« Отговор #998 -: Sep 21, 2020, 09:18 »
За същия Велизар говорех и аз в предното си мнение. Наполовина споделям позицията му.
Не споделям „заговорническия“ вариант. Макар да не изключвам с Божков да вървят преговори. Най-успешния финансов министър в историята ни беше уволнен, което определено мирише на сделка. По принцип не са много правителствата, които оцеляват след точно такава смяна.
В далеч по-малко европейски страни да си го кажа азиатски и африкански, след подобни снимки някой отдавна ще е в ареста.
За записите не казвам. В тези записи няма нищо изненадващо. В единия се уговаря за среща с руски генерал-губернатор или както е там названието. Във втория си говори със свой авер за далаверите на някакъв жалък шестак. В третия прави доста разобличителна оценка на президента Радев (чак си мисля, че тоя запис сам го е пуснал). В четвъртия говори за самозабравила се, европейска депутатка и някакъв, неназован собственик на Евроинс, който май си бърка носа, дето не му е работа и да се радва, че е жив.
Всичко това е гарнирано с някоя и друга (или умножено по десет) ругатня. Сигурно съм много голям циник, но предпочитам някой да ме ругае, но да казва, точно, какво мисли, вместо завъртяни, витиевати словоблудства на останалите ни политици. За мен политическото говорене е далеч по-голям проблем от непристойната реч.
Разбира се, раз-Бойко толкова се е увъртял в лъжи, че най-вероятно сам не знае, кое е истина. Но в тези записи поне е искрен.
=*=
Частта, с която съм съгласен, е, че ще плащаме. Скъпо ще платим. И това далеч няма да е само на Черепа. Нека не забравяме, че има далеч не лоша вероятност Божков да не доживее, да си вземе дивидентите.
Което ме подсети, че тия дни видях една от наложниците му – Лилана. Излязла от панделата, отчаяна и в безпътица. На нейно място можеше да съм се самоубил. Но мамка му! Още става тая париасница. Много, много ебане има в нея. Мислех, че вече се е поразила. Тя никога не е била особена красавица. Но в тялото си е още като манекенка.
Но ще плащаме и то много, не само защото Гешев закопча жена му и две от любовниците му. Ще плащаме за самия раз-Бойко.
Нима през 2001-ва, като стана главен секретар, не знаехме, кой е този човек? После кмет го направихме на града държава в държавата. Накрая еднолично го посочихме и за премиер.
Това име се мотае в устите ни от сами изгрева на демокрацията. Ипон датира от кога? Деветдесет и първа? Този човек винаги е бил в светлините на прожекторите и винаги сме знаели, с какво точно се занимава. Всички знаехме. Изобщо не беше неизвестно лице за широката публика, когато негово царско нищожество го издигна в МВР. Знаехме с точност, каква бандюга е. И даже се радвахме. Идва една мутра, за да се разправи с останалите.
В интерес на истината, той до някъде го направи. Докато беше секретар имаше над сто убийства на себеподобни нему. Даже сме взели да ги позабравяме. То не бяха „доктори“, самоковци, байновци и разни други. Оправи се с тях по мутренски. В публичното пространство усилено се лансираше версията, че всичко върши Младен Михалев, а раз-Бойко само е разчиствал следите, ако нещо случайно остане като свидетел или веществено доказателство.
Сега от недомлъвките на Божков излиза, че не е бил чак толкова бездеен и сам е взел дейно участие в мокрите поръчки. Ама, ако това е вярно, то защо самия Череп не се е намесил досега? Май и той е мислел само за своя задник и не му е било зор за приятелчетата му. Докато не му запари накрая и на него.
А сега чуваме, че сестра Галева, щяла да вкарва в парламента всякакви странни хора като Нестимир Ананиев. Същото щял да прави личният трубадур на тези с джиповете. Няма да се учудя и предизборна коалиция да си направят. „Гергьовден“ го помним, нали? И това сме виждали.
Е какво ще се смени след раз-Бойко? Нищо. Ние си оставаме публика, макар по-младата част от нас без въобще да се усети хитро да беше пратена на площада от Прокопиев.
Нещо повече! На нас така ни харесва. Одобряваме го. Насърчаваме го. Имахме много шансове да не позволим на този разбойник да се издигне. Нищо не свършихме. Подпомогнахме го. А сега, кой ни сра в гащите?!?
И затова ще плащаме. Скъпо ще платим. Затова съм омръзнал на себе си дори да повтарям, че докато всеки един от нас по единично не се промени, нищо няма да се промени. Ще продължават да ни управляват странни хора, а ние ще им съдействаме по всякакви начини, защото те са същите като нас.
Преди години един активист на БСП попита раз-Бойко в Лондон, дали вижда Пеевски в огледалото. Проблема не е дебелото момче с два грама мозък. Проблема е, че всеки един от нас вижда раз-Бойко в огледалото. Това е истината.