За начинаещ потребител мисля това е най-добрата дистрибуция. Не ги разбирам тия неща с начинаещите и обученията и философските драми там, така че това си ми е само лично усещане за нещата. Все пак *бунту е .deb базирано, улеснено откъм доста глупости, и то такива дето редовно ми вдигат кръвното, въпреки, че години наред ползвам линукс. Я си представи да набуташ на начинаещ човек нещо от сорта на дженту или слакуер, ужас. Федора също е забавна дистрибуция за начинаещи, ама там човек се сблъсква с друг сорт олигофрения. Иначе от мен ако зависеше, тая африканска измишльотина нямаше да съществува, щеше да си има само дебиан и никакви кретенски форк-ове

'> Дразнещо е по много параграфи, дори най-характерното, тоя култ към zero-root администрация вбесява и първото което правиш на убунту инсталация е да се отървеш от тая глупост

'> Обаче с ръка на сърцето трябва да си призная, че *бунту-то е по-добър вариант за начинаещи от дебиан.
В крайна сметка обаче това са глупави дискусии. Аз може да имам мнение, ама това си е моята гледна точка. За мен жичкаджийски неща като слакуер и дженту, например, са идиотски като идея, за други хора е точно обратното. Трябва ли да спорим по този въпрос?