Покажи Публикации - MraziaSaitoveKoitoNePomniatLogin
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Общ форум / Qt4 xml парсър -: Oct 01, 2007, 15:27
Пиша някакъв XML парсър. Не разбирам много, какво точно правя, но ми дава грешката:
Цитат

SAX Handler
Parse error at line 1, column 1:
unexpected end of file


Някой ще ми обясни ли какво значи грешката. Файла съществува и е 16 MB. Не намерих лесен XML парсър, с който да тествам дали се парсва, но мина успешно през пъривя, който ми падна.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iptables си трие сам правила -: Sep 18, 2007, 15:54
Преди 4 месеца мигрирах рутера от Slackware към Gentoo. Той пренасочва няколко порта от интернет към моя компютър. Проблема е, че като мине известно време, част от тези правила изчезват самички. Аз не разбирам за това. Някой ми казва, че няма достъп до мен, аз му казвам, че проблема си е в неговия телевизор (логично, не може да е от мен), след малко гледам, че две от DNAT правилата липсват, другите си ги има. Имам един скрипт, който ги зарежда, който сам си  писал. Търся логични причини за изчезването им.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Как да пробия exim мейл сървър -: Jul 15, 2007, 15:57
Аз проблема си го оправих, по-лесно е да говориш с хора, отколкото с пощенски сървъри със свои идеи за света… Просто много му се бях ядосал вече.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Как да пробия exim мейл сървър -: Jul 15, 2007, 15:22
PTR и MX записите са наред. Сървъра от другата страна не е казал, какво точно иска все още.

А дали е нормално, не знам, но определено създава единствено глаболия на желаещите да си потвърдят поръчката. За другото не знам, но ако човека инсталирал въпросния сървър ми беше наблизо, вероятно щях да съм в затвора за убийство в момента.

Редакция: Всъщност, в началото беше моя грешката, че не бях настроил моя сървър да приема писма за другия домейн, и първия път когато пробвахме с моя мейл сървър бях отрязан заради това. ОК, вината си е моя, но това ен обяснява, защо домейна им пази кеш толкова продължително дълго и защо не бяха приети писмата от другия пощенски сървър, който си функционира и си праща писма до абсолютно навсякъде без проблем.



5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Как да пробия exim мейл сървър -: Jul 15, 2007, 14:20
Един приятел ми поръча телефон от OpenMoko.com. За да потвърди поръчката трябва да изпрати писмо на някакъв адрес. Писмото упорито беше отхвърляно, та няма значение какво правихме, той си спря мейл сървъра, аз си сложих неговото IP на моя (в една мрежа сме), настроих го. И сега въпроса е как да пробия защитата на ГЛУПАВИЯ им Exim, така че да ми приеме писмото?

Проблема е:

550-Verification failed for <ЦЕНЗУРА>
550-Previous (cached) callout verification failure
550 Sender verify failed


П.П. Кога ще спрат подобни гейски изпълнения в интернет? ПИСНА МИИИИИИИИИИИИИИИ!



6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със събиране на раид0 масив -: Jun 07, 2007, 22:45
смени типовете на дяловете на fd с fdisk/cfdisk



7  Хумор, сатира и забава / Хумор / Май пичовете от softpedia са пияни -: May 06, 2007, 22:29
Тия трябва да сменят дилъра '<img'>

Поне това първата „новина” е намясто, имайки предвид, че Линукс потребителите сме най-големите любители на най-великото изкуство — порното. '<img'>



8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Запис на звука от микрофон с цел шпионаж -: May 06, 2007, 22:22
Правил съм го, за твоите цели не знам точно, но един съвет от мен — увери се, че човека наистина има микрофон, защото аз дълго време записвах само шум и накрая разбрах от него, че просто нямал микрофон '<img'> Но за сметка на това пък успях да постигна обратното, т.е. да му пускам звуци с mplayer и да си играя с dcop и това, което прави '<img'>

Знам, че не ти помагам много, ама не намерих по-подходящ начин да се изфукам.

П.П. От опит, не на всички жени им харесва да правиш така, внимавай. '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Умря ми nfs сървъра -: Apr 29, 2007, 20:07
Оправих всичко, сложих по-стара версия на nfs-utils (1.0.6), беше 1.0.12. '<img'>
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Умря ми nfs сървъра -: Apr 29, 2007, 18:47
Първия проблем го оправих, тоест оправи се сам. Втория проблем продължава да седи, макар че в момента всичко ми е правилно скачено и уж работи. Ядрото на сървъра е 2.6.17. Имам включен acl поддържка на сървъра. Досега /etc/exports съдържаше имена, смених ги на ip-та, което повлия драстично на съдържанието на rmtab, сега ще разберем дали повлия и на проблемите. '<img'>
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Умря ми nfs сървъра -: Apr 29, 2007, 17:46
Добавка. Проблема с първия клиента, който ползва nfs /, е малко по-голям.

Дяла е бил mount-нат преди да бъде инсталиран NFS сървъра (на друга инсталация). Аз по някакъв начин съм успял да го запазя mount-нат след инсталацията. Само че без да искам съм преместил мястото, на което се намира като директория. Тъй като си е бил mount-нал вече, а аз съм коригирал и записите в rmtab (мисля?), това не му е попречило и той си е четял от него през цялото време. Проблема идва, че сега спира тока. Аз не помня вече какво се прави и къде се помнят, кои са клиентите (все пак последно съм го пипал преди 4-5-6-7 месеца)… Все пак се надявам да е в rmtab? При първи опит дяла не се mount-ва, защото е с различен път. Аз оправям пътя, но дяла продължава да не се mount-ва.

Описаното от мен не би трябвало да може да повлияе на цялата работа, но явно е…
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Умря ми nfs сървъра -: Apr 29, 2007, 17:37
Не знам какво направих, но си убих NFS сървъра.

На един от клиентите му беше спирал тока и съответно не можеше да си mount-не дяла. Тъй като не бях много наясно какво се прави в такава ситуация, си поиграх, трих от rmtab, спирах и включвах export-и. Резултата е, че 40% от export-овете ми отказват да се mount-нат, независимо от клиента, а ако успея да ги mount-на, в момента ,в който направя exportfs -ra умират.

Проблем номер едно:
Единия ми export не иска да се mount-не. Очевидно помни това, че е бил mount-нат преди 5 месеца. За жалост клиента няма видео карта и монитор, а въпросния export му е /, така че не мога да кажа какви грешки дава. Просто дяла не се mount-ва, но за сметка на това при всеки опит сървъра си връща записите в rmtab-а от преди. Колкото и упорито да ги трия.

Проблем номер две:
Същото се случва и с друг компютър (моя личен), който ползва NFS ресурси от същия сървър. Проблема го има само с половината от тях и е както следва:
1. Дяла отказва да се mount-не (NFS stale file handle).
2. Не помага нищо, освен махане на export, exportfs -ra, опит за mount, добавянето му обратно, exportfs -ra, mount.
3. Почвам да слушам от съответния дял, правя exportfs -ra, при което Amarok забива. Понякога се случва и връзката да умре и да няма достъп до дяла, да дава stale file handle и да не иска да го remount-не.

Дайте идеи какво се прави в този случай?



Страници: [1]