..
Много сте ми интересни като вземете да питате сулю и пулю.. за да можете после като не ви харeса резилтатa да го обявите за чекиджия и т.п. ..
Ама точно за това подчертаното е, как не

иначе за полицейските заплати там, при вас, взех от единия сайт най-ниското число:
$48K (годишно) и без добавки. Излиза 4000 долара на месец. Основната, тъй да се каже.
По нашите сайтове пише
"Така основната заплата за полицай или пожарникар ще бъде 2296 лв., вместо сегашните 1466 лв. Това е увеличение с над 50%." - да приемем за удобство 2300. Преди това увеличение, е била прибл. 1500. Лева. Като сравним и покупателната способност на 4000 долара в САЩ, и 2300 лева у нас, излиза, че е имало основание да ги вдигнат на нашите тука, щото пък преди това (1500 лева) си е направо нищо. Т.е. увеличението у нас не е било без основание, ми беше думата.
Но иначе голям проблем, че вдигнали на меверето, а не на овчерите (на които няма и как да им вдигне заплатата държавата- те нали са на частно).
Разбира се, аз против овчерите нямам, и те следва да имат достойно заплащане, но там не е държавата.
А за нашия кмет- голям цирк става явно пред съда, чак бебета закарали, а на протестчето цъфнала германската посланичка. Бебе да друсаш по пътищата..
Дебората с 3,14 е била сигурно на две бутилки.