Автор Тема: Vdr 1.4.1  (Прочетена 878 пъти)

bobibiturboto

• Напреднали
  • Публикации: 108
    • Профил
Vdr 1.4.1
« -: Aug 19, 2006, 14:56 »
Имам DVB карта SkayStar2 rev.2,6D след доста четене по форумите я подкарах със VDR + Softdevice Всичко работи нормално но немога да си пусна поддръжка на дистанционното инсталирах LIRC и други plugini към VDR но безуспешно А иначе във Винбозето дистанционното работи.Ако някои гое подкарвал моля да сподели.
Дайте някакви идей!

Ядрото ми е 2.16.17.6 със Slackware 10.2 и KDE 3.5.4
Активен

• Гост
Vdr 1.4.1
« Отговор #1 -: Aug 19, 2006, 15:43 »
А само за себе си дистанционното работи ли?
Заредил ли си lirc_serial модула?
По принцип, трябва да имаш зареден този модул. Трябва да си свалиш и някой от remote файловете от http://lirc.sourceforge.net/remotes/technisat/
Предполагам дистанционното ти е TTS35AI, така че сваляш този фаил и според дистрибуцията го записваш като lircd.conf (в debiasn/ubuntu се намира в директория /etc/lirc ), но може да е в самата /etc.
След това опитваш пускаш lircd демона и с команда mode2 проверяваш дали приема команди от пулта.
Може да се наложи, преди зареждането на lirc_serial модула, да изпълниш setserial за настройка на порта:
setserial /dev/ttyS0 uart none
ЗА сълажение, не мога да ти дам съвет за vdr, но ето пример как си управлявам xine :
#cat .lircrc

# increment audio volume
begin
        remote =  Technisat_TTS35AI.conf
        button = Right
        prog   = xine
        repeat = 0
        config = Volume+
end

# decrement audio volume
begin
        remote =  Technisat_TTS35AI.conf
        button = Left
        prog   = xine
        repeat = 0
        config = Volume-
end
.........
........
.........
и т.н. според бутоните в lircrc.conf
Активен

• Гост
Vdr 1.4.1
« Отговор #2 -: Aug 19, 2006, 15:52 »
P.S. може да ползваш и technisat.conf файла от CD-то с windows-ските драйвери и по-специално на dvbviewer програмата, която ползва winlirc и го запишеш като lircd.conf
между другото, аз ползвам преимника и с дистанционно от PAnasonic DVD player за да си управлявам xine, че ми е по-удобно
Активен