Здравейте, за съжаление тръпката за линукс не ме е треснала все още та си ползвам уиндоус доволно, но ми се наложи да свържа едно рутерче към към компютър с линукс. Linux mint е интсталиран, което ако разбирам правилно е някаква модификация на Убунто? Както и да е, рутера е netgear 150n wnr1000v3 и в общи линии е първият които свързвам, така че може да съм направил някоя очебиина грешка за всеки по-запознат. В общи линии го свързах кабела за интернета към рутера (интернета не знам какъв виде е, пъхаш кабела имаш интернет, и за въпросният компютър с линукс се отнася това) от там кабел до лаптоп на уин7, след което го намерих през wireless и при опит за конектване през wireless ми казва, че бил нов рутер и се нуждаел от конфигурация. ОК, минава си някаква негова процедура и имам интернет и по wireless и по кабела, обаче когато го включа кабела към линукса резултатите измежду рестартиране към заводски настроики на рутера и нови опити:
1. Има връзка към интернет. Google earth например зарежда стабилно, но при отваряне на страници отнема между 1минута и цяла вечност. Пробвано с firefox и google chrome.
2. Казва че съм дисконектнат, и излиза приятна картинка не изключен кабел от рутера. Ако го включа в този момент към лаптопа на уин си го намира перфектно и интернета тръгва. Досадното е, че явно нещо в самите настроики се е разбутало, така че ако вкарам кабела за интернет без да минава през рутера отново изписва че съм дисконектнат и сега изобщо не мога да подкарам интернет.
Пробвах каквото се сетих включително доста рестарти на компютъра и на рутера, но нищо не дава стабилен резултат а на машината с уиндоус си върви добре, така че предполагам рутера не е прекалено зле инсталиран

ако може някои да помогне ще е супер.
Благодаря предварително.