Автор Тема: Драйвери под ubuntu за звукова карта/мишка/клавиатура  (Прочетена 1708 пъти)

shashka

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
След няколко седмичен опит да инсталирам видео драйвери за nvidia под debian 6.0 се отказах напълно и реших да пробвам ubuntu. Но пък тук срещам някой проблеми.(може би и в другите дистрибуции е така)
Имам мишка logitech G500, в сайта на logitech няма драйвери за линукс. Тези в самият линукс не ми дават никакви опции, дори sensitivity не мога да си променя защото мишката е с различни профили които се сменят с бутон. Не мога да си изключа ускорението на курсора, дори на low  да го сложа пак се чувства.
Трябва някакъв комплексен драйвер за да може и Hz да се променят и копчетата от страни да могат да се настройват и т.н. Както е в windows.
To всъчност това е проблем за всяка една съвременна мишка.
Същото с пълна сила важи и за клавиатурата.

Отностно звука, имам x-fi extreme gamer звукова карта. Убунту си инсталира някакви alsa драйвери или там нещо си без никакви опции, не мога да задам дори звука да минава само през spdif към reciever-a ми. Да не говорим за останалите опции и благинки които картата ми може но драйверите не могат :(

Да, мога да подкарам някакъв звук, който излиза едновременно от spdif и от stereo out, при зададено да използва analog stereo duplex. Но тоя звук няма нищо общо с това което слушам под windows например.
Разгледах в creative, имат драйвери за линукс които са 68kb....

Някой ако има идеи за тези мои проблем ще съм благодарен да сподели.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 13253 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 20680 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
Ubuntu live to ubuntu alternate?