаптоп си пея -: Dec 20, 2013, 21:43
Направих животът си песен с Windows 8 на новият ми топ. Единствено имам угризения че допринасям към корпоративните гадове .. как беше точно лафа?!.
Мръсниците не се спират пред нищо. Утре ще запаля една свещ и ще се изповядам.

Иначе линукса си го ползвам със здраве на моя RouterBoard, а утре ще налея линукс в новата ни сокоизтисквачка. Откакто сложих линукс на тостера филииките са по ефирни. В комбинация с био масло от дива крава, закуска от три филиики са достатъчни да се рея из офиса до обяд. Фрииииидоооом, както е казал Мел Гибсън
33  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lenovo U530 си купих аз -: Oct 29, 2013, 08:44
Никакъв проблем. Просто му махнах кутията и го разопаковах. Никой не ме пита от къде го имам. Това го знаех предварително.
34  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Lenovo U530 си купих аз -: Oct 28, 2013, 18:56
Lenovo U530 си купих преди два дни от щатите.
Лек и издържа доста на батерия. В Бг не го намирам из нета за сравнение.
Сега се чудя дали да му сменя харда с SSD 2.5 на Intel 80GB който имам от известно време и не го ползвам.
35  Програмиране / Web development / Re: Tiny and Fast WebDev environment -: Oct 28, 2013, 16:15
Искам да ви представя нов проект за WebDev среда базиран на Slitaz4.0.
Надграждането почнах от базовият имидж на тази ОС с размер 8Мб.

Реших да се захвана с друга Guest OS защото портването на пакетите към TinyCore5.x става много бавно, а аз разчитам това да ми бъде работна тестова среда и не искам да чакам повече. Slitaz също стартира светкавично почти толкова бързо колкото Tinycore. Е, може би с няколко десети от секундата по-бавно  :D

Проекта също се хоства на github: https://github.com/selectany/vagrant-slitaz

Там съм описал подробно с какво съм оборудвал Slitaz като Guest OS и мисля че е напълно функционална среда. Дори компилирах от сорс xdebug защото го няма в хранилищата.

При желание може да се добавя нова функционалност (предполагам php разширения най-вече).

Първоначално мислех да ползвам само виртуалната машина без Vagrant, защото при бутване Vagrant чака (нямам представа защо) известно време след като Guest OS вече е напълно инициализирана и готова за работа. Отказах се поради причина която е дълга за обясняване точно сега :)

Е, който има желание може да тества.


ПС: Като си помисля с колко много Линукси съм се бъзикал ... :) Даже 3 години си ползвах Арч-а доста усилено.
Ха, а сега линукс ползвам само на рутера ми с Микротик и тези среди за Уеб разработка които правя сега.

ПС2: Довечера ще отпразнувам 500-ният ми пост тук. :)
36  Програмиране / Web development / Tiny and Fast WebDev environment -: Oct 16, 2013, 13:52
Току-що скалъпих една среда за Уеб разработка базирана на Core linux
 и Vagrant: https://github.com/selectany/vagrant-core32


Сложил съм Apache2 + php_mod + Sqlite3.
MySql все още не портнат за последната версия на tinycore.

Vagrant box-а е 23Мб! За сравнение -> http://www.vagrantbox.es/

Качил съм и самия имидж за Virtual Box.
37  Сигурност / Системна Сигурност / Re: GSM == ЗЛО! -: Sep 21, 2013, 20:06
... и .... освен заглавието нищо друго не разбрах. :)

А, как да се предпазя?
Може би ако продължавам да живея по същия начин както/откакто имам GSM, защото досега нищо лошо не ми се е случило в тази посока или да не ползвам GSM, или да ползвам уоки-токи. ???
38  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ще оцелее ли Линукс като потребителска операционна система -: Sep 18, 2013, 12:17

Ти стигна до този извод след като ползва CRUX, нали?  ;) ;) ;)
...и си написа сам портовете за МАТЕ десктоп?  :D :D :D


Ха, да бе просто е невероятно как се бях ентусиазирал. Е, човек се развива :)
39  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ще оцелее ли Линукс като потребителска операционна система -: Sep 18, 2013, 12:12
Истина е че искам нещо което просто работи и да го експлоатирам, както е арч-базираният ми сървър, но за десктоп. Изтъркано е като израз, но и аз стигнах то този извод.
Малко по- ясно би ли обяснил, какво имаш предвид. Повечето графични среди под Linux се конфигурират за десетина минути и се ползват след това с години, ако издържиш да не преинсталираш в името на науката.
Колкото до сървъра по Arch, който няколко пъти спомена - спорно е колко може да се разчита на него в една фирма, особено ако обслужва клиенти. Всъщност, според мен Arch е по- подходяща за десктоп и то на домашен компютър, а не за корпоративни потребители. Не съм чул още доставик на интернет услуги да ползва тази дистрибуция на сървърите си. Нито да се ползват в някоя по- голяма фирма. Примерно в БИЛА съм видялр че компютрите са под SLED и персонала не пипа нищо по настройките.

Мисля че на всички тук е ясно че за да поддържаш Линукс базиран десктоп в състояние удобно за напреднал потребител, изисква повече усилия в сравнение при windows или мак. Така, а на мен ми омръзна да чета инструкции за конфигуриране и настройки за всяко ново приложение което инсталирам за да го приведа в работно състояние или опции по самата ОС. Но, по-важното е че свободното ми време вече е доста ограничено - разбирай - ценно и не искам да го губя с подобен род дейности. Искам да допълня съм за такава гъвкавост, но и нека да има "one-click-install", както е в другите две ОС.
Мисля че Мак ги съчетава и двете неща. Освен че повечето неща работят out of the box, винаги може да отвориш конзолата и да тунинговаш нещо допълнително. Естествено си плащаш за това и аз нямам нищо против. Купувам си свободно време :)
Искам да оставя нещата от които зависи моята работа да ми идват наготово. Не искам да си пълня главата с излишни неща. Нека хора професионалисти да се погрижат за моята работа среда на програмист. Например, когато ползвам готова библиотека не искам да ми се налага се променям код по нея.

А за арч-а, той ми е за домашен сървър - не е отговорна машина. Единствения човек който зависи от него съм аз. Напълно ме задоволява и неслучайно съм сложил Rolling Release дистро. Ъпдейтвам го периодично и така до безкрайност, а когато се налага нещо да се фиксне го правя когато съм в настроение и разпускам на чашка. Примерно казано :)
40  Нетехнически теми / Коментар / Re: С какво допринасяте за Linux и общността на отворения код? -: Sep 18, 2013, 10:49
Сетих се че още нещо - купих си една чаша с логото на Арч за $30. :)
41  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ще оцелее ли Линукс като потребителска операционна система -: Sep 18, 2013, 10:30
Маниакалното конфигуриране, интегриране оформяне на десктопа изчерпва "ползването" на линукс за десктоп поне до голяма степен. Ползването на компютъра се свежда до горното. Не си заслужава. Толкова загубено време за ... глупости :)

Помня, имаше изследване за някои храни че организма изразходвал повече енергия при смилянето им в сравнение с енергията която получава при абсорбирането им.

Истина е че искам нещо което просто работи и да го експлоатирам, както е арч-базираният ми сървър, но за десктоп. Изтъркано е като израз, но и аз стигнах то този извод.

Май ще заделя малко пари за Мак, а линукса само през конзола - моят сървър :)
42  Нетехнически теми / Коментар / Re: С какво допринасяте за Linux и общността на отворения код? -: Sep 16, 2013, 09:08
Тък като не смятам линукс обществото като някаква секта, та като нейн член да разпространявам принципите и (както правят едни момчета с бели ризки и тетрадки подмишница, които виждам из улиците на Варна), то не агитирам никой за приобщаване.
Обаче, като се замисля все пак съм помагал със поискани(!) съвети.

А, и препоръчах на/убедих шефа да сложим Арч за интранет сервър на една нова машина.
43  Програмиране / Web development / Re: Първото ми Уеб приложение -: Aug 21, 2013, 20:25
В SF проектът пак е изчезнал. При опит за преглеждане на видео от демото, показва времетраене 0 и зарежда до безкрайност.

Гледам че проекта в SF си го има - не е "изчезнал". Само че сега дундуркам малкия и после ще го ъпдейтна.
Видеотата от демото са в папка "My Great Videos" другите файлове са само за демонстрация и по реално усещане. :)
А и да напомня пак че браузера трябва да поддържа HTML5 video. Например за IE8 (и по-малка) ще трябва webm плъгин.
44  Програмиране / Web development / Re: Първото ми Уеб приложение -: Aug 21, 2013, 17:31
Сега се сещам че имам още 2 файла за глобално ползване които не се синхронизират.
В смисъл че ако едновременно се пуска конфигурацията от няколко човека ( то реално е един акаунт) ще има изненади.
За това ще махна "уизарда" (конфигурацията) и ще оставя крайния резултат.
За сега :)
45  Програмиране / Web development / Re: Първото ми Уеб приложение -: Aug 21, 2013, 17:25
Хм, малко ми е странно, но имам подозрения че е от това че генерирам името на временната таблица в базата от session_id().
Сега добавих един префикс "test_", защото session_id може да започва с число.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36