Покажи Публикации - gogov1111
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Adobe flash player и Opera-stable -: Jan 14, 2018, 18:02
Malin, това което предлагаш вече го изпълнявах. Но след инсталирането на Опера, това - /.local/lib/opera/plugins/libflashplayer.so – липсва. Стига се до тук - .local/lib/ и директория opera липсва. Не се създава след инсталирането на Опера. При по-предните версии на Опера не съм имал такъв проблем.

Cybercop, разрешил съм Partners хранилищата. Инсталирал съм чрез Synaptic pepperflashplugin-nonfree + adobe-flashplugin. Отново не се получава. Изглежда има нещо бъгаво в Opera-stable, а това е последната версия на Опера. С Firfox и Chromium  нямам проблеми.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Adobe flash player и Opera-stable -: Jan 14, 2018, 11:21
Ползвам Xubuntu 17.10 64 bit и Opera-stable 50.0.2762.58. Мъча се от доста време да инсталирам adobe flash player за Opera, но не се получава. Във файла с препоръки за инсталиране указват, че flash_player_ppapi_linux.x86_64.tar.gz трябва да се разопакова и всички файлове да се копират в /usr/lib/adobe-flashplugin. Да, но не се получава. Opera отново е без adobe flash player. Инсталирах и adobe-flashplugin_20170411.1-0ubuntu1_amd64.deb. Отново никакъв резултат. Помагайте.

Please, enable Adobe Flash Player to continue.
To enable/download Adobe Flash Player,
please press the "START" button.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Bluetooth контакт -: Jan 10, 2018, 12:21
Makeme, благодаря. Работи и ето как стана:

sudo apt install pulseaudio-module-bluetooth
pactl load-module module-bluetooth-discover
sudo apt install tlp

Още веднъж ти благодаря за помоща.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Bluetooth контакт -: Jan 10, 2018, 12:18
Makeme, благодаря. Рнаботи и ето как:
sudo apt-get install pulseaudio-module-bluetooth
   pactl load-module module-bluetooth-discover
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Bluetooth контакт -: Jan 10, 2018, 11:12
Закупих си слушалки на bluetooth - Sony MDRZX220BTB. На windows 10 и GSM-ма работят добре. Ползвам Xubuntu 17.10 64 bit. Линукса опознава слушалките, но не може да се свърже с тях. Отговора е: "Неуспешно свързване.blueman.bluez.errors.DBusFailedError: Protocol not available". Лаптопа ми се свързва успешно чрез Bluetooth с GSM-а ми. За първи път ми се налага да използвам Bluetooth. Моля за помощ.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / HBO GO -: Dec 22, 2017, 00:06
Ползвам xubuntu 17.10 64 bit. Взех си карта от Теленор и ползвам услугата за HBOGO 3.Да, ама НЕ! На линукс HBOGO не работи. Колкото до бозата - всичко е наред. Четох, пробвах - не става. Помагайте!
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: super_grub2_disk - проблем. -: Jul 09, 2017, 16:53
Боже, колко време загубих да се ровя из Интернет и експериментирам. А то било толкова лесно, само с една команда:

 dd if=super_grub2_disk_hybrid_2.02s9.iso of=/dev/sdb

Така бяха създадени на флашката четири дяла – три hidden дяла и един неформатиран, който е с големина оставащото пространство от флашката. Така инсталиран Super Grub работи и при UEFI и EFI.

Go_fire, благодаря за помоща. Не ми помагаш за първи път. Въпроса е решен както ти предложи.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: super_grub2_disk - проблем. -: Jul 09, 2017, 15:03
Malin, темата пуснах в секцията за начинаещи, което значи, че не съм някакъв специалист по Линукс. Аз съм обикновен ползувател. От твоето предложение ми стана ясно, че gnome-disk-utility е програма, която инсталирах.
А останалите изписани команди ли са или са програми или приложения, които трябва да инсталирам. А след това как да инсталирам Super Grub на флашка?
Ето един пример:

root@viv:/home/viv# cd
root@viv:~# apt install RosaImageWriter
Четене на списъците с пакети... Готово
Изграждане на дървото със зависимости       
Четене на информацията за състоянието... Готово
E: Пакетът RosaImageWriter не може да бъде намерен

root@viv:~# RosaImageWriter
RosaImageWriter: командата не е открита
root@viv:~#

Какво следва да направя? Ако можеш помогни ми. Не се сърди, но аз само използвам линукс.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: super_grub2_disk - проблем. -: Jul 09, 2017, 07:56
Malin, добре, съгласен съм с теб. Все пак, ако знаеш, кажи ми как да инсталирам Super grub на флашка.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / super_grub2_disk - проблем. -: Jul 08, 2017, 09:26
Странно! Инсталирвам super_grub2_disk_hybrid_2.02s9.iso върху USB флаш памет. Използвам Unetbootin, версия за линуск и виндоус. За инсталацията използвам Xubuntu 17.04 и Windows 10. След рестартиране се появява менюто на Unetbootin. Има само една опция – default. Появява се числото 10 сек., което започва да намалява до 0 сек. и отново се включва 10 и отново намалява до 0 и така до безкрайност. При инсталиране на  super_grub2_disk_hybrid_2.02s9.iso върху DVD, всичко е нормално. Не ми е ясно защо се получава така и моля за помощ.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инстаиране на GRUB, на USB. -: Jun 08, 2017, 23:35
На лаптопа си имам инсталирани Win 10, Xubuntu 17.04 и StotinkaOS 7. Как мога да направя така, че да мога да стартирам, която и да е оперативна система чрез USB flash? Идеята ми е, ако се наложи да преинсталирам виндоуса, да стартира Xubuntu чрез флашката и след това да създам grub инсталиран на /dev/sda.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 29, 2017, 09:36
Remotexx, а аз се чудех и до сега защо не успявах да вляза във форума с първото си име. Хайде да си вършим работата както трябва във форума. Аз наистина „запалих“ много мои познати по линукс, независимо, че не съм някакъв голям специалист по линукс. Те след това започнаха сами да се ограмотяват. Считам, че това е едно добро дело. От сегашните ми въпроси и отговорите считам, че най-добре е ако някой желае да се развива в дистрибуциите с RPM пакети, най-добре е да започне с Fedora. Fedora предлага отделно Live DVD със шел Xfce. Не съм фен на Gnome. Но това е мое мнение. Fedora е много по-красива от Xubuntu, независимо от това, че според мен, Xubuntu (Ubuntu) е доста по-напред от Fedora. С въвеждането на командата „apt install -f“, при Ubuntu  много по-лесно се решават въпросите със зависимостите. Но това е неговата стратегия - „Във всеки дом на съответния език“. Във всеки дом, а не корпорация. Но, както и да е. Аз отново благодаря на участниците във форума. Много ми се иска да напиша, че най-голяма помощ до сега съм получавал от Cybercop. Не зная какво е неговото място във форума. И нека сложим край на тази тема и да помислим как да вземем малко пари от RedHat за „Линукс за българите“.
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 28, 2017, 22:15
Ddantgwyn, отказах се от RedHet, не за това, че не съм указал при инсталацията графичната среда. Вярно е, че не видях да има указана графична среда Xfce. Да, може да се инсталира допълнително. Много ясно написах, че причината поради, която не харесах RedHed е финансова и не виждам никаква шизофреничност от това.
Malin, ако поискаш няма да питам нищо повече в този форум нищо, че съм в него почти от създаването му. Тогава влизах с друго име – viv1111, но забравих паролата си. 
Аз благодаря на всички за помощта. Познавах инсталатора само на Убунту и Дебиан. Там има само да укажа дяла, на който трябва да се инсталира Убунту, името и кода. При RedHat е доста различно. Помогнахте ми във форума. До сега успях да запаля доста мои познати по Линукс. Malin, сигурно много повече от теб. Сега ме помолиха да им кажа нещо и за RedHat – каква дистрибуция е и как се инсталира. Аз нямах никакъв опит. Попитах във форума, защото го считам за моя форум. Можех да се поровя другаде, но не го направих. Е, има един форум за StotinkaOS, но предпочетох моя, може би с глупав според теб, Malin, въпрос. Но, според мен няма умни и глупави въпроси. Благодаря на всички.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 27, 2017, 14:00
За мен въпроса с RedHat е решен. Не са нещо кой знае какво. При инсталирането не съм задал графична среда, защото за първи път го инсталирвам. Отказах се от RedHat. За какво да им плащам, като не са повече от други дистрибуции, според мен. Инсталирах си CentOS 7 и съм доволен. Държи се прилично. Доволен съм и от Fedora 25. Колкото до RedHat и ако зависи от мен, бих им поискал стотина хиляди щатски долара за форума.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 26, 2017, 11:15
Cibercop, свалих от линка, който ми бе посочен CentOS 7. Големината на файла е 4.2 гигабайта. Инсталирах версията и рестартирах. При рестарта достигам до – localhost ligin: И сега накъде? Startx не работи. Как да стартирам графичната среда или това е невъзможно? Явно нещо съм объркал при инсталацията.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13