Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 193856 пъти)

nslave

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 159
  • Distribution: Fedora / Debian
  • Window Manager: Xfce
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1950 -: Sep 25, 2021, 11:16 »

Колко пъти сте се порязвали през живота си? Много....Ама да сте чули някой в съвременния свят да се гътнал от тетанус??? Ами няма щото повечето (в белите страни) сме ваксинирани.

Тук може би идва проблема с конкретната ваксинация. Моите очаквания бяха, че след като се ваксинираш срещу ковид, би следвало да не те лови и живота да си продължи, но се оказа че не е точно така... та може би е разумно да заменят думичката 'ваксина' с някаква по-подходяща. Може би накрая ще опре до това просто да има адекватна PR кампания.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1951 -: Sep 25, 2021, 11:29 »
Аз продължавам да съм за естествения имунитет пред всякакви видове ваксини. Никой изглежда не е изследвал подробно, какво наистина се случва в огранизма ни, при попадането на непознат патоген. Имунната ни система е перфектното средство за борба с микробите. Няма да се справи единствено, ако малката гад започне да се размножава в тялото със светкавични темпове. Няма да има време да реагира. При сегашния случай е просто смешно. Две седмици инкубационен период?! Единствените хора, които го прекарват по-тежко или може да ги побутне към смъртта са тези с компрометирана имунна система. А начини да си прецакаш имунитета много. Токсините навсякъде около нас. От пластмаси, бои, битова химия, индустрията. В храните и самите "храни". Начина ни хранене. Непоемането на достатъчна вода, което възпрепятства нормалната обмяна на веществата. Изхвърлянето на отпадъците от тази обмяна също обременява организма ни. Въздухът който дишаме също. Но основната причина за прецакана имунна система е постоянния стрес на съвременния живот. Ако гонямаше, може би щяхме да се справяме на деветдесет и пет на сто с гореспоменатите проблеми. Всеки специалист го знае това. И го казвам с пълна увереност, защото го изпитах на собствен гръб. От силен стрес дълго време ми се появи нещо, което веднага разпознах. Разпознах и причината, защото достатъчно ни го набиваха в главите. Наложих си да се успокоя, да не мисля толкова, да насоча съзнанието си в други посоки, да си търся на какво да се радвам всеки момент. Това, което се появи отшумя за седмица. Всичко това се знае перфектно от онези там. От всеки с диплома и дори от медицинските сестри. И въпреки това насаждането на страх е толкова явно, че няма как да няма конкретна причина за това. Трябват им хора със симптоми, които да могат да ябяват за заразени. Никой лекар отдаден на професията си няма да ти говори така. Всеки такъв ще ти каже първо да се успокоиш. Но това просто не се случва. Непрестанно се говори за масова смърт, за нищожните ти шансове да не го пипнеш. Натиск непрестанно. Накрая хората ще започнат да боледуват от какво ли не, просто защото имунитетът им се е сринал. И ето ви ги перфектните условия, да се наложат каквито и да са мерки на населението. Да се оправдае насилствената ваксинация, да се оправдаят парзните улици по градовете. Да се оправдае военно и силно полицейско присъствие. А последното го видяхме с очите си макар и не по нашите улици, а в други държави.
Не се появи никой по медиите да обясни на хората всичко това. Не се появи никой, да им каже, как да подобрят работата на имунната си система. При това дълго време нямаше средство за борба и можехме да разчитаме само на себе си. Единственото, което се говореше, беше колко е страшно и опасно, че може да си мъртъв само след седмица. И, че няма средство за борба. А последното беше пълна лъжа. Собствените ни тела имат средството. Но така и никой не каза, как да помогнем на имунната си система. Да я накараме да е адекватна. Не се каза, как да не ѝ пречим. Специалисти? Може и да са. Но многото пари изкарват наяве истинската същност на човека. Същият този лекар, който говори от телевизора, колко е страшно, ако му дадеш оръжие и му платиш, със сигурност ще тръгне да стреля срещу хора. Дали ще убиеш човек с куршум или ще му отнемеш живота бавно, няма никаква разлика. Впрочем първото се счита за милостива смърт, а второто за жестока. И го правят с пълното съзнание, какво причиняват на хората. За мен вече всеки медик е убиец и психопат-убиец до доказване на противното.
Всичко, което се случва в момента, го считам за опит за убийство на мен и семейството ми. И както съм казал не веднъж, няма да се поколебя поради тази причина и миг, ако трябва да взема крайни мерки, за да защитя себе си и близките си.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 12:07 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1952 -: Sep 25, 2021, 11:52 »

Колко пъти сте се порязвали през живота си? Много....Ама да сте чули някой в съвременния свят да се гътнал от тетанус??? Ами няма щото повечето (в белите страни) сме ваксинирани.

Тук може би идва проблема с конкретната ваксинация. Моите очаквания бяха, че след като се ваксинираш срещу ковид, би следвало да не те лови и живота да си продължи, но се оказа че не е точно така... та може би е разумно да заменят думичката 'ваксина' с някаква по-подходяща. Може би накрая ще опре до това просто да има адекватна PR кампания.
Редно е поне да се замислиш, защо хора с дългогодишна практика говорят за ваксина, говорят пълни нелепости и изпадат в противоречия. Тези неща съм сигурен, че се учат в първите години в медицинските училища. И ги знае всеки в бяла престилка, независимо, с каква оценка си е взел изпитите. За да знаеш, какво е ваксина, как действа, с каква цел се поставя и в същото време съзнателно да говориш нещо съвсем друго, означава, че си има конкретна причина да го правиш. Или си взел много пари за това или са ти наредили, а пък ти  си достатъчно малодушен, или каквото и друго да е. Всеки лекар или мед. сестра ги знае тези неща. И се мълчи. Не смеят да говорят, освен малцина, които наистина смятат професията си за призвание. Нормално е, да се говори за конспирации при тези условия. За да те манипулират толкова явно, за да накарат толкова хора да изменят на професията си, зад това има цел. Тепърва ще видим, каква е.

Нормалната ваксина са обезсилени вируси или бактерии, които се вкарват в тялото на човек, за да го накарат да изгради антитела.
Ваксината не те предпазва от заразяване. Такова нещо е невъзможно да се направи. Освен, ако не живееш в защитен костюм или изолирана среда до края на живота си. Това е единствения начин да не се заразиш с нещо. Ваксината помага на тялото да се разправи по-бързо с някой бацил, ако той проникне в него. Защото вече би трябвало да бъде познат и веднага да започнат да се произвеждат антитела. Това е, което прави ваксината. Лъжа  е, че те предпазва, да не се заразиш. Но точно това чуваме от големи медии. Ще спрат да го говорят, когато някой уважаван в средите си лекар, обясни всичко това.

Това, което в момента наричат "ваксина" е нещо съвсем друго. То действа като вирус. Вирусът прониква в клетката, вмъква генетичен материал в нея и я кара да произвежда още вируси. Тази "ваксина" прави почти същото. Прониква в клетката и я кара обаче да произвежда определен протеин. Твърдят, че този протеин ни претпазвал от вируса. Но други специалисти казват, че крайният му ефект е безплодие. А последното, което чух да се обяснява като механизъм и как се случва, е че отваря вратичката за много други заболявания. Колко от всичко това е вярно, тепърва предстои да разберем. Но тези препарати не могат да се наричат ваксини, защото правят нещо съвсем друго. Но по същество си е генетичен опит и манипулация върху хора. Което е забранено, но въпреки това се случва в световен мащаб.
Ето това е лицемерието на властите. Но си е казано. Ако твориш зло, облечи го в дрехите на добро.

Може и да си привърженик на ваксините, но трябва да се замислиш и за друго. Защо споменатата ваксината против тетанус, едра шарка и другите задължителни работят десетилетия? И наистина те питам. Нима тези микроорганизми не мутират? И още, защо сега се казва, че имунитета трае месеци или година. И в същото време трае десетилетия в горния случай? Това противоречие не те ли човърка?

Според мен ваксините са една голяма лъжа. Обаче много печеливша. Действали? Може би... Обаче аз поне се питам, дали почти изчезването на някои заболявания не са причина от подобрените условия на живот. По-добрата хигиена, липсата на недохранване, чистата питейна вода.

Обърнахте ли внимание на публикацията в 24chasa от предната страница тук? На мен впечатление ми направи последният абзац, който не мога да копирам тук ( нещо се обърква кодирането ). Но в общи линии се казва, че в Словения в момента не можеш да си купиш гориво, ако нямаш сертификат за ваксинация, тест или документ, че си прекарал вируса. Задължителното ваксиниране на държавните служители...

Стряскащо е, защото може и другаде да наложат същото. И ще го направят.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 12:13 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3113
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1953 -: Sep 25, 2021, 17:44 »
+1. Много точно си описал точно това, което и аз съм чел си мисля конкретно за ковид-РНК-ваксините и раздухваната от медии истерия в тази насока, на държавно ниво.
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1954 -: Sep 25, 2021, 19:51 »
Ваксините са като застраховките (те поне нямат странични ефекти) - и двете експлоатират страховете на хората за да се изкихат. Трябва да се използват разумно и тествано.

Ваксина се слага ПРЕДИ да се заразиш с нещо за да започнеш подготовка на организма за борба, Това с Тетануса малко смърди - бие се СЛЕД като си се набол. Наричат го ваксина, ама явно е нещо друго -по-скоро работи като серумите. Никой не се имунизира срещу охапване от змии предварително, ама като те охапе ти бият серум (да знам, че отровата не е вирус). Някой с медицински познания да разясни, щото много смърди.

Аз съм за ваксините, ама умната и неща да съм бета тестер.
Ваксърите да стягат графика на всеки 2 месеца нова версия да прилагат, щото видите ли ваксините работели. Ако нямаха странични ефекти, щях да си туря една само да запуша устите на кресльовците и да не ме гонкат. Ама щом системата работи - не я барай, че ще съжаляваш сам да си отвориш беля.

Казвам на стария ми зъболекар: абе ти го оправи този зъб, ама виж този другия, че нещо ме съмнява. А той вика, ааа не, пак ще дойдеш, бизнеса трябва да върви.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 19:53 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1955 -: Sep 25, 2021, 20:15 »
@jet, бият ти тетанус, като се нараниш, защото в България например, не са се водили записки на кого е бита ваксината и кога. Няма как да проверят, дали имаш имунитет срещу това. И затова се застраховат. Иначе си е ваксина. Мисля, че десет или петнадесет години трябва да ходиш да ти бият, за да си ОК.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3235
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1956 -: Sep 25, 2021, 20:58 »
тетануса не е вирус а бактерия - защо не го морят с антибиотици не знам... явно бързо се развива и трябва сешно серум-противоотрова срещу токсина

https://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_tetani

Clostridium tetani is a common soil bacterium and the causative agent of tetanus.

Тетанус - наште както винаги укриват информация(та) и никъде не споменават думата бактерия (сал един бактерилог)

Анти ваксърите като искат ...щом им е кеф нека се гърчат в Опистотонус
дедо Слафчо имаше подобен скеч - Пич, тя мацката си е отишла ве!? (само че там пича правеше лицеви опори на плажа рано сутрина а пияндето по т'ва време се прибраше от запой) - само дето не е толкоз смешно ('ко си анитваксър)




и за рускоговорящите - Столбняк


П.П. т.е. "ваксината"  против тетанус не е баш ваксина просто ти привиква организма на тая отрова (отделяна от спорите на тетануса) - толкоз по въпроса и за ефективността на "старите" ваксини
..също както Борджиите навремето са приучили наследниците (най-вече на трона - разните му так Сакси, Кобурги, Готи и т.п.) да пият вечер преди лягане по една чаша арсеник с постепенно увеличаване на дозата за да може когато дойде денят Д да не мрът ами си поискат и допълнително  :P

https://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_tetani#Treatment_and_prevention

Treatment and prevention

C. tetani is susceptible to a number of antibiotics, including chloramphenicol, clindamycin, erythromycin, penicillin G, and tetracycline.[3] However, the usefulness of treating C. tetani infections with antibiotics remains unclear.[1] Instead, tetanus is often treated with tetanus immune globulin to bind up circulating tetanospasmin.[6] Additionally, benzodiazepines or muscle relaxants may be given to reduce the effects of the muscle spasms.[1]

Damage from C. tetani infection is generally prevented by administration of a tetanus vaccine consisting of tetanospasmin inactivated by formaldehyde, called tetanus toxoid.[1] This is made commercially by growing large quantities of C. tetani in fermenters, then purifying the toxin and inactivating in 40% formaldehyde for 4-6 weeks.[1] The toxoid is generally coadministered with diphtheria toxoid and some form of pertussis vaccine as DPT vaccine or DTaP.[6] This is given in several doses spaced out over months or years to elicit an immune response that protects the host from the effects of the toxin.[6]
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 21:21 от remotexx »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3113
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1957 -: Sep 25, 2021, 21:12 »
Срещу тетанус, туберкулоза и т.н. май всички израстнали в България имаме ваксини. Поне тия, като нас, на нашите години, имам предвид, които пишем тук. Манту, и т.н. Класическите ваксини. А за ковида, ще цитирам Джет: "не ща да съм бета тестер". То не бета, ами май направо алфа тестер. Е, и аз не ща. Колкото и да викат през рупор поръчкаджийските медии, че е ужасен вирус, всичко живо умира, и т.н. Ами не е така. Всеки от нас може да се огледа около себе си, и да види колко от неговия кръг познати и приятели са починали (знам, че звучи зловещо), колко от ковид (от тях колко от други неща, ама щамповани с ковид) и колко от катастрофа, тумор, старост.. Имам предвид България (П.П.)

П.П.П. Ремотекс, може ли един източник за това, цитат: "също както Борджиите навремето са приучили наследниците (най-вече на трона - разните му так Сакси, Кобурги, Готи и т.п.) да пият вечер преди лягане по една чаша арсеник с постепенно увеличаване на дозата за да може когато дойде денят Д да не мрът ами си поискат и допълнително  :P"
Защото доколкото аз съм чел, арсеникът не се разгражда, а натрупва в организма, и това води до фатални последици? Моцарт точно от такава арсеникова периодична "ваксина" си е заминал, без да е придобил имунитет?

Допълнение :  Държа да уточня, че не е заяждане, а интерес- няма да се учудя извратените Борджии да са правили подобни опити за имунизация срещу отрови.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 22:03 от Nik123 »
Активен

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1958 -: Sep 25, 2021, 21:42 »
Да добавя нещо и аз,това на което в момента му казват "ваксина/и" всъщност вече не са дори близо до оригиналните такива.
Отслабен или умъртвен вирус, но самия цял вирус, не някакви части от него, и то синтезирани изкуствено/генетично  :o

Това е една (не единствената) от най-големите лъжи, да наричаш нещо с име на съвсем друго нещо  ::)
Това си е жив капан, най-близкия пример за друго понятие което е така "изкривено" за който се сещам е демокрация/свобода и т.н.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 21:44 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1959 -: Sep 25, 2021, 22:02 »
тетануса не е вирус а бактерия - защо не го морят с антибиотици не знам... явно бързо се развива и трябва сешно серум-противоотрова срещу токсина
Разбира се, че е бактерия. Няма как да вирее иначе върху ръждиви пирони и други повърхности. На вирусът му е нужен жив приемник, на бактерията не.
Имунната система създава антитела и срещу бактерии. Също срещу злокачествените клетки. Въпросните антитела са бели кръвни телца, които разпознават агента и го атакуват. След като го погълнат, буквално го раздробяват на парчета. Както преса за стари автомобили някоя трошка.
А като заговорихте за синтезирани части от вирус, вече могат да синтезират и живи клетки. Могат да ги създават. И то несъществували никога преди в природата в цялата ѝ история. Което поне за мен е изключително плашещо.
« Последна редакция: Sep 25, 2021, 22:08 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1960 -: Sep 26, 2021, 11:33 »
   Така и така стана дума за отрови ...
Един интересен факт: арсеника и стрихнина са ... стимуланти.
Разбира се,в много малки дози.
   Някъде четох,че в една олимпиада в началото на миналия век
набарали атлет,назобал се със стрихнин.

   По отношение на Борджиите: те както и Медичите,са използвали
главно "акватофен" (воден разтвор на арсеник) за тровене на
опонентите си. За предпазване,един от папите Борджии (имало е 2-ма
такива !) е поглъщал профилактично арсеник,постепенно увеличаване
на дозата ден след ден.
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1961 -: Sep 26, 2021, 11:37 »
   Especially for: реактивния





   Ето този соросоид ще ви разкаже играта.
Знаеш,че тези забулените серат по 5-6 чавета (понякога и повече).
След 30-40 (макс. 50) години гаджалите ще станат мнозинство,ще
те карат ("доброЗорно") да ходиш на джамия всеки петък,а и ще ти
се случват и други неща ...
« Последна редакция: Sep 26, 2021, 11:43 от spec1a »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1962 -: Sep 26, 2021, 12:12 »
Тази профилактика с отровите може да е работела тогава. В днешно време няма начин. Има прекалено много отрови, които могат да ни довършат. Дори не съм сигурен, дали има някъде пълен списък на такива. С познанията ни, растат и познанията за отровите, които могат да ни убият.
Между другото, много по-лесно е да наръгаш човек с кухненски нож, който се продава навсякъде за пет кинта, отколкото с някоя отрова. Могат и да те намерят по нея.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3113
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1963 -: Sep 26, 2021, 13:03 »
Не знаех, че е имало опити да се привиква с арсена, както писах, каквото съм чел за това вещество, то се натрупва и има фатални последици. А как е свършил въпросният папа?

BTW, днес в Швейцария гласуват на референдум- за или против гей браковете и правото им да осиновяват деца.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5280
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1964 -: Sep 26, 2021, 13:12 »
Ех тия гейтаци, сега и референдуми и гласуваници.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.