Автор Тема: Изчакващи се звуци???  (Прочетена 1561 пъти)

Al_Kapone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 30
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« -: Jun 17, 2004, 10:12 »
По тоя проблем още никой не може да ми помогне...
На няколко пъти писах за него но до сега не мога да го реша...
Пак ще го опиша...
Сусе 8.2, КДЕ 3.1.1 вградено аудио на дъното, интелско -82801DBAC'97 audio ICH4.
Така, значи звук си имам, гледам си спокойно филми, слушам мп3...обаче проблем:
Гледам си филм например и имам пуснато ICQ. Полу4ажам през това време 15 съобщения на ICQ-то и какво става като спра филма...щом дам стоп на mplayer-a и започва едно кукане ( в случая 15 пъти '<img'> ) все едно че тия звуци се зареждат в някакъв буфер и чакат там всеки предходен звук и когато им дойде реда си се изпълняват. Случват ми се програми да не могат да тръгнат, защото в началото на зареждането им има звук, и понеже в момента слушам музика, не зацепват изобщо...даже аз сам забравил че сам ги пуснал, и в един момент като спра xmms-a и тръгват щото са чакали за да си пуснат звука '<img'>. Или пък зареждам интернет страница която съдържа някакъв флаш, или каквото и да е което има звук, и ми забива браузера, защото слушам музика, щом я спра и страницата продължава автоматично да се зарежда.
От всичко това е логично да си помисля, че нещо не е конфигурирано както трябва с моята саунд карта...2 звука не могат да вървят едновременно. Един казва проблема ти е в aRTs, не го открих там или аз не мога да видя къде точно...
Мисля че успях да си сложа последните АЛСА драйвери, но с това нищо не се промени...
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, или знае как да го реша, (и ако се нуждае от повече инфо, ще му дам), моля да ми помогне защото много ме изнерви
Активен

tolisoft

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« Отговор #1 -: Jun 17, 2004, 10:29 »
nameri me v icq i shte ti kaja kak da go napravish
ICQ: 121156262
Активен

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« Отговор #2 -: Jun 17, 2004, 10:30 »
Пич, сори ама нямам решение за твоя проблем.
Само да кажа, че ставаше абсолютно същото нещо на компа в работата . Саунд картата е вградена пак в дъното (SiS), не ползвам kde и arts, но въпреки това ставаше абсолютно същото. Отделно имаше едно гадно пращене, та си измуфтих неинтегрирана саунд карта и нещата се оправиха. Не съм търсил много из нета, но подозирам, че си имат някакъв проблем тия вградени дървета мамка им.
Толкоз от мен, сори че не мога да помогна, но поне да знаеш, че не си само ти '<img'>
Активен

Al_Kapone

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 30
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« Отговор #3 -: Jun 17, 2004, 11:11 »
Явно проблема ще се окаже наистина в артс-а, както ми обясни толисофт, което има връзка с едноканалните звуковикарти пак де... ще се опитам да накарам всички програми с  звук да ползват артс, да видим какво ще стане...
Активен

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« Отговор #4 -: Jun 17, 2004, 11:14 »
То, че проблема е в едноканалните карти ясно, мисълта ми е, че аз примерно ползвам esd и пак се получаваше тоя ефект, въпреки че си бях настоил всички програми да го ползват esd-то, та незнам...
Активен

Andronoff

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 255
    • Профил
Изчакващи се звуци???
« Отговор #5 -: Jun 17, 2004, 23:11 »
Толисофт, ако знаеш решението на проблема, що просто не го пост-неш тук, а да те търсим в icq, аз имам същия проблем с звука и е много дразнещ, понякога се налага да чакам минути, докато ми излезе звук от хммс-а. Аз също съм с вградена карта, ползвам arts & kde
Активен

2 + 2 = 6 , for extremely large values of 2.