« Отговор #394 -: Mar 19, 2022, 07:21 »
Гърция винаги ми е под подозрение, като човек, произлизащ от народ, чиято основна част от историята е да е са се трепе с гърци, а негови деди по тракийска линия са казали да внимаваме с даровете им.
Като пацифист не мога да одобря нито едно от двете. Нито бих подкрепил една стотинка за военни разходи, нито изобщо да имаме армия. Още по-малко бих подкрепил наша, военна помощ, за когото и да било. Той не може да я използва за нищо друго, освен убийства и разрушения. За хуманитарна помощ съм с две ръце за всеки нуждаещ се по света.
Понякога се казва, че мира можел да е по-лош от войната. Аз не го вярвам. Ако един мир е по-лош от война, значи не е мир, а необявена война.
=*=
За клипчетата съм раздвоен. От една страна се ядосвам на руснаците, че лъжат като цигани, за кой ли път. Ракетите им били точни до метър. Това ни го крещяха много години. Сега били свалили всички знаменосци, ама същите атакуваха тяхно летище двадесет дни по-късно. А и през цялото това време се изявяваха.
От друга страна ми е трудно да повярвам, на каквато и да е информация идваща от Украйна. В случая е очевидно, че наистина това е херсонското летище и техниката е руска. Но никак няма да се учудя, ако случайно след няколко дни от другата страна кажат, че е било инсинуация и дадат свои клипове. И онова пак няма да го вярвам. Тази война ме учи да не вярвам на очите си. Преполагам, че дори хората, които са там и наблюдават нещата на живо, пак не знаят, какво точно се случва. Затова предпочитам да не гледам нищо и да чакам да свърши.
И пак се връщам към руснаците, които се държат досущ като американци. Ама точно в този случай се държат досущ като нацисти. Какви са тия зетове, вета и не знам, какви буквички дето рисуват по техниката си, откакто са влезли? Има официални версии, има и версии, че така различавали, кой, от кои части е. Аз ще кажа, на мен на какво ми прилича. А на мен ми прилича на пречупените кръстове по панцерите. Ти нали уж си отишъл да денацифицираш и други сложни думички? Защо правиш неща, които нацистите правят?