Абе малко ме съмнява да е точно "как да си подкарам екзотичния хардуер".
Аз ако ми трябваше това веднага бих го взел.
И изобщо СРГ имаш ли представа за днешни процесори?
Правиш ли елементарната сметка че 4х 1гига П3 != на 4 гига процесор?
Ако си мислиш че 4 Гхз съвременен процесор се равнява на 4х 1 гига то ... помисли пак.
Аз ако ми трябваше да съм го взел за 1000 Е и не бих се чудил. Както казах ако ми трябваше това на мен веднага бих го взел. Обаче на мен не ми трябва пък и няма какво да я правя тази машина.
Не се подлъгвай по разни коментари където правят необосновани предположения и твърдения.
ЕДИТ:
Питай какви точно са процесорите. Ако са на 1 гхз то изобщо не можеш да сравняваш Амд или Пентиум на 3 гхз.
Просто защото ще им дишат прахта на тия 4 процесора....
Дори и да са на 500 мхз пак ще имат
огромно предимство.
При процесорите и РАМ-а важи правилото "колкото повече толкова повече".
Изобщо не можеш да сравняваш 4 процесора с 1. Първото защото 1 процесор изпълнява по 3-4 инструкции на цикъл. Също така изпълнява по 1-2 нишки.
Еми умножи тези 4 по 2 нишки и ще се получат 8 нишки за сметка на 2те нишки на днешните процесори...
Демек ще имаш много голямо увеличение на производителността при изчисления изискващи многонишкова обработка..
Един РХЕЛ ще стои перфектно на тази машина...
Сусито си е бавно ако ще и 10 Гхз процесор да му сложиш. Просто хората дет са го правили са се постарали да е бавно.
@SRG
Ти на базата на какво казваш че ще се използва само 1я процесор? И кой точно процесор ще се използва?
Тоя от ляво на дънната платка или тоя от дясно?
'>
Една машина с линукс или има SMP или няма SMP. Не можеш да и кажеш "сега искам да ми включиш 2я процесор а след 10 мин и 3я и 4я."
'>
Пак повтарям, ползват си се и 4тя процесора като линукс-а решава как да ги натоварва и да разпредели натоварването.
Няма такива ситуации да ползваш в 90% от времето само 1я процесор (този от ляво на платката предполагам
'> ) и в другите 10% процента да ползваш 4те процесора.
Но все пак днешните компове са доста бързи, можеш да вземеш за 1000Е 2 процесора Дуал коре които ще минат по производителност този СГИ с 4 процесора.
Все пак зависи какви са П3 процесорите, ако са на по 1 или 1.3 Гхз то ще е доста бърза и добра машина която дори и 2 Дуал коре процесора ще им е трудно да окажат съпротива.