Автор Тема: Vpn  (Прочетена 1352 пъти)

bobi124

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Vpn
« -: Feb 12, 2007, 00:02 »
Значи имам тази дистрибуция на лайв диск. Пускам си го днес, работи идеално, зарежда бързо. Настройвам си мрежовата карта, слагам си ип адрес и шлюз, и мрежата тръгва, Лисичката отваря всички сайтове из мрежата в Плевен. Стигнах до впн и там се закучи. Има едно KPPP, пробвах с него да направя връзката, не става явно е само за модем. С какво и как да направя впн връзката и въобще възможно ли е тя да тръгне без да се инстлира на харда линукса. Държа да предупредя че не разбирам много от линукс.

А и още един дребен проблем. Опитвам се да си пусна мп3 файл, дава съобщение че не съм конфигурирал изходите и картата е разпозната, как да го оправя тва, пробвах там от плейъра но не става.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Vpn
« Отговор #1 -: Feb 12, 2007, 00:53 »
За да не препълваме форумите, ето нещо, което ще свърши работа
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=44124
Изтегли си pptp пакетите чрез основната ОС и ги плесни някъде из харда, за да имаш достъп до тях като пуснеш Tilix-а. Да, KPPP е за dial-up.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

bobi124

• Участници
    • Профил
Vpn
« Отговор #2 -: Feb 12, 2007, 08:55 »
Мерси, ще пробвам.
Активен

bobi124

• Участници
    • Профил
Vpn
« Отговор #3 -: Feb 12, 2007, 11:22 »
Такам аз инсталирах Тиликса на отделен дял, даже и тръгна. Пак си пуснах мрежата, тръгна. Тия неща дет ги пишеше ги изтеглих. Като се опитам да инсталирам програмата pptp и инсталатора дава грешка, за съжаление забравих да я копирам.
Нямам звук. Kmix ми дава че нямам миксер, там дето трябва да избера миксер е празно. Как да оправя това.
Активен

Radev

• Напреднали
  • Публикации: 218
    • Профил
Vpn
« Отговор #4 -: Feb 12, 2007, 11:43 »
Защо не опиташ да зададеш въпроса във форума на Тиликс, защото така ще имаш по-голям шанс да получиш отговор от някой, който се е сблъсквал с твоя проблем при същата версия на софтуера, който ползваш и евентулано ще може да ти даде обяснения от типа Прави 1, Прави 2 и т.н.
Активен

Човек и добре да живее... !

bobi124

• Участници
    • Профил
Vpn
« Отговор #5 -: Feb 12, 2007, 12:17 »
Мерси ще опитам просто не можех от тука да отворя сайта на Тиликс, нещо се бъгваше. Ааа и грешката която ми дава е че иска Alien, това не го знам що за животно е.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Vpn
« Отговор #6 -: Feb 12, 2007, 12:30 »
Alien служи за конвертиране на пакети, т.е. от rpm да стане deb, от tgz да стане rpm и т.н. Ти как по-точно си се опитал да качиш pptp? Трябва да го компилираш, стандартната комбинация ./configure, make, make install. Каква е грешката, която ти дава при опит да го качиш?
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти