Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 309567 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6898
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
А междувременно рашъните си нападат украинците по цяла вечер:

https://novini.bg/article/2025071503584963648
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5798
    • Профил
Да ги видим тия хамериканци, дето се врат навсяктде:

https://novini.bg/article/2025071417083302047

Дончо да не се надува толкова,че Путин ще ,му извади компроматите...
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4401
    • Профил
Хе-хе Илонката не можа да му ги извади, че тоя мушморок ли, нали се сещаш като ги извади какво ще му се случи... най-малкото няма да има вече с какво да плаши, след което.. ще видим какъв точно отговор ще последва (и на кой са му по-големи... ракетите, а на кой само нарисувани)

https://www.actualno.com/america/vajnoto-zajavlenie-na-trymp-ako-rusija-ne-skluchi-sdelka-do-50-dni-shte-napravja-tova-news_2471661.html
"Разочарован съм от Путин. Мислех, че имаме сделка четири пъти, а вместо това все още само говорим за нея. Говоря с него, затварям телефона и мисля, че беше чудесен разговор. Но после към Киев летят ракети. И аз казвам: "Странно." Путин излъга Клинтън, Буш, Байдън, Обама, но мен няма да заблуди. Приказките са безсмислени, трябва да преминем към действия", каза в заключение Тръмп.

https://cosmos.1.bg/space/2025/07/15/house-rejects-nasa-cuts/
А баш држуджара кога ще почнат да го ползват по предназначение т.е. само за подпис и печат от руската Дума (той и без това си мушморок-бюрократ ..по "рождение")
тъй като гледам едно от правомощията й е... познайте от три пъти -
повдигане на обвинения срещу президента на Руската федерация за отстраняване от длъжност.
« Последна редакция: Jul 15, 2025, 17:32 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4212
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
..
"Разочарован съм от Путин. Мислех, че имаме сделка четири пъти, а вместо това все още само говорим за нея. Говоря с него, затварям телефона и мисля, че беше чудесен разговор. Но после към Киев летят ракети. И аз казвам: "Странно." Путин излъга Клинтън, Буш, Байдън, Обама, но мен няма да заблуди. Приказките са безсмислени, трябва да преминем към действия", каза в заключение Тръмп.

..

Палячовщина. Хептен е окъкал орталъка.. сякаш света му е ТВ-шоу, а американския шериф коли и беси. Ами да минава към действие, сигурен съм, че руснаците страшно са се изплашили.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
И баш джудажра да внимава (в картинката)
https://fakti.bg/world/983968-ednoposochen-bilet-vsako-chujdestranno-patuvane-na-vladimir-putin-moje-da-se-okaje-poslednoto-mu
Еднопосочен билет! Всяко чуждестранно пътуване на Владимир Путин може да се окаже последното му
Всяка самолетна неизправност, която принуди самолета на Путин да кацне в Брюксел, Лондон, Рим, Париж, Стокхолм, Токио или Сидни, може да доведе до това, че той ще бъде принуден да пътува до Хага

ми така де  - нема само на тия "второстепенните" да им се случват таквизи нещица (как им викахте там черни лебеди да им идват на гости)
https://fakti.bg/world/984219-chasove-sled-uvolnenieto-ot-putin-bivshiat-ruski-ministar-na-transporta-roman-starovoit-se-e-zastrelal
Часове след уволнението от Путин! Бившият руски министър на транспорта Роман Старовойт се е застрелял

..и от първия етаж падат и пак мрът като мухи, или пък се самоубиват с по 5-6 изстрела (от пистолет)

П.П. И БРИКСа му - му отказа  ;D
Руският президент Владимир Путин искаше да се присъедини към срещата на върха на БРИКС в Рио де Жанейро, но имаше една уговорка - той можеше да бъде арестуван и екстрадиран в Хага, за да бъде съден за военни престъпления, извършени в Украйна
...
президентът Луис Инасио Лула да Силва се поколебал, но все пак отказал да предостави имунитет на Путин
« Последна редакция: Jul 15, 2025, 18:04 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
"Ученият" Дикинсън да вземе да се ограмоти малко за имунитета на държавен глава. Особено на такъв, чиято държава не признава МНС. Това да не е Ирак, Либия, или Сирия..
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
"Ученият" Дикинсън да вземе да се ограмоти малко за имунитета на държавен глава. Особено на такъв, чиято държава не признава МНС. Това да не е Ирак, Либия, или Сирия..

Е чакай сега... по твойта логика ако некой непризнавайки МНС може да си ходи където си иска то тогава би трбявало и МНС непризнавайки неговото непризнаване да може да си го арестува където си иска т.е. там където може... ми така де ако приемем непризнаването като валиден аргумент, макар че според старата максима "непознаването на закона не извинява неговото неспазване" т.е. той нека стъпи в Хага па да видим тогава какво ще му донесе неговото непризнаване на МНС там
Като е толкоз веуик - що не иде в Хага и да си свали обувакта там и да им потропа като предшественика си и да се позове на горното... щото май там ще си приложат закона и джуджара най-много той да се изтропа там  ;D

т.е. и тоя е като бай Дончо - прави се на велик, но само пред собствена(та си) публика, но на тоя дребния и публиката му е по-малка...
« Последна редакция: Jul 15, 2025, 18:46 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
Задържането на действащ президент на друга държава (неслучайно посочих имунитета, има си международни конвенции- логиката не е моя) е акт на война. Също така неслучайно посочих, че това не е Ирак, Либия, или Сирия (списъкът може да се допълни)- т.е. разни държавици, с които великите може да не се съобразяват. Ако поканят руския президент холандците, в Хага ако щеш (ето пример) за някакви международни преговори (т.е. по служба) - пак не могат да го задържат (конвенциите). Защото е акт на война.
Ако отиде там като частно лице, а не като президент на РФ - тогава може. Те и сърбите така дадоха Милошевич в Хага- вече не беше президент (и ония го умориха в затвора, а после го оправдаха). Макар че тогава беше Международният трибунал за бивша Югославия, а не Международният наказателен съд. И двата в Хага, само че едното трибунал (извънреден съд), другото съд с обща компетентност, а не само за конкретни казуси.

П.П. Оценявам съгласието ти, че Тръмп е циркаджия, там вече става MAGAта си евало  ;)
« Последна редакция: Jul 15, 2025, 19:29 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8041
    • Профил
И как западняците ще попречат на Русия да си вземе президента обратно?
На онези изобщо не им стиска да направят такова нещо.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5798
    • Профил
   Всъщност,на "Запада" никак не му стиска да арестува Путин.

Че ще стане мазало.  >:D
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8041
    • Профил
Путин не е просто президент.
Той е бивш агент и знае бойни изкуства.

За да го задържат, ще трябва постоянно да е под охрана, в стая с решетки и с вързани ръце при посещение на някого при него. Разпитващ или друг.
Да го оставят просто така от уважение или заради протокол и щото са "добри и цивилизовани" ще е голяма грешка.

Поне аз зная, какво бих направил в такъв случай.  >:D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6898
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Не на всички им се дават едни луди пари за украинците:

https://novini.bg/article/2025071610462309519
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7655 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 135052 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx