① Всички сме тук по скоро по навик или поне така го виждам.
② Сериала е този:
https://mydramalist.com/19-personal-tasteГлавната не е особено хубава, но около нея има засукани мадами. В някои от най-големите им класики играят откровено грозни момичета въпреки десетките операции на лице, гърди, бедра и т.н. Смятам, че го правят за да си мислят обикновените южнокорейки, че е възможно да се измъкнат от ада.
Ю. Корея е високоразвита страна. Това е сериал от десета година и в него има кадри, как плащат с телефон в квартална бакалия и то не Била. По същото време у нас за умнофони знаехме аз, ти (ако си се прибирал) и останалите членове на форума. И го знаехме заради Андроид роден година преди това. Никой друг не беше чувал.
Но, както са високоразвити, така живота на обикновения южнокореец е отврат. Положението им много прилича на положението на обикновения българин от деветдесетте. Не е печатна грешка, не казах осемдесетте, те са непостижим блян за корееца. Някакво проклятие е да се родиш в Азия. Пък нека индийците били щастливи.
Снощи изгледах три серии, докато съпругата си гледаше „Кухнята на ада“. Приличен е. Ама то почти всяка корейщина в началото е свежарка, после се забиват в тъпи драми, колко са нещастни, че преди десет години някой ги спънал на улицата и паднали в локва.
Затова повечето не ги и доглеждам включително много големи легенди като „My love from a star“, „Flower boy next door“ и т.н. Разбира се има и обратните примери на перфектно направени като любимия ми „My roommate is gumiho“ (това е митично създание в далечния изток, има го в CJK).
③ Въпреки, че всяка вечер хвърлям най-малко едно оченце на войната, не съм чул, че пак са потопили нещо руско в Черно море. Специално снощи готвих спанак с пилешко бон филе, та очето беше вярно едно.
Според мен никой няма да се юрне да вади нещото от водата. По описанието ти не разбрах това самолет ли е или кораб. Думата, която си използвал, на български се превежда „изкормвач“ и не съм сигурен към какъв клас кораби или самолети може да се приложи. По-скоро да е подводница, може би?
Каквото и да са потопили украинците, само Турция има подходяща техника да го извади от дъното. Но точно Турция няма да го направи. Турция е в много опасно положение застрашаващо физическото оцеляване на държавата им. Руснаците са горе-долу единствената възможност да не се разпаднат, а Ердоган не е достатъчно глупав, за да изиграе такава самоубойствена роля. Благодарим му за което. Ако беше още мъничко по-неразумен и нас можеше да ни няма.