Покажи Публикации - backinblack
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 213
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 13:14
...Като тресне финансовата криза, един обществен строй контролиран от държавата ще е много по устойчив на финансови кризи, отколкото чистия капитализъм...
Мда. Видели сме го това. Много стабилно задлъжняхме през комунизма.

Да ти припомня, че в началото на тъй-наречената демокрация, държавата България имаше дълг от 8 млрд долара + 4 млрд лихви. Общо 12! Но имаше имущество за десетки, а може би и стотици повече! Само за 50% от БТК даваха 2млрд, преди Костов и тези около него да я ошушкат, съсипят и подарят! За един от най-големите превозвачи в Европа - СОМАТ да не говорим! За Балканкар пък хич! Чехите по това време отделиха автомобилното производство на Шкода от другите и и го продадоха като работеща фирма с традиции за 50 млн долара на Фолксваген.
След почти 30 години Демокрация, държавата България има в пъти по-големи дългове от колкото онези 12 млрд, но държавно имущество почти не остана.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 02:09
Във всеки голям мегаполис по света им Китайски квартали - Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и т.н. и гледката не е от най-приятните. Аз зарзавата си го пазарувам от китайците и виждам начина им на живот. Богатите китайци не припарват до тези квартали и се дистанцират от тях.
Направи една проста сметка  Китай е равен по площ със Щатите, само дето населението е 1.4 млрд. Ако всички китайци имат коли, къщи, достъп до храна, медицина и т.н. колкото американците, при това население и сметката просто няма да ти излезе.
А улиците в Kитай ги няма в Гугъл стрийт вю - сигурно не им дават да припарят там.

Ако ще си говорим за филми, ако си живял в онова време, комунистическото, дето ти е толкоз омразно, вземи си пусни да гледаш първа серия на филма Роки. Като го пуснаха по кината у нас аз бях към 6-ти клас. Сигурно към 82-ра година. Не знам дали си живял ти по това време, но всички български градове и села бяха чисти и подредени, а не мръсотия на всякъде като във Флиделфия ли или не си спомням кой град беше! Че та което да вземеш най-бедно семейство апартамента беше по-добре обзаведен от този на Роки! Че дори и спортните зали, където бяха ангажирани почти всички деца със спорт бяха много по-добри от кОчината в която тренираше Роки! Еееее, ама нямаше банани и портокали! Сега като има и голям праз!
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 01:56
Това тяхното не е соц - те позволяват собствена фирма във всички сфери където е възможна конкуренция - тоест в леката промишленост и услугите - конфекция, пласмаси, лека електроника, ресторантите, услугите и сума ти неща дето не се сещам сега, но не и там където не може да има конкуренция - рудодобива, тежката промишленост, енергетиката, енергоснабдяването, водоснабдяването, банковото дело и прочие. Там където не може да има конкуренция няма и демокрация - това си е техния модел.
Това не е вярно. В Китай не може да има частна фирма - всичко е държавно начело с партиен другар дори Али Баба, Хуавей, Асрок етц. Небостъргачите дето ги строят тоже и ги раздават на "нуждаещите се". Ръководната роля на Партията си е все още в сила там. Заветите на Мао се спазват. Миналата седмица приеха Партийния секретар да управлява до живот. По това какъв строй е някъде се определя не от лозунги и приказки, а от фОрмата на собствеността и средствата за производство.
А иначе падането на Берлинската стена си продължава бавно на изток. То не бяха оранжеви революции, майдани, наближава Баларус, Иран и т.ц., до Китай има време още да си поиграят на соц. Рашките са в разкрачен стоеж - Държавен капитализъм, църквата сега била на почит и трябвало икономика и технологии да се развивали (като руския пощенски дрон днес).

И Християнството и Исляма и Будизма са нищо повече от един правилен начин на живот. Живот изпълнен с добродетели и здравословно хранене. Различните пости и празници са свързани именно с храненето и пречистването на организма. На простия няма как да му обясниш защо трябва да живее по този начин, освен да го накараш да се страхува, че, ако не спазва това и това ще изпита Божието наказание. Ходи обясни на простия мюсюлманин от района в който е възникнала и се е разпространила тази религия като секта на християнството, че свинското не се разгражда при тези температури и за това е по-добре да не го консумира. Че в тези жеги хигиената е много важно нежно........ ! По лесно е да го накараш да се страхува от Аллах и, че така Аллах иска.
Не е нужно да си вярващ в Христос или Аллах, за да живееш по Божиите закони здравословно и в мир и любов с хората. Те това е възвеличаването на Църквата в Русия, а не тепърва да стават вярващи!

Хубавото е, че на малоумниците като теб са можели да въздействат и по този начин за да ги предпазят от самите тях, а сега са им дали дори и права да тровят живота на нормалните хора!
Онзи ден, преди изборите в Русия чета, че в Русия се била създала  нов вид диктатура! Диктатура на мнозинството!!!!!!! Абе, мама ви малоумна, от къде на къде, когато има спор между малцинство и мнозинство, не малцинството, а мнозинството да се съобразява с малцинството!!!!!
Циганина дето пребил бабата за 20 лева имал бил права и трябва да ги уважаваме, а пострадалия права няма! Че даже трябвало и да не използваме езика на омразата! Ти си тежък случай! 
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 01:30
   Нe ги мислете китайците,става дума за цивилизация на над 5000 г.
и са оцелели и досега.
   Един китаец може да изкара цял ден с 1 купичка ориз, а я си
представете какво квичене ще настане при Хамериканците при една
екстремна ситуация ( ония ти му 150 килограмови тулупи ... ;D )

И да се чудиш със заплата от една купичка ориз как са вече най-големия автомобилен пазар и въпреки, че най-масовите им автомобили са малолитражки, че вече и електрички, взеха, че станаха и най-големия вносител на петрол!

За справка само, никъде в Азия няма по-ниско минимално заплащане от колкото у нас, а в същото време и поради по-ниското данъчно облагане като цяло, покупателната възможност на парите им е по-висока.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu 18.04 Gnome -: Apr 07, 2018, 00:56
Параноята е за малоумниците :) ! Който не знае и не разбира от всичко се страхува :) . Некоректните винаги проектират тази си некоректност върху другите, като си мислят, че и те са като тях :) .
36  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 28, 2018, 01:09
Ами утре ако лилипут-я реши, че БГ е много близка с НАТО и така не може и пак влезе у нас, тогава каква песничка ще пееш (опа това вече сме го виждали - частушки)

Ай на бас, че отново мнозинството ще ги посрещне с хляб и сол и цветя :) !
37  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 27, 2018, 18:35
Петилетния план с ускорени темпове (5 за 4)
Путин ще громи капитализма в новия мандат.
Кастро младши ще приеме 64 постановление.
Ким ракетата, ще започне електрификация.
Венецуела най-после ще усвоят производството на тоалетна хартия (то няма нужда вече щото няма храна).

Ти си мага ТЪП! Никаква нормална логика не може да те накара да си размърдаш това, което между ушите ти :) . Добре, че не ми се налага да работя с такива като теб :) .
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ъпгрейд на Centos 5.4 до 6.х -: Mar 27, 2018, 16:43
Цитат
Благодаря за инфото.
PHP-то го ъпгрейдва програмист и лека по лека ще се вдига версията.
Все още не съм разгледа обстойно машината но ще трябва доста да внимавам,опасенията са ми ,че не съм пипал много много линукс и всякаква информация ще бъде

Колега, на форум не може да се разчита за реална работа, а още по-малко на този пълен с философи форум, а ако решиш да наемеш някой срещу заплащане за 5 стотинки работа няма кой да свърши.
Ако сървъра е твой, не си губи времето излишно, а си наеми специалист, а ако е на фирма, жална им е майка от такива "специалисти" с дипломи и без опит за малко пари.
39  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 27, 2018, 16:21
Цитат
А за фирмите в Китай - Елон мъск ако иде да прави Тесл-и в китай, нали не си мислите, че ще почва да им копа Лития на китайците и да им го открадне - пак ще го купува от държавни китайски компании (ЕАД хехе), проблема е, че Тесла Чайна, не може по закон да бъде чисто Американска.

В чайна има не знам за литии ли става въпрос, ама има доста други редки метали, без които електрониката не може да се произвежда и китайците не позволяват износа им като суровина, а само за производство в Китай! Хората си защитават интереса на народа си! Си Дзипин е решен до края на този мандат да изкорени напълно бедността, а техния праг за бедност е доста по висок от този в европейска България, като в момента е намален до под 50%
40  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 27, 2018, 07:16
Цитат
А китайците като са велика сила какво се сепнаха от тези мита, нали не им дреме - те били фабриката на света. Знаете ли, че в Китай не може да има американска фирма например без китайско държавно участие и това е закон. Как мислите се нароиха толкова китайски варианти на известни западни фирми БМВ-та, Мерцедеси, Пежо, Волво, Порше и т.н. само и само да имат представителство там да не изпуснат голям пазар.

Пак нещо не си доразбрал :) ! Да, не може да има чужда фирма без китайско участие в нея, без значение държавно или частно. Тъй като преди нямаха достатъчно на брой богати хора, естествено, че държавата влизаше като съдружник и не виждам какво лошо има в това! Проблема е защо и тук не се въведе!

Ако имаше поне елементарна логика и познания, щеше и да си съгласен с мен! Според конституцията на всяка ДЕМОКРАТИЧНА държава, природните ресурси на държавата са СОБСТВЕНОСТ НА НАРОДА. Управляват се от държавата в полза на същия този народ. Данъците са събират с цел да се плащат разходи, които да се ползват безплатно от същия този народ, като образование, социално подпомагане за онеправданите от съдбата......, а също така и да се обслужва тази администрация, която обслужва системата наречена най-общо държава. Приходите от тези държавни природни ресурси, трябва да допълват приходите в бюджета, за да има повече пари за общо ползване, защото иначе трябва да се разчита само на данъци. Всичко това звучи много добре, но в държавите подопечени на САЩ е само по принцип! Чрез манипулации се назначават продажни правителства наречени марионетки, които не само им подаряват природните ресурси като на хартия ги купуват, но на някакви символични цени, а и ги принуждават да теглят заробващи кредити, които същите тези да усвояват, а народа с данъците си да изплаща!!!! Защо мислиш, че свалиха Янукович? Защо искат да свалят Асад като го демонизират пред света, а не питат сирииците дали искат? Защо искат да свалят Путин???? Студената война не беше изгубена, а продажника Горбачов еба майката на всичко! Назначиха си продажници, разграбиха бившия СССР, а народа да се изхранва от кошовете за боклук!!! Путин спря това разграбване, че дори и част от него върна в бюджета на Русия и повече фъндък не дава! За това искаха и него да свалят, ама вече им увря главата, че освен с война нямат друг начин!

Питам се само едно! Къде виждаш ти своя просперитет в една такава бандитска система, която се доминира от от много по-силни от теб, които 5 пари не дават за живота ти! Избиха 300 невинни човека като свалиха пътническия самолет над Украйна за да припишат вината на Русия и да обявят повод да наложат икономически санкции! Сега пак търсят повод по същия механизъм чрез отравянето на Скрипал!!!Просто недоумявам как може да бъде толкоз тъп един човек, че във всичко това да вижда възможности да прогресира!!!!!
41  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 27, 2018, 04:41
Китай бачкаха и формираха бюджетен излишък, който по някакъв начин трябваше да запазва стойността си, докато се акумулира за по-високи цели. На златото цената беше почти замразена и не носеше дивиденти и те го влагаха в американски дълг. Всичко това беше чудесно за щатите, докато китайците не решиха да го инвестират този бюджетен излишък в нещо материално, а не хартиики и задвижиха големия си проект за новия път на коприната. Сега вместо да влагат в американски дълг, те влагат една част в злато, което им е нужно за да въведат заедно с Русия златно обезпечаване на юана и рублата, а не доларово чрез купуване на дълг, а друга част, по-голямата инвестират в новия път на коприната, което ще им донесе по-висока възвръщаемост от колкото да хрантутят американците, особено пък след като долара отпадне като основна валута се срине американската икономика, която единствено на това разчита.
Китайците могат от днес за утре да сринат икономиката на САЩ, ако изкарат този дълг на пазара, но това означава и те да изгубят всичките си спестявания. Американците това го знаят много добре и за това са подивели. В момента са пред избор бърза смърт или агония. Китай крепи руската икономика, а Русия пази Китай, който силна икономика, но без военни технологии. Това е основата техния стратегически съюз. Едните мачкат САЩ военно, а другите икономически :) ! САЩ полезен ход в цялата тази ситуация нямат никакъв :) . Голямата им дилема е как да подпалят света, но без те самите да се опарят и защото, още не са намерили това решение - не са го и подпалили, но с всеки изминал ден и това решение им се изплъзва от ръцете :) , а ние можем само да се надяваме, че стратегическия съюз между Русия и Китай ще надделее :) .

Германия управлява целия ЕС, а германия се управлява от САЩ! Не просто се управлява, а е една окупирана държава отще след края на ВСВ! По този начин Англия е управлявала колониите си и системата е работила безупречно, а Англия е била най-големия колонизатор. Но все пак, не е успяла да завземе целия свят. Имала е конкуренция от Испания, Португалия, Франция, Белгия, че и Холандия дори. После се намесва в борбата за колонии и Германия, докато не САЩ не ги сбива всичките в една обща война с амбиции за превземането на целия свят.
Тъй наречената европейска цивилизация е едно много добре маскирано разбойничество. Великите географски открития не са нищо повече от едно колонизиране на народите и изсмукване на благата им.
42  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 26, 2018, 00:02
Цитат
Американското общество си има неговите проблеми, но икономиката не е от тях.

Интересно! Какви ли проблеми може да има американското общество, които да не са свързани с икономиката и доходите???????
43  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 25, 2018, 20:43
Джет е толкоз скаран с икономиката, че няма никакъв смисъл да му обяснявам каквото и да било :) !

За справка само, Роснефт и Газпром са акционерни дружества, чиито акции се търгуват на световните фондови борси!!!!! И не само те и, ако се управляваха лошо и неправилно, дали щяха изобщо да се търгуват на тези фондови борси!!!!???

Рено, ако има някаква скорошна промяна не знам, но в него мажоритарен собственик беше френската държава, а Гон направи Рено вече май втори по големина производител на автомобили в света!

Това, че държавата била лош стопанин е една от опорните точки на разните продажни НПО-та, които само ми напомнят що за интелигенция Сталин в СССР и Югов у нас са избили в лагерите!

Днес чета едни интелигенти, дето реват, че в Русия имало нов вид терор! Терор на мнозинството! Дето хич не зачитало малцинството!!!! Абе мама ви да еба тъпа, ами няма нищо по-нормално от това, малцинството да се съобразява с мнозинството, а като не му харесва да си търси място другаде!
По времето на тъй наречения комунизъм, който искаше да си търси място другаде като не му харесва не го пусках, а сега никой не ги спира да ходят на майна си райна! За какъв терор на мнозинството говорят! Да се благодарят, че има истинска демокрация, защото такава интелигенция си е направо за разстрел!
44  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 25, 2018, 17:28
Според философията на капитализма, труда и той е стока и цената му е пазарна, която се определя според търсенето и предлагането! До тук всичко добре, ама....... има едно ама! Че, технологиите са вече толкоз напреднали, че това, което може да изработи физически един човек с нужните техника и технологии, физически е невъзможно да го изконсумира, защото и консумацията си има някакви ограничения(спомнете си филма "Милионите на Брустър")! По тази спирала с предлагането на все по-голямо количество и качество на труда, цената му пада до минимум! Някъде е паднала до такъв минимум, който не достига и за физическо оцеляване! В същото време, за да се върти икономиката е нужно някой да купува произведената продукция, а този някой няма пари! Икономиката още повече стагнира! Тези, които са на върха прекрасно го разбират това, но не искат да слязат, а тези, които са отдолу се борят срещу това, докато все още имат някаква възможност и това са Русия и Китай в стратегическо партньорство.
Руснаците минаха вече през американската демокрация и с толкоз много природни ресурси да се изхранват от кошовете за боклук до преди да дойде Путин на власт, а на китайците живота им се подобрява все повече от както на чело е Си Дзипин. Руснаците може и да не са забогатели, но видяха, че с Путин на чело живота им се подобрява, а не се влошава! И руснаците и китайците много добре разбират защо САЩ са против техните лидери и причината не е в това, че са загрижени за благосъстоянието им!
45  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 25, 2018, 17:07
   Ами очевидно тази корпорация се управлява много некадърно  ;D

Мда, в интерес на истината, до преди години се управляваше много кадърно, но на всяка корпорация интереса на първо място е да постига печалби на всяка цена, а не да бъде социално дружество! Най-големия разход за всяка корпорация е цената на човешкия труд и най-голямата борба на всяка корпорация е, тази цена да бъде свалена до възможно най-ниския минимум.
Не знам ти в тази ситуация къде виждаш изгодата за себе си от кадърното управление на корпорацията САЩ!!!!!!?????? За мен лично не е изгодно, а така също и за рашките и за китайците и аз за това и подкрепям тяхната борба, защото не си падам мазохист :) .
Казах, че до преди време тази корпорация добре се управляваше, но и тя пострада от липсата на достатъчно качествени кадри заради това, че те са в основата на унищожаването на всякакви ценности обръщането на хората в некадърен консуматорски добитък, като този, който продължава да им се прехласва.
Рашките и техния лидер успяха да обединят и малкото останало все още не разрушено от таз корпорация общество, което малко от малко успява да отвори очите на поне част от не напълно разрушения консуматорски добитък.

П.С Абе, тази тема дали ще я приключите взех да се чудя :) !
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 213