Здравейте. В петък се сблъсках с един доста, доста странен проблем. Твърдият ми диск е разделен на 4 дяла. Има 1 дял рековъри около 1 ГБ, 1 дял за Уиндоус 7 - 25 ГБ, 1 дял НТФС за ползване и от Уиндоус и от Линукс - 110 ГБ и 1 дял за Убунту - 50 ГБ. Та във въпросния петък реших да пусна Уиндоуса за първи път от 5 Януари насам и се случи нещо странно. Дадох си в Груб менюто да буутна Уиндоус 7, излезна началният екран "Starting Windows" и след това почна да се чува малко по-странен и твърд звук от хард диска и не можа да запали Уиндоуса. Естествено, първо теглих една майна на МС и реших, че просто Уиндоуса е дал фира. Пуснах си пак Убунту и реших да монтирам дяла с Уиндоуса(да уточня, монтирам го за първи път от миналата година). Съответно по дяла не е пипано нищо. Монтирах го, уж всичко ток, обаче продължи проблема с достъпа на информация от него. Реших, че проблема е нещо с лоши сектори и реших да пусна проверка с командата badblocks за лоши сектори на всеки един от дяловете. И там се случи най-странното. Дяла на уиндоуса излезна с над 1 милион лоши сектора, НТФС дяла за филми, документи, снимки и т.н. излезна без грешка, както и дяла с Убунту. Харда продължава да не ми дава никакви ядове в Убунту и при работа с НТФС дяла, но Уиндоус дяла просто не работи. Пробвах да дам някакъв чек с Gparted, но никакви грешки и проблеми не бяха намерени и съответно отстранени. Кажете ми какво да правя ? Да пробвам просто да форматирам дяла на Уиндоуса ? Иска ми се преди това да направя някакви допълнителни проверки на този дял, но не знам с каква програма. Мислех си нещо от Hirens Boot CD, но не знам какво и как. Ще се радвам да дадете предложения

Благодаря предварително