Автор Тема: Странджа — парк или лунапарк?!?  (Прочетена 3926 пъти)

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Странджа — парк или лунапарк?!?
« Отговор #15 -: Jul 03, 2007, 21:52 »
Hapkoc благодаря ти за линка и уточнението, че си е валиден винаги. Утре с 90% вероятност съм там. Призовавам всеки, на който са му мили малкото останали неща, които има смисъл да защитаваме в нашта държава да дойде.

Момци ако вече поголовното унищожаването на нашта природа го нар. капитализъм, ако и след мен и потоп го нар. капитализъм аз наистина незнам тогава накъде вървим.
Ами точно в тия държави с капитализъм накъдето сме се запътили (а аз съм бил в такава) си нямате и на идея, че тая фирмичка ако се беше опитала там да направи същото каквото със Странджа щеше да отнесе такива глоби и санкции (и всички по веригата които са го позволили това), че ви е бедна фантазията. И още нещо, ако пък властта там не беше предприела нищо, вместо 300 човека на Орлов мост щеше да има поне  30 000.
Относно капитализма, най-много ме е яд за това, че в т.нар. капитал. държави отдавна са схванали, че срещу природата не се върви иначе обратното е равносилно на смърт на цивилизацията в 22в. ако трябва да се хвана за думите на dedmin, а ние тука тъпчем на едно място и още не сме се научили да си изхвърляме боклука, и някой отвън трябва да ни казва (EU), абе момчета ако не си опазите природата повличате и нас, стегнете се иначе глоби. И Сергей Станишев при това ще има наглостта да ми казва, че трябвало да има баланс между икономическите интереси и това колко да са защитените територии, а този баланс отдавна е нарушен (сами се сетете в полза на кое). Те ако има чалъм ще почнат да строят и по върховете на планините.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #16 -: Jul 04, 2007, 15:29 »
Който иска, може да подпише тази  ПЕТИЦИЯ ЗА СТРАНДЖА (текстът на петицията е долу вляво).  ':ok:'
Активен

Без правила няма игра

paucku

• Напреднали
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Window Manager: KDE
  • Райчо Николов
    • Профил
« Отговор #17 -: Jul 04, 2007, 17:13 »
Цитат (smelkomar @ Юли 03 2007,20:18)
Да, и аз бих се опитал да печеля от мой имот. Някакви проблеми?

Това е много добър въпрос. Кой има право да се разпорежда с нечия собственост?

Къде е границата, на това държавата да определя, какво да правиш със своето си?
Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
    • Профил
« Отговор #18 -: Jul 04, 2007, 18:54 »
Вижте какво ми попадна пред очите преди малко

цък

Само един цитат -

"... Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за поставената цел, Народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност. ..."

Откъса е от американската декларация за независимост от 4 юли 1776г..
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

Radislav_Debian

• Напреднали
  • Публикации: 149
    • Профил
« Отговор #19 -: Jul 04, 2007, 19:27 »
Пак има някакви интереси замесени в цялата тези работа.
В много държави имат мафия, а при нас мафията си има държава!
Заграбват ни парковете, зелените площи, тровят ни и т.н.
В Стара Загора и около полигона Змейово често е покрита с облаци канцерогенен прах, специалисти твърдят че се изгаря поетапно горивото на ракетите SS23.
Скоро бях гледал по СКАТ как някакъв ТЕЦ, собственост на чужденец, обгазява с жълт пушек (някактъв серен оксид) околните градове и села.
Това за мене си е чиста проба геноцид!
Другият път като отида на митинг в София се надявам софиянци да не спят, както на 3-ти март и  на митинга против американските бази в България.
Активен

Да си върнем България!!!

kennedy

• Напреднали
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
« Отговор #20 -: Jul 05, 2007, 10:04 »
Хайде да не намесваме полигона в змеево в тази тема, че ще утечем. За твое сведение, цялата шумотевица около него е с цел затваряне и превръщане в частен ловен резерват на месните величия.
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

Radev

• Напреднали
  • Публикации: 218
    • Профил
« Отговор #21 -: Jul 05, 2007, 17:53 »
И днес в новините се говореше за протест, но така и не разбрах къде и от колко часа. Някой знае ли?
Активен

Човек и добре да живее... !

paucku

• Напреднали
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Райчо Николов
    • Профил
« Отговор #22 -: Jul 05, 2007, 18:28 »
Цитат (Radev @ Юли 05 2007,17:53)
И днес в новините се говореше за протест, но така и не разбрах къде и от колко часа. Някой знае ли?

Протестът е бил вчера. Първоначалната идея е била да бъде пред президентсвото, но е бил на мястото на мавзолея.

Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
    • Профил
« Отговор #23 -: Jul 06, 2007, 14:42 »
Вижте една интересна статия:

http://mediapool.bg/show/?storyid=130042

Цитат
Проблемите с природен парк “Странджа” могат да повлияят сериозно върху европейски проект за развитие на малкия и средния бизнес, в който България участва като пилотна страна. ... През март тази година у нас започва да се работи по проект на Европейската комисия (ЕК) “ Бизнес и биоразнообразие” , чиято цел е да стимулира развитието на бизнес с положително или неутрално влияние върху биологичното разнообразие. ...".

Та така. Е...ани ли сме, е...ани сме. Обаче сами се на....ахме.  ':angry:'
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)