Абе накой гледал ли е squid game
Дали си струва ?
Казвал съм ви, че покрай ЬТВ Lady поизгледах доста KDRAMA. И още, че открих, че KDRAMA и JDRAMA имат множество, дългогодишни почитатели у нас. И, че това е бая индустрия. Преди няколко седмици (бяха излезли пет серии) моите деца заявиха, че също гледат корейски филм. И ни го натрапиха, и на нас. Малко след като „Глупави мечти“ (това е главната група превеждаща KDRAMA) качиха деветия епизод (по-малко от ден след световната премиера), VBOX7 изтриха всичко.
Но все още го има на filmisub и забравих, кое. На filmisub третия поток може да се прихване и гледа с mpv.
Ние още не го доизгледахме. Остават ни три серии. Цитирам малкия ми син за последната, девета — най-тъпото нещо, което е гледал. Иначе като цяло беше възторжен. Батко му и той много го хареса. Майка им го харесва.
А май вече е излязъл първия епизод на втория сезон.
Според мен е прехвалена работа, само защото са хвърлени маса пари. За мен това е доста плоска работа. Но просто не искам да издавам сюжета.
Всяка серия завършва с недовървен, „интригуващ“ край, което е типично за точно всяка една сапунена опера на света, независимо дали е снимана за два лева или двадесет милиона серията.
Та така. Ако се чувстваш младежки, то това е за теб и обезателно трябва да го гледаш. Има елементи на филм на ужасите. Има и елементи на action. Има и елементи на сапунка (човешки взаимоотношения демек и иди ми, дойди ми). Има и мъничко хумор за ципката солчица. А бе типична KDRAMA като всичките им други няколко стотин. Само дето те са 16 или 20 епизода, а тая само девет.
Бит пазар — за всеки по нещо.
Ако си отегчен от света, не е за теб.
п.п. Само между другото има намеци за прочутия вирус дето властва, без да го споменават и уж без да става дума за карантини. Но, който ги хванал, хванал. Това малко като в книгите на Пратчет, лека му пръст — аз ти думам едни работи, ако щеш си прави асоциации.