Автор Тема: Проблем с инсталация на драйвери за Ати  (Прочетена 619 пъти)

nino_julietov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 25
  • Distribution: Ubuntu
    • Профил
Предварарително се извинявам за езика кйто ползвам, но тепърва навлизам в материята.Става въпрос за Убунту 7.10
Опитвам се да инсталирам драйвери за ати,какво направих дотук-
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Feisty_Installation_Guide
от този гайд не успявам да добавя редовете в xorg.conf  казва че немога да съхраня промените във файла а изпълнявам всичко както е показано.
Друго изпълних
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager
Всичко точно с тия команди и когато се опитам да enable ati accelerated graphic drivers в диспечер н ограничените драйвери   ми изписва че не може да стане защото трябвало първо да fix broken packages.
И така не мога да продължа инсталацията и нищо.А пък трябва да инсталирам драйвери, защото свалих си и си инсталирах последнана 64 битова версия на убунту, но има някъкъв проблем кото е трудно да го обясня.Просто когато отварям прозорци се получават гигантски размазани цветни петна .като мърдам мишката или кликам тук и там се показва изотдолу нормалния екран.Иначе видеокартата ми е ати радеон х300



Активен

Todir

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 90
    • Профил
Проблем с инсталация на драйвери за Ати
« Отговор #1 -: Nov 22, 2007, 12:51 »
Трябва да редактираш xorg.conf  като root '<img'> То си пише в гайда - gksu gedit /etc/X11/xorg.conf
Това е единствената причина да не можеш да го съхраниш.
Иначе предполагам, че инсталираш драйвера по метод 1 в гайда.
Пробвай да фикснеш пакетите с sudo aptitude -f
Може да опиташ да замениш linux-restricted-modules-generic с linux-restricted-modules-$(uname -r) .Нямам идея дали 64 бит Убунту е със generic ядрото, ако не е би трябвало това да помогне.
А и ти препоръчвам да инсталиш 8.42.3 по втория метод и да махнеш тези рестриктед модули тъй като там са малко стари драйверите.
Активен