Автор Тема: Телевизори LG, тонколони с Bluetooth, албуми на група Queens, плюс още 42  (Прочетена 2320 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8917
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
   Заглавието на темата мога да го асоциирам само с една чалга от
края на миналия век ,с която ми надуваха главата съседите:

"шоколади,марципани,тонколони,монколони,кас'тофони,мас'тофони,герап"  ;D

Преди две години бях на сбор в едно село. И там пристигна една, младичка певачка, която може и да е била родена, а може и да не е, когато Нелина изпя тази песен.

И, какво чудо видях? Направила кавър. Ама понеже вече никой не знае, какво са това касетофони, марципани и т.н., вече пее фейсбуци-мейбуци, телефони-монофони и так дале.
« Последна редакция: Aug 16, 2024, 16:32 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Айде  [_]3 и честит празник на варненците тук.

С два дни закъснение, но все пак…

В друг форум си пишем за корейщини. Та там се получи следния поздрав:

Цитат
Честит празник на всички, които:
- Си изхвърлят боклука в казана, а не в контейнера
- Ядат пиперки, а не чушки
- Простират на простир, а не на простор
- Имат в кухнята си ширм, а не аспиратор
- Ходят в града, а не НА или ПО
- Виждат паткан, а не плъх
- Слизат на плажа, а не ходят на море
- От магазина си купуват торбичка, а не кесийка
- Чистят със стирка, а не с МОП!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ВАРНЕНЦИ!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
чалга

Като заговорихме за чалгия, ще спомена нещо дето много ми бърка в здравето.

На работа колежката пуска да слушаме „BG radio“ (между другото, една приятна добавка за интернетски навигатори). Там всекидневно пускат една „песен“, в някои дни през половин час. Казва се „Музика“ и се „изпълнява“ от Михаела Филева.

Като начало, останах в шок, че се „изпълнява“ от нея. Тя минаваше за певица, която може да пее. А са ѝ дали парче, което би трябвало да дадат на човек като мен, сиреч на такъв, който не може да пее.

После заглавието е крайно заблуждаващо. В песента никъде не става въпрос за любовта към музиката. Тук бих казал, че това е зле прикрит, фалически култ и много бих сбъркал.

Понеже уж се „пее“ за музика, то текста е в женски род. Сиреч си говорим за чиста проба лесбийство.

И накрая, това, което всички чакаха — „песента“ е чалгийка и то от най-мазно ориенталските. Как изобщо такава песен е попаднала на място, където тролят „Веселина“???
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 3615
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Паткана и стирката са си запазена марка при нас (Варна) :)
Аз доскоро "моп" не знаех какво е, даже не знам как се пише правилно- "моб", или "моп".
Простира си е за простиране, простор е друго нещо (напр. просторна зала, голяма).
Иначе за торбичка и кесийка- кесия е хартиеното, торба е найлоновото ;)

И другите лафове са верни- там казана, на плажа, ширма и т.н.
Подправките- лющян, гьозум..
« Последна редакция: Aug 17, 2024, 14:00 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 3635
    • Профил
И аз не знам какво е стирка (в казармата май му викаха сапунка на т'ва) ..русизъм нек'ъф явно, та по тая логика би трябвала другото да е моп (от инзилизки mop - парцал демек, mob е друго /като за проостолюдието/, напоследък се използва предимно в словосъчетанието flashmob - каква разлика само межу бежанците по австрийско и у българско)

П.П. А някой "чалгаджийки" могат да пеят - ето ви един кавър на едно старо парче, а младото дето го изпълнява секаш довчера му пееше на дедо Слафчо на уше  :P
https://www.youtube.com/watch?v=wZfaoTpwm_o
« Последна редакция: Aug 17, 2024, 21:23 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
"Стирка" тука казваме на ей-това -

В казармата (флота) това се правеше от парче старо корабно въже, вързваше се директно върду дървена дръжка (неразглобяемо). Да, русизъм е думичката.

Има си чалгаджйики с глас. Но там май изключението потвърждава правилото :)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 5790
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
А иначе идва от руската дума СТИРКА, която означава пера, пране, пералня.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

remotexx

• Напреднали
    • Профил
Да де и аз така си помислих, само че на руски стиралная машина е пералня а не миялна машина (оная дето мие съдовете след ядене), ами явно във Варна е навлязло покрай флотските, интерсно дали и в Бургас, или там като по на юг може би турцизми (или ингилизми) са навлезли... (там може би освен печките ..и пералните да са от Турция, а)

че то сега има всякакви - тук вече са на мода тия за сухо почистване - преди барем ни "сапунисваха" (преди да ни "обръснат" с цените) а сега вече направо на сухо (ни дерат)

Е на т'ва как му викате (Суифър. Чудесна дума)  :o
--
https://www.alo.bg/swiffer-sweeper-suifar-chudesna-podochistachka-za-pod-5811530
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/swiffer-mop-za-suho-i-mokro-pochistvane-na-pod-p8006540316764.html
Swiffer Sweeper - Суифър. Чудесна подочистачка за под!
« Последна редакция: Aug 18, 2024, 23:58 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
Ами и на това стирка. Просто нов модел :)
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
LGBT-то пак изпискали- Костята извадил някакъв списък на близо 900 учители, които направили подписка срещу промените в закона. А ся де, те първо направили подписка, а после ревнали, защото някой я е огласил? А за какво са правили подписка, апокрифна ли е била, или вече ги е срам, че са в светлината на прожекторите  :D
Отделно от това, че 900 няма и 2% от всички заети в МОН. Малко, ама вресливи, и от НПО-тата помагат.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 213
  • Distribution: CRUX
    • Профил
LGBT-то пак изпискали- Костята извадил някакъв списък...

Преди месеци, тоя идиот си беше позволил да отправя заплахи спрамо хората в туитър дето не го кефят, нещо от рода на, че ще е лесно да се състави списък с имена, че когато вземат властта да си разчистят сметките. В случая с тези подписали се, пак имаше заплашителна нотка. И предвид що за първосигнални олигофрени са електоратът на Възраждане, да заплаха е.

Иначе, аз съм твърдо ПРОТИВ LGTV пропаганда, и в случая те в парламента са си кретени, но креtените взели че гласували ненужен но правилен закон.
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
Костя си е човек на ГЕРБ, направиха един предизборен пазарлък. Но поправката в закона не е ненужна, напротив. Виж само реакцията- маса финансирани отвън НПО-та, чужди на нашия мироглед, чак и разни еврокорифеи (от ЕС-администрацията) реват. Време си беше да се сложи някаква законова рамка върху щенията на издуханяците, които я имат процент-два, я не, от нас, па макар били те и финансирани отвън и със самочувствието за "новото модерно".
« Последна редакция: Aug 23, 2024, 22:35 от Nik123 »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 213
  • Distribution: CRUX
    • Профил
Костя си е човек на ГЕРБ, направиха един предизборен пазарлък. Но поправката в закона не е ненужна, напротив. Виж само реакцията- маса финансирани отвън НПО-та, чужди на нашия мироглед, чак и разни еврокорифеи (от ЕС-администрацията) реват. Време си беше да се сложи някаква законова рамка върху щенията на издуханяците, които я имат процент-два, я не, от нас, па макар били те и финансирани отвън и със самочувствието за "новото модерно".

а, тея теории не ги мога....

иначе тез дето надават вой са малка, но изключително гласовита група, дето си умрат да се изживяват като жертва, че дори се сравняват с концлагеристите през ВСВ. В случая "забавното" е, че хем твърдят че такава пропаганда никога не е имало и те не я правят, а в същото време се кряка за тоя закон, дето излиза че забранява нещо дето така и така го няма (по техните думи).
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
Много точно написано.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
Ще видите вие като станат повече  8) 8) 8)

https://e-vestnik.bg/38558/tarzhestvo-na-mrakobesieto-i-nevezhestvoto/

То добре че ни мързи..та по бавно зацепваме и чакаме някой друг там ако може, па и все му заглеждаме в канчето
https://e-vestnik.bg/38560/marzi-ta-boli/
« Последна редакция: Aug 25, 2024, 02:10 от remotexx »
Активен