Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год.  (Прочетена 55194 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 2747
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
..
 Напр., чета това: Правна помощ за Mediapool и се питам: "Кой ще дари пари за такава кауза?". Аз мисля, че това ще са "умнокрасавците".
..

Само да вметна нещо - това от статията е или манипулация, или незнание:

"..По първоначални оценки ще са нужни 40 000 лева, или 4% от размера на иска. АЕЖ ще преведе всички постъпили дарения на Mediapool. В случай че остане неизползвана сума, тя ще постави началото на фонд за правна помощ за медии и журналисти, които са обект на SLAPP ("дела шамари"), допълват от организацията. .."

Таксата 4% от цената на иска се заплаща от ищеца Лев Инс, а не от ответника Медиапул. Който завежда иска, той плаща таксата. В случая искът е заведен от Лев Инс, те ще платят таксата.

После тази такса се присъжда на ищеца, ако спечели делото, ако го загуби, си остава за негова сметка.

По-скоро Медиапул събират за хонорар на своя адвокат.

П.П. Като гледам какво пише долу вляво на сайта на Медиапул, си мисля, че ще получат необходимите средства:

"С подкрепата на AMERICA FOR BULGARIA FOUNDATION"

От мен пожелание за хубав остатък от деня  [_]3
« Последна редакция: Mar 14, 2023, 14:20 от Nik123 »
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3166
    • Профил
...
По-скоро Медиапул събират за хонорар на своя адвокат.
Да, OffNews са по-коректни в коментирането:
https://offnews.bg/medii/aezh-nabira-sredstva-za-advokat-za-rekordnia-isk-na-lev-ins-sresht-797033.html
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 2777
    • Профил
А бе на военните взимат ли им книжката като карат в нетрезво...
https://www.onmanorama.com/news/world/2023/03/15/russian-fighter-jet-hits-american-drone-black-sea.html
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8472
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Отговарям в по-подходяща тема за целта

https://twitter.com/EmilJassim/status/1635173796897234944

Като начало Емил Джасим е страшна карикатура, която е крайно време да изчезне от пейзажа. Такива доносници не трябва да има. Припомня времена, които уж са приключили преди тридесет и три години. Невестулка.

Второ: Грозев има едно разследване, което е наистина добро. То е взривено украинско оръжие в чешки складове от военното разузнаване на РФ. От там нататък само глупости без грам доказателства.

Не смятам, че е редно да поздравяваме човек за това, че работи за МИ-6. И за ДАНС да работеше, пак щеше да е позор, камо ли за чужди служби. Специалните служби са кофа с лайна без извинение. Никой, който работи за тях, не може да бъде почетен за каквото и да било. Такива хора трябва единствено да бъдат обругавани публично.

Трето: Някакъв безмозъчен бозайник, че и адаш ми се пада, е сложил Лео Ди Каприо ръкопляскащ отдолу. Явно е изрезка от някакъв филм. Е добре, точно колко глупав трябва да си, за да показваш на всички, колко си зле, слагайки meme на публично място?!?

Вярно ли в Твитер се въдят само освидетествани дебили с отрицателно число за коефициент на ѐнтелѐгентност?

https://twitter.com/takeonmenow/status/1635564782932701186

Отдолу има един от коментиращите, който се казва Борислав Стоянов. Този човек е предател сложил си украинското знаме за аватар. Предател е спрямо България, но дори такова нищожно същество им казва в прав текст, че с това високомерие са за никъде. Подценявайки противника му правят услуга.

Но пък, какво да очакваш от Демократични бездарници?

п.п. Да е жив и здрав Nitter, че без него няма как да се информирам за невръстеняците обитаващи българскоезичното подразделение на Твитер.
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 00:25 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Точно преди няколко часа си казах да не се занимавам с несъществени неща и пак го направих ☹ Занимавам се с Грозев и Джасим. Загуба на време. Да си бях гледал корейския сериал.

Извинявам се на всички, че им губих ценното време с тези двамата. Щастливец е, който не е чувал за тях.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
    • Профил
Та да се върнем на темата - тъй като САЩ нямат кораби в Черното море, коя съюзническа държава ще изпрати (първа) я корабче я подводничка, да пресрещне руската подводничка и да я изпревари и да дигне първа рийпъра.
Нека флейма започне сега:
1. (БГ) територията
2. Турчилята
3. Мамалигарите
4. то останаха ли други съюзници по черноморието

П.П. Споко софтуера му е занулен, ама за да не му правят и ривърс инженеринг на хардуера (не че ще могат да сглобят нов рийпър с чипове от перални)

Сега се сщам защо не го взривиха направо във въздуха, ами го препикаваха (с гориво), чупеха му перките и пр. а то каква била работата.... явно и чиповете от перални са на свършване вече  :P

П.П.П. Гога, а кое му е същественото на кoрейския сериал? Поне има ли хубави корейки?
Следващия път може да пробваш с арабски - сите зачулени и до последния епизод може да залагаме коя колко е дебела, грозна и космата, и дали си бръсне краката  :P

Нали се сещаш/сещате че всички сме тука щото нямаме нищо по-съществено за правене  ::)
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 08:20 от remotexx »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
① Всички сме тук по скоро по навик или поне така го виждам.

② Сериала е този:

https://mydramalist.com/19-personal-taste

Главната не е особено хубава, но около нея има засукани мадами. В някои от най-големите им класики играят откровено грозни момичета въпреки десетките операции на лице, гърди, бедра и т.н. Смятам, че го правят за да си мислят обикновените южнокорейки, че е възможно да се измъкнат от ада.

Ю. Корея е високоразвита страна. Това е сериал от десета година и в него има кадри, как плащат с телефон в квартална бакалия и то не Била. По същото време у нас за умнофони знаехме аз, ти (ако си се прибирал) и останалите членове на форума. И го знаехме заради Андроид роден година преди това. Никой друг не беше чувал.

Но, както са високоразвити, така живота на обикновения южнокореец е отврат. Положението им много прилича на положението на обикновения българин от деветдесетте. Не е печатна грешка, не казах осемдесетте, те са непостижим блян за корееца. Някакво проклятие е да се родиш в Азия. Пък нека индийците били щастливи.

Снощи изгледах три серии, докато съпругата си гледаше „Кухнята на ада“. Приличен е. Ама то почти всяка корейщина в началото е свежарка, после се забиват в тъпи драми, колко са нещастни, че преди десет години някой ги спънал на улицата и паднали в локва.

Затова повечето не ги и доглеждам включително много големи легенди като „My love from a star“, „Flower boy next door“ и т.н. Разбира се има и обратните примери на перфектно направени като любимия ми „My roommate is gumiho“ (това е митично създание в далечния изток, има го в CJK).

③ Въпреки, че всяка вечер хвърлям най-малко едно оченце на войната, не съм чул, че пак са потопили нещо руско в Черно море. Специално снощи готвих спанак с пилешко бон филе, та очето беше вярно едно.

Според мен никой няма да се юрне да вади нещото от водата. По описанието ти не разбрах това самолет ли е или кораб. Думата, която си използвал, на български се превежда „изкормвач“ и не съм сигурен към какъв клас кораби или самолети може да се приложи. По-скоро да е подводница, може би?

Каквото и да са потопили украинците, само Турция има подходяща техника да го извади от дъното. Но точно Турция няма да го направи. Турция е в много опасно положение застрашаващо физическото оцеляване на държавата им. Руснаците са горе-долу единствената възможност да не се разпаднат, а Ердоган не е достатъчно глупав, за да изиграе такава самоубойствена роля. Благодарим му за което. Ако беше още мъничко по-неразумен и нас можеше да ни няма.

« Последна редакция: Mar 15, 2023, 07:51 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
    • Профил
А бе на военните взимат ли им книжката като карат в нетрезво...
https://www.onmanorama.com/news/world/2023/03/15/russian-fighter-jet-hits-american-drone-black-sea.html
Гога за тоя "изкормвач" ставаше дума - явно си го пропуснал по новините докато си готвил - не е руски, наш е, съюзнически - дали ще да изпратят БГ кораб или подводница да го извади, а? Айде там с наш'то момче пилота (вероятно) се направиха на ударени че не знаят къде се е разбил (още по-вероятно щото е много дълбоко и нерентабилно за вадене).. по-вероятно е да чакат до последно няко от другите 3 да ни изпревари - т.е. предпочитаме да заровим 3 млрд под земята срещу нищо насреща, вместо да дадем някой друг милион и да спасим нещо...

А междувременно - Казахстан конфискува имущество на руския оператор на космодрума в Байконур (не е от чекиджийския сайт тоя път)  :P
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32317381.html
и останаха и без космодрум - щото другия не е построен още (космодрума "Восточний" в далекоизточната Амурска област, близо до китайската граница) поради мижав интерес и голяма корупция

то и без това ползването му си беше цяло приключение
https://gdb.rferl.org/042C6C8E-F512-4017-9587-D97EA95B74AD_w1597_n_st.jpg
Американският астронавт Скот Кели с руските космонавти Александър Калери и Олег Скрипочка в капсулата за кацане на "Союз" през 2011 г. Надеждните ракети "Союз", изстреляни от Байконур, са известни с това, че са неудобни и прекалено тесни, за да поберат и тоалетна. Космическите пътешественици трябва да носят памперси за двудневното пътуване до МКС.

и както казваше един известен актьор от един класически филм - и нарочно го държат неизмазан - правят се на бедни
https://gdb.rferl.org/7FF1297E-4A62-49CD-A042-E17CAF6CC4CA_w1597_n_r1_st_s.jpg

П.П.
Цитат
Някакво проклятие е да се родиш в Азия. Пък нека индийците били щастливи.
то и на балканите тия "касти" не са от най-щастливите...
https://www.youtube.com/watch?v=mYAEPqEEWeM
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 23:11 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
"Да, Украйна" да вземат пример от Кирчо и да откриват една дарителска сметка в Киев- убеден съм, че ще съберат поне няколко милиона от своята многобройна кохорта симпатизанти, за изваждане от дъното на американския дрон.
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 16:27 от Nik123 »
Активен

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 561
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Стана ми интересно, значи фърчи си безпилотника, има ли нейде по него видно на кой е? Как се разбират/комуникират дроновете с човеците?
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
С уговорката, че пиша, доколкото съм запознат аз- тия бойните дронове си имат съответната визуална маркировка и тактически символи, както и самолетите с хора. Комуникация между дрон и пилота на самолета няма (в тоя случай, който разискваме). Операторът на дрона си е некъде на сигурно. Дрона си има транспондер, самолета с човека също, по оная система "свой-чужд" (имат я и руснаци, и натовци)- която е важна както между съюзници над вражеска територия, така и между противници над неутрална територия (да не стане беля).
П.П.  [_]3
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 19:26 от Nik123 »
Активен

malin1

• Напреднали
    • Профил
ОК. Значи получават команда да го свалят някак си "нежно" (ако трябва и с прашка да го мерят, но да го няма). И кво излиза, със съвременен самолет "нежното сваляне" е много трудно нящо.

Вай-вай, ми то туй дронче май е по-голямо от Су-то.
« Последна редакция: Mar 15, 2023, 20:15 от malin1 »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
Определено се изисква висш пилотаж да му чукнеш витлото с крило, ако е вярно това, което пишат проамериканските сайтове за свалянето. А явно и Су-то е кораво.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 4960
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Да, баз-бая голям апарат е. Можел и боеприпаси да носи, ама тоя в Черно море не бил въоръжен. А ценичката му каква ли ще е, не ми се мисли.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - SeaGate, 160 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

malin1

• Напреднали
    • Профил
Те до кви работи води като нямаш когато трябва АУАКСа. 32 милиона казаха, че струвала играчката.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 3412 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 53917 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx