Автор Тема: Компилиране на кернел  (Прочетена 1176 пъти)

Gex

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Компилиране на кернел
« -: Mar 17, 2006, 21:37 »
Имам въпрос. Изчетах помощния файл, който беше качен в сайта ви за компилиране на кернел, но като стигнах до секцията да избирам какъв процесор използвам останах озъдачен. Та въпроса ми е какво да пиша там, като процесора ми е 128 битов. Много ми е странно, а и още нещо как мога да активирам двата векторни подпроцесора. Става дума за за много стара дистрибуция базирана на Red Hat 6.2, и е за конзола линукса. Благодаря предварително.
Активен

• Гост
Компилиране на кернел
« Отговор #1 -: Mar 17, 2006, 22:03 »
Колко битов?!  ':huh:'

Ако имаш двуядрен 64битов това не прави системата 128 битова  ':p' Тогава ти трябва 64битова поддръжка + SMP (мултипроцесорна поддръжка)... Все по-често оставам втрещен колко малко знаят именно тези които имат такива машини.  ':zzz:'

Нищо лично, размишлявам си  'B)'
Активен

Gex

• Участници
    • Профил
Компилиране на кернел
« Отговор #2 -: Mar 17, 2006, 22:15 »
За да съм по ясен става въпрос за Linux for PlayStation 2, а именно конзолата е с 128 битов MIPS процесор работещ на 294.914Mhz. А тези векторните, за които казах не знам каква работа вършат, но знам, че задължително трябва да се активират за да работи пълноценно.
Активен

Agent_SMITH

• Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
Компилиране на кернел
« Отговор #3 -: Mar 18, 2006, 14:37 »
Цитат
PS2 Linux is similar to Red Hat 6. It has most of the features one might expect in a Red Hat 6 system. The stock kernel is 2.2.1 but it is possible to replace this with a newer kernel (eg 2.2.21, 2.2.26 and 2.4.17).
ОТТУК

p.s. вижда ми се задънена улица целия сценарии... с най-обикновено live CD не може ли да направиш инсталация? Kororaa, Mepis, Ubuntu? Дай повече инфо за хардуера, какво има (CD, HDD, kbd, т.н) - ако си мислиш, че някой ще ти вади думите с ченгели се лъжеш...  ':p'
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-

Gex

• Участници
    • Профил
Компилиране на кернел
« Отговор #4 -: Mar 18, 2006, 20:41 »
Мъчих се с обикновенно Live CD за x32, x64 и дори за МАС компютри (Убунту 5.10), никой не тръгна колкото и да ми се иска. Иначе конзолата в момента си е чист компютър има си USB мишка и клавиатура, 10 GB Seagate 5400RPM HDD, и Network Adapter (Ethernet Adapter). Кернела е версия 2.2.1. По-дърт от този едва ли са могли да сложат. Като графични среди са наблъскали общо 7 на брой от, които аз използвам точно 2 и това са КDE & GNOME, също много стари варианти на графичните среди.

А и имам още един въпрос, не мога да пусна мрежата на конзолата, пробвах с ifconfig eth0 ip-to netmask mask-a и под GNOME ми дава грешка, че не може да активира девайса, докато под KDE не ми дава никаква грешка, но пак нямам нито мрежа нито нет. Това е от мене.
Активен