« Отговор #63 -: Mar 27, 2014, 15:44 »
Гога, с тези разсъждения, не се учудвам на това, че дълго време си бил безработен!
МРЗ като е 340 лева, но за да стигнат до теб тези пари, от работодателя ще излязат 500 и мислиш ли, че някой ще те държи и един ден на работа, ако ти не му изработиш поне 501!!!? Да не говорим, че този платен годишен отпуск е също калкулиран в тези пари които не стигат до теб в кеш!
Та, като говорим за пенсия, като завършиш на 20 години, ако няма кой да те изхранва, трябва да започнеш работа, а ще се пенсионираш на 64! 44 години ще ти се отделя от заплатата по 30+% за да получаваш я има 10-15 години по-малко и от колкото си внасял 44, ако си бил кадърен и заплатен работник!
Да, това което казваш е много добро за некадърниците и мързеливите, но ощетява другите и те естествено не желаят да ги хранят!
Случвало ми се е и на мен да бъда "извозен", но пак не съм бил валат и няма сила която може да ме върне в бялата икономика.
Гордея се с това, че нямам нито един ден "трудов стаж", но от никого не съм откраднал или завлякъл! Не съм ползвал и никакви помощи от държавата!