Покажи теми - rvelev
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Коментар / Microsoft за първи път публично призна конкуренцията на Linux -: Aug 07, 2009, 20:16
   В доклада си за Комисията по търговия с ценни книжа(САЩ) компанията Microsoft  упомена като конкуренти в областа на клиентските операционни системи, наред Apple, компаниите Red Hat и Canonical. Тази стъпка се явява първия публичен факт на признание за силната конкрентоспособност на десктоп-системите на основата на Linux.
   Допълнително в отчета се подчертава активната работа на компаниите Hewlett-Packard и Intel за разработките им на алтернативни ползвателски системи на база Linux. В миналите отчети, Linux  фигурираше само в раздела конкурентоспособност на сървърните системи, развивани от Novell и Red Hat.
    В сегашния отчет значително е разширен и списъка на конкуриращите Microsoft продукти на средствата за разработчици и сървърни решения. Упоменати са: Eclipse, PHP, Ruby on Rails, Apache, MySQL, Geronimo, JBoss и Spring Framework. В областа на мобилните решения като един от главните  конкуренти е посочена Linux платформата на Google Android, а така също Linux решенията от компаниите Metrowerks и MontaVista Software.

 http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/789019/000119312509158735/d10k.htm
 http://www.techflash.com/microsoft/Microsoft_filing_lists_Canonical_Red_Hat_as_PC_Windows_rivals_52370627.html
Страници: [1]