Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 249
3661  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: обзор на сървър втора употреба ! -: Jan 15, 2010, 11:25
Tuyio,  съгласен съм с тебе човеко. Ужким са писали - "към която също има много високи изисквания за надеждност и безотказност и която може дa изпълнява ролята на малък офис сървър", пък я тествали като работна станция, и то с "новия Windows 7 64-bit", "Безкрайно слабата вградена видеокарта на PowerEdge 860 (ATI ES1000) помрачи визията на красивия Windows 7". Тъпня отвсякъде. И никъде в статията и една дума за UNIX/Linux. А тая машина ще ЛЕТИ като Linux сървър, и ще работи желязно с най-различни демони, запуснати на нея.

А пък иначе са казали - "Сървърът е главната машина в една бизнес мрежа или е източник, на който се съхранява сайт, данни или друга информация. Сървърът може да управлява архив от данни, към него се включват мрежови комутатори и друга мрежова периферия."
3662  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Съвет за видео карта -: Jan 15, 2010, 11:06
Съгласен съм с backtolife. Наистина тия дъна са доста остарели вече, с чипсет "NVIDIA® nForce3 250" са, (продавал съм от тях преди години). Поне имат SATA поддръжка (1.5Gb/s за 2 HDD или DVD устройства). Верно че е са с AGP-8X/4X слот за видеото, и ще трябва да се търси по-старичка карта. Някоя NVidia с AGP интерфейс ще пасне идеално, и с малко търпение и настройки по конфигурацията на X-а, ще работи прилично. То зависи и за какво ще се ползва машината. Но каквото има - това ще е.

Поздрави.
3663  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Език за начинаещи -: Jan 15, 2010, 10:25
Здравей Никсан. Ето такъв постинг ме накефи. Да попита някой -> С КАКВО ДА РАБОТЯ, С КАКВО ДА СЕ ТРУДЯ ? A пък щом ти си се занимавал с Pascal и Delphi, това ще ти е от голяма полза в бъдеще. И аз бих препоръчал "C", а после, като задобрееш и почнеш работа един ден, ще пишеш на каквото си искаш, това "за което ти плащат". Хахаххахаххха - ама така става в живота. Пожелавам ти много успехи.
3664  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: дебиян интернет настройки -: Jan 15, 2010, 10:10
И аз съм съгласен, че тона на постинга не е, ама НИКАК НЕ Е Linux-friendly:

"тъпите настройки"
"трябвало да се запазят настройките там нещо си ала бала (излишни глупости)"
"отварям си аз пак тъпия прозорец с настройките за интернет"
"и ся как аджиба да накарам тоя тъп дебиян да използва тъпите нстройки"

Направо е уникално отношението към труда на всички, които работят по Linux проектите или на отговарящите тук.

"от 10 минути ползвам линукс а вече се радвам че си запазих бозата" - това май е единствената истина в поста. А аз за 10 минути само наименованията и значението на устройствата в /dev няма да мога да науча като хората. С години сме чели, учили и тествали, за да можем да се оправяме, да разберем логиката на нещата в Linux системите. Е иска се и труд и постоянство. А и уважение. С калпазанлък няма да стане научаването и разбирането на нещата. Нищо лично към питащия, не е заяждане, но истината е такава.

Поздрави на всички.
3665  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Gentoo 10.1 не открива CD у-вото преди и след инсталация. -: Jan 14, 2010, 13:10
Здравей. Аз си мисля, че оптичното ти устройство не е на IDE интерфейс. А и не вярвам да са ИЗРЯЗАЛИ IDE поддръжката в кърнъла.

Поздрави.
3666  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: ФОРМАТИРАНЕ на ФЛАШ памети -: Jan 14, 2010, 12:42
Даже ето сега седнах и направих една проба. За 3-4 минути записах GPARTED на CD-RW. Сложих една моя работна флашка (PQI, 1 GB) в един от фронт USB слотовете и записаното CD-RW в оптичното устройство на сервизния ми копютър. BOOT-нах от CD-то. Няма да се инсталира, изобщо не ти закача хард диска (live CD е). Тръгва графичната среда, само си монтира флашката (/dev/sda беше при мен). Само си пуска графичния тул за разделяне и форматиране на блокови устройства. Веднага селектирах моята флашка (/dev/sda) и ето какво ми даде за да си избера:

партишъни -> PRIMARY или EXTENDED
файлови системи -> ext2, ext3, ext4, FAT-16, FAT-32, HFS, HFS+, NTFS, REISER4, REISERFS

Кеф ти риба, кеф ти паламуд. Каквото си искаш, както го искаш. И за по малко от минута направи партишъна и го изформатира. Демек за 10-на минути работа е ВСИЧКО това. И да речем за 10-на минутки да се изтегли GPARTED-0.4.5-2 от нета (98 MB е ISO-то).

Отново поздрави.
3667  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: ФОРМАТИРАНЕ на ФЛАШ памети -: Jan 14, 2010, 12:15
Recku, здравей. Ама тя тази флашка стана ИСТОРИЧЕСКА. Егати форматите, егати чудото. Ами ти като нямаш РАБОТЕЩ, ИЗПРАВЕН компютър, ами намери един друг. И какво ако е под друга OS ? Нали важното е да стане ФОРМАТИРАНА, РАБОТЕЩА USB памет ? На всяка една работеща машина ще си я форматираш, ама както ти е кеф. Никой няма да ти откаже, за 2 минутки да я постави на неговия PC и да ти я изформатира. Нали ме разбираш, нищо лично, не е заяждане, ама това никаква сложност не е. Че сега и втора флашка си взел, и то ЧУЖДА. Хептен се набута в цепиите.

Поздрави и успех.
3668  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Великата османска империя а?! -: Jan 14, 2010, 11:01
Ами то всички сме страдали по някакъв начин от ТЯХ. Да не казвам от "МРЪСНИТЕ ТУРЧАЛЯ", както казваше баба ми. Дето колеха и бесеха, и какво ли още не мръсниците, 500 години. Как ще ги обичаме такива ? Как ще ги уважаваме ? Нищо лично, а и не съм расист. Но как да им уважавам ВЕЛИКАТА ИМПЕРИЯ, дето заграбвала със сила и война всичко ? За тях може да са си герои, ама за мен не са.
3669  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да накарам Kopete (ICQ) да заработи -: Jan 13, 2010, 11:15
Вальо здравей. От това, което си написал ми намирисва, че DNS-ите ти не са наред (не са сетнати). Има нет, но не може да ти ресолвне ИМЕНАТА и да направи конекция в браузера. А SKYPE се конектва директно на IP-то на сървърите им, и не му трябва DNS ресолвер. Виж тези настройки, и ако трябва, сложи верните DNS-и в /etc/resolv.conf

Поздрави и успех.
3670  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с видеото -: Jan 12, 2010, 16:15
А ако изкопираш DVD-то в директория, в която имаш права, това опитвал ли си ? Да го пуснеш ОТТАМ, от директорията, а не от оптичното устройство. Да го видш дали ще тръгне филма. Пък после ще го монтираш така DVD-то ти, че да имаш права и там. И като суперпотребител ли го пускаш, или като нормал ?

Поздрави.
3671  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Настройка на ReverseDNS -: Jan 12, 2010, 10:47
Здравей Цецо. Ами ако това е верно, т.е. задаваш IP, и ти връща HOST-а, който ТИ си сетнал там, значи си го направил. Та нали това е обратния ресолв. По IP да връща желания от тебе HOST.

Поздрави.
3672  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Български фирми с имена на операционни системи. -: Jan 10, 2010, 14:24
Хахаххахахаххааааааа. А сигурно повечето и хабер си нямат за това, какво означава (и какво олицетворява) името на фирмата им в IT областта.

П.С. А който си разбира от ОТЕЛВАНЕ, ето как знае.
3673  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: NFS проблем -: Jan 09, 2010, 21:22
Златко, здравей отново. И да се оправи, пак не е много сигурно. ШАНС за оправия има разбира се. Но щом веднъж е започнала да се разрушава магнитната повърхност на алуминиевата плоча на диска, след време пак ще се появят проблеми. Знаеш как става, тъкмо като му е изтекла гаранцията. А щом можеш да го замениш с НОВ, сменяй го, не му мисли. Поне да си спокоен после. BackUp-вай си всичко ценно и го махай. Настина много прехвърляне и играчка е, ама слагай новия, да си рахат. Наистина е похвално, че колегите са ти уважили гаранцията, нали затова си дал пари, като си го купувал.

Приятна вечер.
3674  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с харддиск -: Jan 09, 2010, 14:08
Да, намерих го сега пасажа за смяната на дефектиралия диск. Толкова четох постовете, ама ми е минало пред очите, и не съм го забелязал. Защото ми стана интересно КАК СЕ Е ОПРАВИЛО, затова те попитах. Понеже и аз много съм се мъчил с възстановяване на такива дискове, с повредени сектори по тях. Но по-добре е наистина да се замени физически, щом има тая възможност.

Поздрави.
3675  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с харддиск -: Jan 08, 2010, 20:02
Здрасти mishot. То хубу ти свърши чудесна работа, ама сега АДЖЕБА има ли ги, или ги няма BAD SECTORS по диска ти ? По-добре е да няма разбира се. Защото наистина появят ли се, и тръгват към разрастване. Все повече се уврежда магнитната повърхност в зоната на BAD SECTORS.

Поздрави.
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 249