« Отговор #19 -: Apr 27, 2007, 15:21 »
В момента всички български учители могат да ползват безплатно продуктите на Microsoft, повтарям БЕЗПЛАТНО.
И на работа и в къщи.
Има процедура за което.
Сега ... сигурно не е толкова безплатно, получават си официални дистрибутиви, но поне те не си бъркат в джобовете да си плащат продуктите, по които са задължени да преподават.
Като умрат от старост всички мои връстници от университета, на които им е гласувано доверие да правят учебни програми, тогава [може би] Linux ще има някакви малки шансове.
В един университет, казвам информация от първа ръка, преподавателка, очевидно Кутка заспала [«ще ви разкажа този виц] нагло и без да търпи противоречие редовно обяснява на студентките си, бъдещи учителки на децата ни, че видиш ли Windows 98 е операционната система с максимална сигурност, вируси ниц, XP било нещо, което привлича вирусите, като магнит и няма спасение.
Знам отношението на повечето от вас към Windows, но тъй като аз съм малко по умерен в мненията си и сравненията W vs. L считам това за еманация на глупостта, некадърността и неукостта [странна дума е последната].
Имаме ли подобни екземпляри в образователната система, още повече пък висшата, до никъде няма да стигнем.