Това, за което говорех в първото ми мнение по темата е в смисъл, че нямам никакъв интерес към хората, които са избрали да "избягат" от мен и от държавата ми.
Твоята държава?!
Ей, това националистите сте много странни и определено опасни хора.
Първо, това беше соца, където не те пускаха отвъд желязната завеса. Нали се сещаш кой държи "на синджир" други човешки същества и се смята за имащ право да разполага с тях както намери за добре, по свое усмотрение? Да те подсетя: робството в Рим, робството в САЩ, крепостничеството в Русия. И там господата са използвали същата риторика ("по-добре мой роб отколкото свободен"), а "предателите" и "бегълците" са били застрелвани за назидание.
...
изтрито, съгласно т.6 от правилата на форума ...
Модератоите, къде сте?Държавата не е осрана! Държавата си е много хубава и много народ е пролял кръвта си за да може отново да я има на картата след близо 5 века забрава! Хора като Левски и Ботев са жертвали всичко, за да може гяурът да свали феса и да заживее отново като свободен българин и европеец.
Микисе, правиш ли разлика между държава и народ? (това е риторичен въпрос)
Ще си позволя да те "светна", въпреки че едва ли искаш неискани съвети и обяснения.
Народът е определена етническа общност. С течение на времето народите се обособяват в нации в зависимост от политическото си устройство.
Държавата от своя страна е почти изцяло политическо образование и де факто държавите се сменят заедно със своите конституции. Така например в последните две столетия имахме никаква, царска (монархия), комунистическа (република) и демократична (република) България. Така, последно кога се сменя конституцията на тази българска територия? Отговорът - 1991 г.
Сега, кой разграби и приватизира активите на предишната държава? Не бяха ли комунягите и техните производни? Кой допусна този хаос в правната и финансовата система. И защо?
Преди да отговориш помисли върху
тези думи.