Аз използвам за LCD дисплеите в къщи "SCREEN/TFT CLEANER", немско производство, брандован от "Office 1 Superstore". Имам предвид, че такава си му е марката, очевидно е правен по тяхна поръчка. От там съм го и купувал.
PVC опаковка 250 милилитра с капачка пулверизатор отгоре.
Върши прекрасна работа за разлика от препарата на EDNET, който имах преди, пак купен от там. Той беше отвратителен, страхотно замазваше, гъст и с едни бучици, меки от препарата, но все пак отвратително се махат от дисплея, ако не ги махнеш още от кърпата.
Препарата за LCD е важно нещо и не е за подценяване, ако държите на дисплея си.
Кърпата или хартията задължително трябва да не пускат власинки. По скъпичка тоалетна хартия върши супер работа. Евтината не, нищят се власинки.
Писах подобни разсъждения в друг форум навремето, дано са ви от полза.
Цитат (Malone @ Сеп. 22 2003,15:27) |
Така или иначе попрочетох тук-там, не разбирам от химия, но с обикновените препарати, дори и на най-добрите производители, след едно две почиствания белия цвят на дисплея вече не е бял, а жълт. Нямам представа защо, така пише. За да не се случи това, в препаратите за LCD има не някъкъв, а изопропилов алкохол и то в 50% разтвор с дестилирана вода. При CRT е без значение вида на алкохола. Неслучайно на опаковките на най добрите течности за почистване на LCD изрично е написано, че в тях няма амоняк, обикновен спирт или оцет и са non-discoloring.
Така че, предпочетох да попитам във форума и да чуя мнението на хора, които са опитвали едно или друго, преди да експериментирам с нещо, разчитайки на познанията на продавачката в т. нар. от тебе уважаващи се фирми. Цената също не е без значение и е показателна за "различността" на тези препарати от обикновените. Например цената на препарата на Mirachem Optix е малко под $9 за 4 унции. |