Еми не ще да прикрепва снимки нито от гугъл драйв, нито от pcloud, в другата тема прикрепваше там от разни сайтове.
Как да изтрия горния пост?
Това е на пълна мощност на усилвателя -17 вата синус (които гърмят, като 50 вата транзисторен) - към тези (-) 57db трябва да се добавят 8 децибела на 1 килохерц - стават (-) 65bd - което е крейзи резултат. По принцип се приема, че (-)60db на хармонична е предостатъчно, щото основният сигнал маскира хармоника, и ще чуем въпросният хармоник на кукуво лято.
https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZeFVsVZRUzLBWkkKPjeo1Fo04H1abuzcsaVЕто го на 2 вата - (-) 81db за втора хармонична е също крейзи резултат.
За еднотактно лампово стъпало с внимание !!! 6db ООВ (отр. обр. връзка) това е БРУТАЛЕН резултат.
Защото в двутактните стъпала става компенсация на хармониците, и по лесно се постига. Но пък се разкапва звукът - става сух, и идеализиран, за което повечето водещи инженери и хабер идея си нямат. Но има и оценяващи проблема конструктори, и слушатели. Ма тва е друг въпрос.
Едни и същи са резултатите от "моя" изход, и от изхода за слушалки - проверявал съм. Има и официални графики с крейзи ниски хармоници. Това е максимално добрата им карта за времето. С едни от най низките хармоници въобше. То хубаво ми предлагаш да контролирам. Не ми се смятат КНИ.
В погрешна посока си. Да - първо трябва да сме сигурни, че параметрите са ОК. Това правилно.
Има нещо друго. Това е карта от среден ценови клас. Може би нарочно са разкапали звука - да влезе в него. С шибаните операционни усилватели след ЦАП - а, дето ми ги смениха (смениха и всички кондензатори наоколо с хипер дупер малки утечки - това по упътване на някъв пич западняк - откъде не помня, и екраниране на картата откъм спойките - като мярка срещу джитера), и литна с 3 класи. Мътна е работата.
Ахам - за да направят карта с брутално низки КНИ - и да рекламират на пазара - кой знае какви лайняни обратни връзки са засрали като схемотехника. Разкрити са. На 100 %
Ахм, нямам цифров осцилоскоп. Много древен лампов е - български. Е, профи е естественно.
Аз обаче съм сигурен, че такава е картинката и в твоята карта, и във всички карти. Ръкавицата е хвърлена.