Покажи Публикации - leonkwolf
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Линукс Минт 15 Мате при повторно включване на компютъра -: Sep 14, 2013, 10:01
Да, името на файла беше Mint4Win само, че заради форматирането явно, поне не се сещам за друга причина, деинсталатора на уиндоуса счита, че програмата е деинсталирана и просто я махна от списъка. Ако не греша остава само да оправя boot.ini файла стига някой да ми обясни какво точно да направя. Имам администраторски права за уина ако са нужни.
92  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Линукс Минт 15 Мате при повторно включване на компютъра -: Sep 14, 2013, 06:51
Точно това искам да направя. Ето копие на информацията във файла:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut
C:\wubildr.mbr = "Linux Mint"
Разбирам от компютри, все пак уча автоматика в университета, но човек се учи докато е жив а и там едва ли не искат да ни накарат да мислим като коне с капаци, и да знаем само автоматиката без да имаме практически знания как да си оправим компютрите ако нещо се обърка. Така че ще се радвам на обяснение как да редактирам файла и по-късно ще си инсталирам Линукс Лубунту.
93  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Линукс Минт 15 Мате при повторно включване на компютъра -: Sep 13, 2013, 23:54
Уиндоуса работи без проблем като изключим, че ми яде половината ресурси за да работи. Линукса е от iso файл и го свалих, и инсталирах директно на харда. Първоначално линукса си работеше и след като рестартирах компютъра се сбози.
Не намерих как да я деинсталирам и пробвах с форматиране на дяла да я изтрия изцяло(бях го видял като предложение за една подобна дистрибуция), но пак си остана при стартиране да извежда запитване с коя ОС да стартира. Ето това искам да разбера как да оправя. Всъщност даже не разбирам защо ми дава запитване при положение, че сега целия дял е свободен.
п.п. Утре ще пробвам съвета ти cybercop и ще пиша как е минало.
/off topic Съжалявам че не бях достатъчно конкретен в 1я си пост. Мой близък е на смъртно легло и ми е трудно да си събера мислите да не казвам невъзможно.
94  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Линукс Минт 15 Мате при повторно включване на компютъра -: Sep 13, 2013, 20:45
Добър вечер. Това е системната информация:
AMD Sempron(tm) Processor 3200+ 1.80 GHz, 960 MB of RAM Physical Address Extesion
Ето подробно обяснение за обстоятелствата, при които възникна проблема.
 Сутринта си инсталирах Линукс Минт 15 Мате като втора ОС. Първата е Windows XP Professional Version 2002 SP3. Тъй като инсталацията на Линукс беше за проба зададох да използва 5 GB от дял D на твърдия диск, с който така или иначе вече имах един проблем, който изисква форматиране за да се разреши с идеята, че както бях чел в една статия форматирането така или иначе ще изтрие линукс от компютъра и ще мога да я инсталирам наново задавайки и максималния възможен капацитет, ако ми хареса естествено. Разгледах я за около 30на минути и бях очарован. Престъпих към форматирането и след завършването рестартирах компютъра за да извърша проверка на диска с уина дали всичко е наред. Оказа се че получих следното:
Windows XP Professional
Linux Mint
Естествено реших да избера линукс за да видя може ли да го премахна и изпробвах възможните команди, които ми показа при натискане на бутон TAB но никоя не даде резултат. След това опитах чрез възстановяване на системата отново без успех поради невъзможност да завърши възстановяването по някаква причина. При това положение започнах да ровя из гугъл да търся решение на проблема но не видях такова за конкретно тази дистрибуция, а не ми се дават пак 25 лв няма 6 месеца от последното преинсталиране на уин ако пробвам с решение на проблема за подобна дистрибуция.
 На кратко искам да премахна наработещата Линукс и да си инсталирам друга Линукс ОС. Предварително благодаря на всички, които пожелаят да ми помогнат.
Страници: 1 ... 5 6 [7]