Автор Тема: Гавра с уебмастерите - глоба, ако не си публикуват личните данни!  (Прочетена 4090 пъти)

bulg

• Напреднали
  • Публикации: 916
  • Distribution: *bsd/linux
  • Животът е тръпка... иначе живот ли е това...
    • Профил
Повечето сайтове не предоставят подобни данни. Включително и този сайт, в който пишем!

Частично си прав. От любопитство проверих и не можах да намеря в регистрите таква фирма "Линукс за българи" ЕООД, виж ЕТ "Линукс-БГ" има. ;)

Както и да е, при бърза проверка със стринг: онлайн (и електронен) магазин, светнаха няколко големи сайта за пазаруване, без никакви данни за собствениците им, включително и бг комерсиален сайт, рекламиращ продуктите си тук, и (вероятно ;)) имащ доста "топла връзка" със собственика на ЕТ-то (да не се обижда последният). :)
Активен

http://www.youtube.com/watch?v=9rX8Fn-YJpI
---------------------------------------------------------------------
http://cleargreen.com

edmon

• Гост
Айде сега, whois информацията не се събира със специални разузнавателни средства :) Чудно как доста по-лоши неща не ви правят впечатление изобщо, примерно избирателните списъци на всяка секция, където услужливо лепят на стената един голям списък с имената, ЕГН-тата и адресите на всички от квартала и всеки може да ги гледа. Почнете с това например - не виждам никакъв проблем нещата леко да се реорганизират и вместо да се лепят тези списъци, да има един човек (или няколко) които учтиво да те упътват към твоето място за гласуване като им кажеш името си (там където аз съм гласувал винаги ги разбиват по азучен ред и така и не разбрах какво значение има ЕГН-то и адреса, ама както и да е).
Естествено нямах наум уеб мастАрите! и Хуйс информацията!
Активен

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
Да!! Следенето е тотално Всяка наша стъпка е под контрол и той е достигнал такива размери, че не е необходимо използването на СРС. Следят ни и от там откъдето не очакваме Например пускам телевизора и след малко казват "Вие гледате БТВ" Не стига това ами и предаването което гледам ми засичат и си ми го казват най-нагло в очите. Откъде питам аз те знаят какво гледам ако не ме следят. Обаче аз му хванах цаката Направих един тест - съблякох си дрехите и ги метнах на стола пред телевизора и излязох да подслушвам на вратата в коридора. Какво мислите че стана? Телевизора си помисли че аз седя пред него Оттогава когато искам например да излеза с приятели на по бира и никой да не разбере - хвърлям дрехите и излизам гол Така системата си мисли че гледам телевизия а аз в същото време си пия бирата И това не е само телевизията Така е и с радиото. Даже енергото и ВиК също ме следят колко ток и вода харча но понеже са назад с технологиите забелязвам че са монтирали накакви хардуерни устройства Така че следенето е тотално но борбата за свобода не е престанала Моят лекар ми даде рецепта с която си купувам едни хапчета дето като ги изпия сутрин и ставам невидим Казал ми е да ги пия редовно и след време трайно ще стана невидим неуловим и свободен
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
 ;D
http://test7890.hit.bg/

Цитат
Да!! Следенето е тотално Всяка наша стъпка е под контрол и той е достигнал такива размери, че не е необходимо използването на СРС. Следят ни и от там откъдето не очакваме Например пускам телевизора и след малко казват "Вие гледате БТВ" Не стига това ами и предаването което гледам ми засичат и си ми го казват най-нагло в очите. Откъде питам аз те знаят какво гледам ако не ме следят. Обаче аз му хванах цаката Направих един тест - съблякох си дрехите и ги метнах на стола пред телевизора и излязох да подслушвам на вратата в коридора. Какво мислите че стана? Телевизора си помисли че аз седя пред него Оттогава когато искам например да излеза с приятели на по бира и никой да не разбере - хвърлям дрехите и излизам гол Така системата си мисли че гледам телевизия а аз в същото време си пия бирата И това не е само телевизията Така е и с радиото. Даже енергото и ВиК също ме следят колко ток и вода харча но понеже са назад с технологиите забелязвам че са монтирали накакви хардуерни устройства Така че следенето е тотално но борбата за свобода не е престанала Моят лекар ми даде рецепта с която си купувам едни хапчета дето като ги изпия сутрин и ставам невидим Казал ми е да ги пия редовно и след време трайно ще стана невидим неуловим и свободен

ХАХАХАХАХА! Не съм се смял така отдавна, евала  :D
« Последна редакция: Jan 08, 2010, 18:59 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
Айде сега, whois информацията не се събира със специални разузнавателни средства :)

Глобеният не е ползвал услуги за "whois privacy" - информацията му е била достъпна чрез whois (иначе нямаше как да разберат кого да глобят). Глобиха го, защото информацията от whois не е била публикувана на сайта!
Активен

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
Глобите продължават!

Глобиха и собственик на сайт за запознанства.

Цитат на: bgkulinar
Днес един приятел ми се оплака, че КЗП се опитва да му наложи акт затова, че сайтът му няма данни за фирмата. Сега актът се обжалва в съда. На 28-ми е делото.

Седмица преди това друг френд ми каза, че го разследвали от комисията за липсата на същите данни.

Така че, ако имате сайт на български добре е да предоставите данните или да си скриете вхоиса.

Цитат на: bgkulinar
Вторият сайт е за запознанства, a първият - нещо като тото, но без залагания т.е. не се дават пари.

Източник
Активен