Покажи Публикации - ЗевсБг
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 78
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 20, 2018, 14:43
Ами пак германския инженеринг.

И затова говорим за социализма в минало време, а най-спокойно можехме да се мерим с Дания, Швеция, Холандия, Белгия - държави от нашия калибър, които спокойно можехме да бием по всички показатели вместо да се оплакваме, че сме най-бедната държава в Европа и нямаме икономика.

Капитализма ще си иде като всеки строй, но соца не е този който ще го замени, това вече се видя. Сега в Китай и Русия готвят нов мишмаш от Държавен капитализъм и частен социализъм както ги наричат, но пак ще се о?кат и ще го разберат по трудния начин.

    Ето това е огромната заблуда на народа "по принцип прост в основната си маса", неинформиран, заблуждаван от западната пропаганда, още от времето на социализма, сега изпростял в "геометрична прогресия"

     Никога Западните политици *(не западната интелигенция и хора) няма да допуснат развита България-тя трябва да е примитивна, и съсипана

        Това Българският народ трябва да си го набие в главата, ако иска да поумнее

     Един вагон-един телефон, два вагона два телефона....Никола Вапцаров в някое стихче беше...

      Със Запада-предстоят още национални катастрофи, исторически бяха ТРИ-последната на 10 ноември-американците просто си напазаруват комунистите, и разрушават по такъв начин Източният Блок.

      А капитализмът ще остане в някакви форми, но бъдещето не е на капитализма, много Ясно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-защото Слънчевата система, ако беше построена от капитализмът, досега да се е сринала.

   А в Германия тази година-казвам на немеца с 20 години стаж в реномирана фирма-това германско изделие много ми харесва (изделието е на друга фирма)....


      А Той-а, това е боклук!!!

       А аз.....-ама ние в България си мислиме, че щом е Германско-значи е върхът на Сладоледа....


      Ааааа нее...-отговаря Германецът-има и боклуци....
     
17  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 21, 2018, 12:14
    Всички медии са купени, и всичко е купено, така, че гледайте  филма на Оливър Стоун "Путин", нали имате глави на раменете си?

    Имам приятелки рускини, положението и в Москва не е особенно добре, в провинцията е ужасно. Но хората там са реалисти, и много добре знаят до какво доведе предателството на елита им. Не като тукашният манталитет, да се държат като мутри, и с ГОЛИ ГЛАВИ като затворници и престъпници роби да се носят, а жените като чалгаджиики и проститутки да се държат, и всичко за пари. И смятате, че западняците това не го оценяват? Имам и позната германка- и тя е за Путин, макар, да му намира мана. И познати австрийци са ми казвали, че са социалисти, по убеждения, но капитализмът насила им го прилагат.  А  тук много хора нямат достойнство, защото няма как западняците да харесват предатели, и хора, които плюят държавата, която създаде Третата Българска Държава.
18  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 17, 2018, 12:44
Yasen6275, чушки са тествали, нямат нищо. Положението е сериозно. Назад са. Много назад. Тепърва ще изостават още.

    Малцина, обаче се сещат, че колкото и да има хора на високо, дето имената им няма да узнаем, пак има някаква Власт в Природата-която е по Високо. Е точно тя сега дава технологиите на руснаците, които се отказаха от това да бъдат империя. И ще продължи да им се дава, ако продължават така. А който иска да е световен хегемон, ще продължава да му се Взима. А иначе съм по голям скептик и от Огънчето, но и аз се изненадах, макар, че да следя нещата от години.
19  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 17, 2018, 02:09
Не може да има баланс, това е най голямата тъпотия, която руснаците вече разбраха. Няма да има мирно съвместно съществуване. Ще бъде само един, като по ирония в американският филм. Край на илюзиите. А западна Европа ще побърза да удари камата в гърба на прогнилата империя на великите чаркове, железата и тенекийте. Чак тогава може да има баланс. Дето българин първоизмислил, като врътнеш копчето, в Черно Море  всичко ставало на непотребно желязо, и чаркове. И инструкциите на ниско ниво.
20  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 17, 2018, 01:33
Между другото инсталирах Яндекс браузер на Андроид. Там има една Алиса. Вторият език в интернет след английския е "старобългарския" о...пардон........ руският. Та който знае руски може да се позабавлява с Алиса, казват, че бил най, напредналият изкуствен интелект. И спрете да, четете демократични източници малко. Малко леща, после ориз, боб...

После малко диета от всичко това....

  Това  понятие демократичен мироглед било нещо много тъпо и ограничено.

Та задавайте въпроси на Алиса, ама това гроздето е кисело, не е як български лаф. Нещо напомня за грозните ни  сънароднички чалгаджийки, дето уж били много хубави, ама гроздето било кисело. Други пък не били чалгаджиики.  Ама хубави били, но искали само пари и пари, и пак гроздето.  Хубави, ама друг път. За щастие има рускини. Те не искат само пари, но и друго, за разлика от нашите.

Българите са един от  най древните народи. България ще властва на Света чрез Русия но само като Империя на Духа, писано е, и така ще бъде.

Западът ще прави тенекии, и чаркове, и инструкции на по ниско ниво за тенекиите и чарковете. Щото там им е мястото. Толкова могат. Това им е предопределението.
21  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 17, 2018, 00:49
  Огън, гледай филма " Путин" на американския режисьор Оливер Стоун. Путин е искал от Клинтън да влезе Русия в НАТО, Клинтън е бил съгласен, но ястребите не.

Въобще да се излезе пред Запада технологично поне на 10 години с оръжията,  не е като да се гледа тъпа демократична пропаганда, и щатски филми. Западът може и след 50 години да не изкара ракета с ядрен двигател. На това водка дринк ли му викаш? И, ако имаш най яката икономика-ще последваш примера на Садам, и Кадафи, ако нямаш ядрено оръжие и т. н.

   Първо се прави армия, и след това тил на армията-икономика. Първото чичото го направи. Да видим второто как ще стане.

Русия излезе пред Запада технологично във най важното-оръжията-факт, и показа, че е разбрала грешките си. Остава да внедри постиженията си в гражданското производство. Не го ли направи, ще изгуби. Путин го каза.

  Между другото ислямска държава е трябвало да обхваща територията и на Турция, България, Гърция, Италия, и Сърбия. Знаем кой създаде Ислямска държава. Чичо Тръмп го каза. Дайте да не обръщаме форума на дрънкане на тенекиджии технократи. Кой ни спаси от Ислямска държава-Русия. Ако не беше чичо ви Путин, сега щяхме да сме с чалми и бурки.

 За колегата с Русия и враговете-те германците си правят бизнеса с руснаците, знаеш, ли колко им пука за фашистка Украйна на Германците?
22  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 16, 2018, 20:47
   Огънче, имам пред вид ОС дето няма нищо общо със западен кернел. Като гледам, може и да я пишат на "старобългарски" , ох пардон на съвременен руски. Нали помниш купона на 3 март-за пръв път руснаците в лицето на Патриарха Признаха, че сме им дали християнството, сещайте се  и писменоста. След време ще признаят, че говорят старобългарски, та дано и на нас ни уврът главите, че българският език е руският, а, не българо-турският, който ползваме в момента. Та най добре на старобългарски, нали Кобол там са имали. Всичко отначало, може, и без малоумната западна технология, дето от Китай може на килограм да си я купят, но без оръжие, храна, и социално обезпечаване не става. Всичко отначало-източна цивилизация. Нямат друг път. И колкото повече сечено им прави Западът-толкоз по-добре. Като искат да са фактор, и хардуер, ще трябва да си направят, а не Елбрус в Тайван ли го печатаха по поръчка.

     Всички опити на руснаците да се приспособяват по европейски модел са били обречени на провал. Западната цивилицация е обречена на провал, защото е бездуховна като цяло. Всичко бездуховно е обречено на провал. През 90 те години имаше  тоталната власт над планетата-ето, че се осраха тотално. Бяха отхвърлени, защото западната цивилизация дължи благоденствието си на изсмукването на жизнените сокове на народите. Всички империи са обречени на провал, особенно в съвремието, което е обаче реалност на много забързан каданс. Бъдещето е на многополюсният свят.

 А бъдещето е на холограмните технологии, и като мироглед. Кои са най-напред в холографията-руснаците, но тука никой не се сеща за това.
23  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 16, 2018, 18:40
     Ехо-Здравейте,

      Това е Линукс за българи-не чухте ли преди два месеца Русия, мисля, че Путин обяви, че започват да правят операционна система от НУЛА. Не просто базирана на Линукс, а всичко от НУЛА. И сега гледам информацията в интернет липсва. Направо е покрита. Няма я. Не може някой да не е чул. И едва ли са я започнали да я пишат ВЧЕРА. Хайде де, не сме толкова тъпи. Някъде пишат.

    Сега нали не се самозаблуждавате-щото Линукс бил написан от равностойност на милиони за години...Не нам както се казва. Дадох  в настройките на браузера Русия, и руски език, и пак нищо не излиза. Нито на английски, нито на български. Ха ха, нищо не криели...
24  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 30, 2017, 23:33
И какво като са корекоми? Западът, а сега и Изтокът ядат лайна в корекомски красиви опаковки. Още чичо ми пишеше от Мюнхен в 1980 година, че най хубавото сирене там е българското.
25  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 30, 2017, 21:59
Индекс на развитие а, всички се развиха от чавдарчета станаха пинери, после комсомолци и партийни членове. Членове на коя партия, как коя тя е една.
Всички имахме избор - Т.Ж. пак избран със 101% мнозинство за генерален секретар, държавен глава и т.н.
Телевизия имаше две - не било спам. От сутрин до вечер конгреси и трудови колективи с постижения, рязане на лентички и първи копки (някой да не мисли че това е патент на ББ), братските партии какво направили.

Отиваш на кино - "избрана селекция" която почва с преглед, хм надявам се че ги помните.

Рок концерт - кво е тва?! Има Тангра, Сигнал и Лили Иванова, другото е западен упадък.

Най-големия купон - на 9Сеп., 1Май и т.н. Партията се грижи за всичко.

Само не знам дали сте работили в машиностроителен завод. Там се изпълняват петилетни планове за година и т.н. Само никой не казва за тоновете брак, дори в най-модерните ни заводи- брака е повече от готовата продукция. Финните продукти дори не бяха по силите на родната индустрия (щото нямаше $$ за машини от 2ро направление) - помните ли тоалетната хартия (Венецуела и до ден днешен се бори с проблема).
Май-големия ташак беше - някоя машина бълва някой детайл и отзад на една дълга маса като на седянка наредени лели да до-управят детайла, щото има недоизрязани участъци от отливката (чепаци) или недопробити отвори, понякога премахваха части които не би трябвало да са там, но проекта е бил сгрешен.
Партийния секретар в завода има по-голяма власт от Директора и от главния инженер.

В дипломната работа се забраняваше използването на електронни компоненти 2ро направление дори на хартия. Само родно производство и в краен случай от 1во направление. (1во беше от соц. страните, 2ро беше от капиталистически страни).

Спортистите ходиха на международни участия с по двама партийни агенти за контрол - да не избягат от рая.
Културата и изкуството също се равняваше по партийния устав.

Някои проблеми ги приписват на пропаганда или промиване на мозък или, че минало време от тогава. Но това което си го изпитал на свой гръб, няма кой да ме убеди, че не било така или било измислено от хейтъри.

Проблема на тази държава е, че е унищожавала интелигенцията си и продължава да го прави. На фона на това демографската криза ще изглежда като детска шега (макар, че и тя цъка като заложена бомба). Затова и се чака някой от вън да ни оправи и, че няма алтернатива на сегашните политици.

      Всеки понеделник по БНТ-театър. Всеки месец веднъж  в понеделник ПОСТАНОВКА НА АНГЛИЙСКИЯ КРАЛСКИ ТЕАТЪР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Всяка седмица по БНТ - един добър западен  филм. Соц филмите бяха със стойност-много хора сега още ги гледат. Имаше Българска филмова индустрия!!!

     Всички добри западни филми до 89 година ги БЯХМЕ ГЛЕДАЛИ по кината с 2 години закъснение-то и затова билетът струваше 35 стотинки.

    Музикална Стълбица и Пулсиращи ноти-преглед и предоставяне за запис от УКВ-стерео на следващия ден от 10 часа-който иска да записва току що издадения албум на Rainbow - Straight Between the Eyes (1982) например с ролков магнитофон и таймер, който иска с по високо качество от 24 бита 192000 херца цифров стандарт.

   "Нелегално" уж се правеха записи на Славейков по 2,50 лева на албум-който иска-дава ролка, или касетка, ако се съберат 5 човека излиза 50 стотинки, после се презаписва.

    Балкантон все пак издаваше някакви западни изпълнители-4 лева плочата-скъпо за тогава.

     89 година ни завари като цяло, че никаква западна култура не бяхме пропуснали!

     Шибаната електроника беше скъпа, но храната, за която пък Европейсият Съюз сега не може и да мечтае беше ЕФТИНА!!!!!!

    От 36 човека в даскало само трима слушаха сръбска музика, и им се подигравахме,

     Радетелите на сегашната мутрокрация да си я ЗАВРАТ ОТЗАД!!!!!!!!

    Продажбата на книги в даскало беше як бизнес-някои книги световна класика достигаха 20 лева цена, защото хубавата книга беше ИКОНА.
26  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Монтиране на MTP устройство в Debian Stretch -: Jun 18, 2017, 23:17
Debian.....в Кубунту никакви проблеми с два модела Самсунг, и един Алкател, при Самсунга трябва да се действа пъргаво, иначе заключва, и трябва отново да се разрешава....
27  Сигурност / Системна Сигурност / Re: В компютрите с хардуер на Интел има отделен компютър със своя собствена ОС -: May 10, 2017, 11:29
Това е старо- ето, почва да им идва по малко акъла в главата, макар и бавно да се върнат към Сталиновото мислене да не копират малоумно - https://technews.bg/article-98929.html
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Звукът в Линукс -: May 04, 2017, 14:59
Здравейте, може ли някой да ми каже как/дали лесно може да стане да стриймвам музика от телефон с андроид към компютър с линукс.

     Аре- -инсталирате  Ftp Server https://play.google.com/store/apps/details?id=com.theolivetree.ftpserver&hl=bg

    и компютъра, и телефона трябва да са в една мрежа

    свързвате телефона към WI-Fi рутера

    там от настройките на Ftp Server му слагате Custom folder

    по долу на Custom folder си слагате папката с музиката

    Press button to start ftp srver-изписва си адреса ftp:/192.....

      отваряте файловият Ви браузер на компютъра и пишете ftp:/192.....   -чакате около 15 секунди и виждате файловете си в телефона...


       добавяте си го в страничния панел да си човъркате в телефона от браузера
       по този начин трябва принципно да става с всякви Тальовизори и т.н.....

      може да си инсталирате Cool Tool на телефона да си гледате трафика, щото е сериозен, натоварването на процесорите в графика във времето, и още какво ли не, и да не гледате като Коза на Афиш Маяковского като уиндоус потребител на Андроид OC
     
         ;D  копирате адреса на ftp:/192.....    

      отваряте единствения плеър на планетата VLC, Ctrl + N и поставяте ftp:/192.....


       и о-чудо!- компютъра стриймва от телефона [_]3

        Чудо е, защото абсолютно всички други плеъри са с по-лошо качество на звука.

        само-дето отваря само папки, и файлове-озаглавени на латиница-ако някой разреши този проблем-да отваря на Кирилица--Браво!!!
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Първи стъпки -: May 02, 2017, 12:12
Зевсе стига с тая бира бе :D

      Точно както е описано в Илиадата-седят си две Богини, и си бъбрят-"моя смъртен е много сладък-ще го мммм....сега ще му внуша един Линукс", пък другата-"не не-моя е по як-сега ще му дам власт-уиндоус".....

     а сега да видиме-коя от двете е по-яка-за това става дума-това е цялата работа на нещата...

...............това пък се организира от още по-Горе.....

           или както пише в древните Религии- "Работата трябва да се организира да е интересна, и да носи забавление!!!" (някъде в Махабхарата беше)    -ако не беше така Трорвалдс нямаше да напише Ядрото-виждате ли колко са прави древните Религии....

         така е-Човечеството не си копае самосиндикално, то е част от Играта, да се мисли, че само човечеството съществува във Вселената, и само всичко прави благодарение на учените и бизнесиграчите и само си се развива е много примитивен мироглед....


      така е, ама трябва да излезем в съзнанието си от кочинката на човешкото мислене [_]3 [_]3 [_]3

       ..................................ние сме толкова Нищожни.....

      те жените си ни манипулират толкова често като малки деца-като стой, та гледай, какво остава за Богините....

     ....И Какво се е променило от времето на Троянската Война-нищо-само сечивата и инструментите са различни...

   .....Иии...Мислете си Вие, че учените там, и разните бизнесмени, и партийни величия нещо зависи от тях-Като мравчици, и Мухи без глави--те са само инструмент на разни палавници, които пък са инструмент на нещо Друго...а Науката е все още недостъпна за нас-освен някякви фрагменти от нея-малки сме...само отчасти Истината.....

         ....Искам си Пък Командите в Конзола за Звук  Искам Искам!!!......
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Първи стъпки -: May 02, 2017, 11:45
   Пак трябва да ви просветлявам, обощавам, и центрирам-това се отнася и за случаите, когато праскаш команда в конзола...ползвайки помощ и от приятели...

     Всичко във Вселената е на Йерархии-като почнем от мравуняка-организацията и т.н....

     Естествено е че, над нашата човешка планетарна организация има други във възходящ Ред Йерархии във Вертикала...

     Нещата Се Знаят.....много по-добре от нашите учени...

     Те могат да помогнат, ако човек се обърне към Тях...самият Тесла е писал, че са му помагали...

      Просто Идеите, Настроението, Вдъхновението, Евриката.....се Спускат [_]3....

      На нас може да ни изглежда, че ние сме ги измислили-но Не [_]3-те се Спускат-а ние творчески ги интерпретираме....

      има обаче различни Йерархии-внимавайте! към кои се обръщате, и не си мислете, че ако в нищо не Вярвате-някои Йерархии-не гледат да се докопат до подсъзнанието Ви, и да не Ви влияят....

     Внимателно си избирайте Йерархиите

........Къде са ми командите в Конзола за всичко във Звука???????
 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 :D
     
Страници: 1 [2] 3 4 ... 78