« Отговор #1024 -: May 10, 2022, 08:14 »
Колкото и да е миличко да мислим, че руснаците са свършили самолетите, не е вярно. Във вчерашното клипче на Ремо за подготовката — имаше самолети. Сигурно и те са площадни. Един от тези беше Туполев 160, който го зареждаха във въздуха. Над Украйна не съм чул да са успели да свалят такъв.
Но все пак и аз имам теория на заговора, защо отмениха авиационната програма. В тази война се видя ясно, че Русия, колкото и да се бие в гърдите, не може да контролира небето. Направиха ги луди с китайски, пластмасови играчки под турско име. Кораби им потапяха с такива. Белгород го нямат за нищо и го ползват за стрелбище.
Не е ясно дали няма диверсанти дълбоко в руска територия с някоя и друга ракетка под ръка. Свалянето на самолет над Червения площад, би било толкова грандиозен гаф, че руснаците никога не биха се съвзели от срама, ако ще след хиляда години.
Русия мачка на бойното поле от чисто превъзходство в грубата сила. Но тактически е много зле. Непрекъснато зейват огромни пробойни в собствената им отбрана.