Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 352
3661  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 20:13
Е сигурно, щом е клъстер от няколко Линукс машини. Сега, уточни малко, че никак добре не си го обяснил. От къде към къде ще прехвърляш ? От един Линукс към друг ? От Линукс към Windows машина ? Или трети вариант е.
3662  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 19:55
А на мен не ми е ясно пък, какъв е тоя великия Linux CLUSTER, от който ще се прехвърлят някакви си файлове ?
3663  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Възстановяване на изтрита информация -: Apr 28, 2012, 18:43
/off

Е сега и другiте ще правят. Дето сънени пишат rm -rf ...........
3664  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Рутер - уеб интерфейс -: Apr 27, 2012, 08:44
А може и по SSH2 или с telnet да се вързваш, и да си го програмираш. Естествено, ако знаеш КАК. То няма да е само web интерфейс имплементиран в този рутер. Но, и за там ти трябва IPv4, който ти го нямаш, или не знаеш как да определиш с точност. Явно си наясно с мрежите колега, но не знам защо :

- не пусна един простичък ping до GW, а тръгваш направо с http://............ в браузера (да видиш ping-а дали ще ти отговори нещо)
- не пусна един порт скенер (и аз и колегата ти го написахме), за 5 минутки работа
- толкова искаш да заключваш по MAC адрес WiFi клиентите. Ами избери добро криптиране и нахакай един хубав key, и си ти. Кой ще тръгне да ти го разбива, че да се вързва на тоз твоя златния HUAWEI ?

Разбираш му, занимавал си се, имаш някакъв опит с мрежи - това е ясно. Питаш за решение, ама не взимаш от дума. Никой не ти дава наклон в живота. Всеки колега се опита да помогне, и да даде по някаква идея или предположение. Ами пробвай. И това за IPv6 според мен го забрави. Всеки един Windows, ще ти изкара по един IPv6 адрес при ipconfig/all, нищо че той изобщо не се ползва, ами машината си е в стандартна IPv4 мрежа. Търси IPv4 адрес. Това явно са нови модели модеми-рутери на ВиваКом (аз лично още не съм виждал наживо този модел, само на сайта им го разгледах вчера), и още не са им намерили цаката такива специалисти като теб.

Сега още една малка идейка: ти вероятно караш на Windows-а с DHCP. Ами щом в книжката е дадено за LAN на рутера 192.168.1.1/24, е нахакай си ръчно един адрес от тази мрежа. Без GW, без DNS-и, само IP и SM. И почвай да пингваш, да сканираш. Е все нещо ще обади. Успехи от мен.
3665  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Рутер - уеб интерфейс -: Apr 26, 2012, 20:22
Може да го прослушаш, с някой порт скенер. Да му скиваш кои портове ще обадят с някаква услуга.
3666  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Рутер - уеб интерфейс -: Apr 26, 2012, 12:10
То и да стане, ти знаеш ли root-ския pass за този модел ВиваКом DSL модем-рутер, доколкото разбирам е такъв ?
А това, което си описал най-вероятно е някакъв IPv6 адрес. Само че той не ти върши работа.
3667  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Проблем със дебиан сървър -: Apr 25, 2012, 15:05
Абе ти ребоотни само mysql демона. Не цялата машина. И трябвало да триеш лога при спрян mysql.
3668  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Проблем със дебиан сървър -: Apr 25, 2012, 12:45
Аз само не разбирам :

Как ще изтриеш 45 GB файл (ако си го изтрил изобщо де), и няма да се отрази ? Че то това ти е половиния диск. И другото, е как 45 GB лог файл ? Много бре, бах тоз mysql.
3669  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно Raid масив -: Apr 23, 2012, 20:39
А това твои някакви частни сървъри ли са, или служебни ? Ако са служебни, едната вечер няма какво да я мислиш (и дано да е само една вечер). Труда ще ти бъде заплатен подобаващо. Няма как да се прави цялата тази галимация, и шефа да се стиска.

Аз и затова те попитах отначало, какво си прочел за RAID1, защото знам от предни твои теми, че си сериозен човек, и искаш всичко да е професионално, направено както трябва. И бях сигурен, че си направил труда, и предварително си търсил и чел относно RAID масивите, контролерите и типовете дискове. Поздрави и от мен.
3670  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно Raid масив -: Apr 23, 2012, 19:58
Колега, пределно ясно е какво искаш. Аз не те съдя. И аз, и всички така бихме искали да можем да подменяме с по-големи дискове (един по един). Написах калпазанската, именно в тоя смисъл, че искаш да избегнеш инсталацията на ОС и после бакъпването на всички данни от стария масив към новия.
3671  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно Raid масив -: Apr 23, 2012, 19:33
Демек искаш хем калпазанската (един по един дисковете да сменяш), хем да е сигурно (нищо да не се изгуби) и да си работи все едно е със старите дискове ? А сега кажи ми ти какво прочете за идеята при RAID1, създаването на масива, и работата на RAID контролера колега, и как се мигрират там дисковете ? Сигурен съм, че сам ще си отговориш дали може тази гимнастика.

Ако имаш QNAP сървър, там може точно това което искаш. Даже в движение се прави, без спиране на сървъра. Японците са го направили. Успехи.
3672  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем монитор -: Apr 23, 2012, 13:15
Те пък на FujitsuSiemens LCD-тата са им едни акенца, безподобни. Особено едни мултимедийни боклуци имаше, с тонколонки, от Метро купувани.

А пък тоз читавия и здравия монитор, щом е служебен, кой го знае какъв БЮДЖЕТЕН модел е бил и той, най-евтиния FujitsuSiemens. Някаква промоцийка, да си изчистят кочините.

П.С. Ами просто споделям моя опит с тия Метро-боклуци. Че не са кой  знае какви качествени монитори. И само губиш време и нерви с него.
3673  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: jvc digital video camera GR-d320E -: Apr 22, 2012, 17:34
Цитат -> "Казаха ми че е операционна система която няма вируси и прочие."

Ами колега, те хубаво ти казаха че няма вируси, ама пропуснаха да ти кажат, че за една седмица Линукс не се учи, и че няма да можеш да запуснеш веднага всичкия си хардуер. Особено пък такива камери, камерки и телефонии разни. За начинаещия юзер никак не е лесно това. Ще има да се занимаваш доста, както и да четеш и да пробваш разни нещица. А това го казвам не с някаква критика, а просто като съвет. Все пак за теб това е нова ОС. Иначе казано - има мноооого тънкости, чалъми и мурафети да понаучи човек, докато задобрее. Но, едно по едно, малко по малко. Хубавото е, че си се запалил по Линукс и имаш желанието. Само успехи пожелавам.
3674  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Търся драйвери за камера canyon cn-wcam313 под Ubuntu -: Apr 21, 2012, 20:37
Не че нещо, ама то тука не се вижда никакъв Canon, като камера дивайс. Пусната ли е ? Лаптоп ли е или десктоп компютър ? Колегите също ще помагат.
3675  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Проблем със дебиан сървър -: Apr 21, 2012, 11:57
Само като идея колега. Ако тези данни (или логове, там каквото триеш всеки божи ден) от тия модеми, и то само за един ден ти запълват яко диска и намалява свободното място, ами помисли за добавяне на по-голям диск. То ако файловете само от един ден те събарят, за какво говорим ?
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 352