Покажи Публикации - simona_01
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Acer Aspire One 725 + Linux -: Apr 16, 2013, 20:06
нормално ли е да ги продават така лаптопите???
Нормално е да имаш избор - без ОС, с ОС по твой вкус (Уиндоус, Линукс). И не е нормално човек да си купува нещо и после да се чуди какво си е купил - добре е да е абсолютно наясно какво получава и какво ще трябва да си набави сам. Не е нужно да е някакъв голям разбирач, достатъчно е само да разпитва из основи, за да не се възползват търговците от незнанието му.

свързах се с един познат и той ми каза, че лаптопът ми нямал графична среда
За първи път чувам такова твърдение за фабрично инсталирания Линпус, но може и да е вярно. Със сигурност към момента не се е чуло да се предлага никаква свястна фабрично инсталирана Линукс дистрибуция. Линпус идва като гръм от ясно небе за повечето хора, SLED също създава доста грижи, Убунту у нас май не предлагат. За мен лаптоп с фабричен Линукс е все едно лаптоп без ОС - пак аз ще си го хвана и ще си сложа която дистрибуция си харесвам. Единствената разлика е, че вероятно имам по-голяма сигурност, че всички хардуерни компоненти ще имат поддръжка.

Най-вероятно не е бил Linux, a FreeDOS. Явно толкова разбират продавач-консултантите, та заблуждават клиентите.

Няма никаква логика на човек за пръв път сблъскващ се с Linux да се качва такъв без графична среда. Затова  подозирам, че машинката е била с FreeDOS, който по подразбиране няма графична среда (освен ако не качиш някой Windows 3.11 for Workgroups ;))
Аз съм срещал Acer с Linpus без графична среда. Цъкнаха го и даже не знаеха как да го изключат и директно от бутона. Това в Техномаркет беше.
Аз от Техномаркет взех лаптопа....при мене историята беше: включиха го, на екрана си излезе големият надпис Acer, появи се черният екран с бял текст и ми казаха "Ето включва се, само остава да следваш настройките, изписани на екрана и ще се стартира нормално." И аз с цялата си доверчивост казах ок и го купих...вече ще знам какво да гледам и какво да питам при следваща покупка... Иначе си ми обясниха, че лаптопът си има инсталирана операционна система Linux и казаха, че ще тръгне от раз....
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Acer Aspire One 725 + Linux -: Apr 15, 2013, 23:36
Много ви благодаря за отговорите, свързах се с един познат и той ми каза, че лаптопът ми нямал графична среда(каквото и да значи това)....и в крайна ми инсталира windows ...нормално ли е да ги продават така лаптопите??? Защото поразпитах и ми казаха, че обикновено тук в София за едно инсталиране на операционна система на лаптоп искат по 30-40 лева...Не съм запозната за това питам...Още веднъж ви благодаря за отговорите!!! :)
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Acer Aspire One 725 + Linux -: Apr 14, 2013, 11:52
Здравейте! Още от сега предупреждавам, че наистина АБСОЛЮТНО нищо не разбирам от Линукс и по-простички обяснения ще ме улеснят много! (Отделно дори не знам дали поствам темата в правилния раздел) Въпросът ми е следния: Купих си лаптоп Acer Aspire One 725 с операционна система Линукс. При включването му излиза черен екран с бял текст (ако ще е от полза пише Welcome to Linpus Linux), на края на който се появяват проценти на зареждане. (обяснявам го като пълен идиот, знам  :D ) След като процентите стигнат до 100 се появява друг бял текст, който завършва с  [root@localhost /]# и до там спира всякакви действия. Моля кажете ми какво да правя от тук нататък, защото нямам никаква представа...Благодаря!
Страници: [1]