Покажи теми - SK0RP10N
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Графичната среда забива - OpenSuSE 15.0 -: Oct 30, 2018, 20:16
Здравейте :)

След няколко години прекъсване се върнах отново към линукс и не съжалявам. Избрах OpenSuSE 15.0 Leap като надеждна дистрибуция, която е и user-friendly (имам опит и с доста други, де). Сложих му първоначално GNOME при инсталацията, като в последствие си сложих Cinnamon. Дотук всичко е супер, НО когато лаптопът заспи, графичната среда замръзва и или трябва да правя някакви извращение от типа да вляза в command line чрез ctrl + alt +F2, да kill-на X и да дам повторно startx, или да изключа и повторно включа лаптопа чрез физическия му бутон. А това писва и не е решение на нещата. Видео картата е nVidia GeForce 310M, като ползвам вградения nouveau driver. Опитах да инсталирам официалния nvidia driver от .sh file, като предварително инсталирам нужните му библиотеки и т.н., ама накрая все удрям на камък и нещо не сработва добре. Изключаейки това дразнение, иначе системата се държи супер и много рядко бера ядове с нея. Някакви идеи и помощ? Благодарности :)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Липса на видео след инсталация на nvidia driver -: May 12, 2013, 14:32
Здравейте.
Използвам CentOS 6.4 и докато бях с nouveau (вградения) видео driver нямах ядове - можех да си гледам видео и всичко беше ок. Проблемът беше, че курсорът на мишката беше един размазан квадрат 2х2 см. Сложих nvidia dirver (от официалния сайт) и всичко е тип-топ от страна на мишката, но реша ли да гледам някой филм, X забива и дотам - няма начин да се върна към command line даже, а и през SSH пак трънки. Само рестарт спасява положението.
Пробвах с различни video player-и. В най-добрия случай, mplayer просто не изкарва картина, но и не забива, а само се чува звука от видеото.
С nVidia GeForce 7300 GT съм. Някакви идеи :) ?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Slackware 13.37 browser по подразбиране -: Jun 22, 2011, 14:55
Здравейте :)

Използвам Slackware 13.37 с GNOME 2.30 от GSB
Всичко е ток и жица, ама има 1 проблем - като допълнителни browser-и съм инсталирал Опера и Chromium.
Работата е там,че както и да се опитам да задам Chromium за default browser - все тая, рс-то продължава да си използва Opera.
Някакви идеи :) ?
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Host-sms -: Apr 16, 2011, 11:21
Здравейте :)

Искам да представя услугите на Host-SMS - sms VPS хостинг

Съотношението качество:цени е без конкуренция

VPS (Virtual Private Server), както се подразбира от името му, е виртуален сървър, който се използва само и единствено от притежателя му.
С Вашата регистрация, след заплащането, Вие получавате автономен сървър, до който имате root (т.е. пълен) достъп.
Нашите сървъри са с Linux Debian, което гарантира бързина, стабилност, сигурност и същевременно удобство за Вас.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / CentOS + smtp -: Mar 16, 2011, 00:28
Здравейте :)
Ползвам CentOS 5.5, но искам да му сложа и някакъв smtp server

Пробвах да настроя sendmail, както и postfix, но стигнах до под кривата круша - не праща писмата и това е.

Ще може ли някакво обяснение като за индианец ?
Целта ми е просто да мога да накарам Apache чрез php да праща писма, нищо повече.
Поздрави :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptables правило - нуждая се от помощ -: Mar 15, 2011, 10:33
Здравейте :)

Пуснал съм виртуални машини с бридж адаптер, т.е. всяка една от тях си има вътрешно ip и интернет.
Как мога да направя така, че например при опит да се зареди порт 500 (примерно) на главното рс, да зарежда порт 500 на определено от мен виртуално рс ?

примерно http://site.com:500/ главната машина всъщност да играе ролята на рутер и да показва това, което се държи на http://192.168.0.117:500/ (пак някакво примерно вътрешно ip)

благодарности :)
7  Трудова борса / Предлагане / Продавам 3 сайта и предлагам своите услуги като web developer -: Oct 31, 2010, 11:39
Здравейте :)

Като цяло в тази тема искам да предложа своите услуги на всеки, който иска да притежава лична страница или се нуждае от някакво web приложение.

Казвам се Ивайло Петров, на 18 години от град Плевен.Занимавам се с php вече 4 години, като зад гърба си имам няколко проекта, част от които в по-долна част от тази тема, ще изложа на показ и продажба.
С какво се занимавам аз ?
Изработване на интернет страници от всякакво естество, както и web приложения.

Умения:
- html
- php
- mysql
- основни умения в ООП (визирайки php); проектите ми са базирани на процедурно програмиране
- работил съм с различни linux дистрибуции (Ubuntu, Debian, CentOS, Slackware, OpenSuSE), ако това може да се счита за предимство
- говоря немски и английски език

Не мога да поема дизайна на страницата, защото работя сам, а уменията ми за фотоманипулации са нулеви.За сметка на това компенсирам значима част от цената на страницата, гарантирайки на клиентите желаното качество на желаната цена.

Що се отнася до страниците, които продавам в момента, то те са:

- http://source-bg.info/ - принципно замисълът на този сайт бе да е място за уроци по web development, но така и не пожъна особено успех, защото нямам нюх да развивам своите страници.При желание мога да дам администраторско име и парола.Не се притеснявайте, че форумът (изцяло писан от мен, както всички останали компоненти на сайта) е нападнат от някакви руски ботове.При евентуален клиент и сериозно поведение от него, ще сложа CAPTCHA и така проблемът ще бъде елиминиран.
Домейнът изтича на 06.11.2010 г., но ако през това време сайтът бъде купен, новият собственик ще получи и домейна, а пък после ще прави с него, каквото сметне за добре.
Цена: 50 лв.


- http://base-bg.info/ - търсачка за информация.Има собствен бот (приложение, което само добавя сайтове към базата данни, без да е нужен контрол от страна на човек).С регистрацията си, всеки потребител получава правото да ползва живия чат на страницата, file hosting + собствен  subdomain за всеки хостнат сайт и още други услуги.Също като source-bg, и този сайт има администраторски панел за манипулация на реклами, форум, манипулация на бановете (забрани за достъп).
Expiration Date:03-Mar-2011 19:39:13 UTC
Цена: 100 лв.

- http://source-bg.info/ball/ - буукмейкърски сайт (футболни залози).С помощта на Cron Jobs или Scheduled Tasks, мачовете сами се добавят.Един нечестен човечец го бе поръчал и след като дойде датата за плащане, той се покри, оставяйки ме да се оправя със страницата, както аз сметна за добре.
Цена: 20 лв.

За контакти:
- ЛС
- Skype: geheimestaatspolizei


Готов съм да отговоря (или поне да опитам :) ) на всеки един въпрос.
Поздрави :)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux ми е обиден ? -: Jun 01, 2010, 12:46
Здравейте :)
Както виждате, името на темата е идиотско, както ми е и идиотски проблемът, а именно, че всички нови версии на дистрибуциите, които съм пробвал до сега не искат да ми тръгнат.
По-специално:
- Ubuntu - последната версия, която ми вървеше бе 8.04.От там нататък при опит за инсталация, дори не излиза графичната инсталация, а само някакви разазани неща или пък като снимка от някоя друга дистрибуция, която съм я ползвал преди повече от месец.
- Slackware (моят любимец) - 12.2 си въвреше супер, в 13.0 се явиха проблеми с разговорите в скайп (чуват ме за 10 секунди и после само аз ги чувам, а те мен - не), а 13.1 дори отказа да се иснталира.При инсталацията излезе boot:, натиснах enter, изписа нещо от типа на loading bzImage... и заби до там, после изкара само някаква isolinux грешка.
- CentOS - 5.4 и 5.5 ги записвам на диск, но акто го пусна, BIOS го подминава като пътен знак (т.е. директно почва да се зарежда OS, която ми е инсталирана на hard disc-a).
- SuSE - както в Slackware 13.0 - в скайп ги чувам хората отсреща, но след 10 секунди те мен - не.
- Debian - etch си вървше супер, в lenny не поиска да тръгне която и да било графична среда след инсталацията.Инсталирах etch отново, пуснах един sysupgrade и старото ядро 2.6.19 (май) си вървеше, а новото - не (т.е. тръгва, но не иска да пусне графична среда под него).

като цяло, хардуерът ми е следният:
4 GB DDR2 Ram
Процесор AMD Athlon 4200+
Видео nVidia GeForce 7300 GT 256 MB

Винаги когато съм инсталирал някакъв линукс, пусках форматиране на целия диск.
Та сега се чувствам принуден да кибича с windows server 2008 r2, защото това е най-доброто постижение на M$ до момента (поне няма проблеми с вирусите и не е бавен).

Възможни проблеми и възможни решения ?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Видео конвертер ? -: Jan 09, 2010, 22:36
Трябва ми някакъв графичен видео конвертер, с който да правя филмите в определена резолюция и да слагам субтитрите във файла, който после да запиша като .mp4.
Благодаря :)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE 3.5.10 from source ? -: Dec 30, 2009, 18:14
Здравейте :)
Ползвам Slackware 13.0 и искам да си инсталирам KDE 3.5.10, ама май няма друг начин, освен от source.
Някакви идеи, как може да стане това ?
Благодаря :)
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблемче с Xchat -: Dec 29, 2009, 22:52
 Здравейте :)
Ползвам Slackware 13.0 с GNOME и ползвам Xchat.
Добре, обаче направих един малък гаф - направих като дам бутона за затваряне, директно да гъта програмата, вместо да я мести в бар-а.
Как мога да направя така, че да не я спира, а да я мести само в бара ?
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Има ли такава команда ? -: Nov 08, 2009, 18:38
Има ли начин да копирам много файлове от дадена директория, но същевременно да не копирам една папка, която е определена от мен ?
Благодаря :)
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Помощ за ffmpeg -: Oct 13, 2009, 14:29
Преди малко си компилирах ffmpeg от soruce и имам въпрос:
как мога да конвертирам даден филм, например movie.avi в movie.mp4 и да вградя субтитри в movie.mp4 ?
Благодаря :)
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenGL и SuSE -: Sep 20, 2009, 13:45
Как мога да си сложа OpenGL в ЗуЗЕ-то ?
Видеото ми е nVidia GeForce 7300 GT
Благодаря ;)
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програма за записване ? -: Sep 15, 2009, 20:33
Трябва ми програма за iso burn, готов пакет да е за Slackware, че k3b отказва да записва
Благодаря :)
Страници: [1] 2 3 4