Има идея в идеята
естествено почти всеки изказал се добави нещо, та така ще направя и аз ...
Работил съм и в момента работя в голямо ISP в столицата, та искам да започна с това, че в много от мрежите няма да може да се получи няма да изреждам защо. В други мрежи да речем, че стане, толкова трафик няма как да се покрие - следователно зависи от човека от другата страна (администратора на мрежата) рано или късно ще го открият. Колкото повече време и усилия бъдат отделени, толкова по-ядосан ще е админа. Дори да не нарушава каквито и да е договорни споразумения, шанса веднъж открил го админда да не предприеме нищо е нищожен, да не кажа нулев, а от там тръгва да те дири кой си, евентуално те открива и нищо добро нянма да излезе...
Както спомена
ntenev забавно ще е, да, но малко хора, да не кажа автора ще го уценят. И от там - защо? В такъв случай защо не се направи официално и доброволно? Пуска се една машина в мрежата, един вид локален сървър, желаещите да видят, да пипнат, евентуално да се понаучат просто правят тая настройка в БИОС-а и всичко тръгва... сещам се за много неща които трябва да се доизмислят, но се сещам и за много такива които едва ли не са направени с такава цел. Случайно познавам потребител на форума който е хванал да прави дистро и много идейно го е направил "ЛАЙВ СИДИ" (извинявам се, мързи ме да сменя езика на клавиатурата
) та от там само настройките за нета и всичко си работи без да инсталира, без да прецаква НТФС-а и така нататък. Ако евентуално потребителя реши, че желае тогава вече от зареденото ЛАЙВ Дистро може да си инсталне пълната версия която дори няма да се налага да тегли защото я има на локална машина. Съмнява ме да е проблем да се сложат няколко докомента ако щете с много картинки и обяснено като за малоумен военен какво и как може или трябва да направи потребителя. Колкото до това хората да им се инсталира нещо което те дори няма да проумеят как е станало и ще започнат панически да върпат кабела за нета всеки път като стане нещо странно - еми няма смисъл да тормозим хорицата!?! Представете си възрастна жена която грам идея си няма за колко и какви неща може да се изпозлва един комп, внучката й от другия край на света и е показала как да натисне зелената слушалка на скайп и това е то компютърни познания
та а сега как абжаба тая женица ще се сети да изгаси машината за да се оправи, и какъв е шанса следващия път като я включи това пак да не стане същото. И представете си сега още по-веселото - внучката и си е заминала преди два дни защото зимната ваканция свършва и ще се върне кой знае кога ...