Автор Тема: Не вижда скенер устроиството  (Прочетена 2274 пъти)

stan4opojara

• Напреднали
  • Публикации: 143
    • Профил
Лаптопа е TOSHIBA A300-17N s Ubuntu 10.10 свързан е с принтер три в едно принтер скенер и копир модел EPSON DX4450 принтера го вижда но няма мастило в него и не дава да принтира но скенера не го вижда и изписва че липсва скенер.
Активен

stan4opojara

• Напреднали
    • Профил
Re: Не вижда скенер устроиството
« Отговор #1 -: Mar 21, 2011, 11:56 »
Гешка и принтера не го вижда. Изписва че не е свързан. Преди линуксчето лаптопа е бил с win7 и е работил и принтера и скенера.  ???
Активен

stan4opojara

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Mar 21, 2011, 12:01 »
Пак сбърках ето какво изписва....Свободен-Printer is now online  а като му дам сканиране пише проверете дали скенера е свързан. ??? ??? ???
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #3 -: Mar 21, 2011, 12:19 »
Разгледай следните две:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=627471
http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=20118
Указанията са едни и същи, но слагам и двете за повече разнообразие в коментарите и проблемите. Общото мнение е, че скенерът е ОК, но принтерът работи зле. Все пак и двете уж се подкарват. Нещата са малко старички, 2006-2008 г.,  но дано все още да са актуални.
Активен

stan4opojara

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 21, 2011, 16:06 »
 :o.ПРОБВАХ ПО ТЕЗИ МЕТОДИ ИНСТАЛИРАХА СЕ НЯКОЛКО ПРОГРАМИ И НЕ СТАВА И НЕ СТАВА ДАВАИТЕ ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 21, 2011, 16:17 »
:o.ПРОБВАХ ПО ТЕЗИ МЕТОДИ ИНСТАЛИРАХА СЕ НЯКОЛКО ПРОГРАМИ И НЕ СТАВА И НЕ СТАВА ДАВАИТЕ ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Първо, инструкциите не са само за инасталиране на програми, а и на драйвъри, а и за конфигуриране на нужните неща.
Второ, никой не може да гадае какво е станало и какво не. Накрая има разни команди, например sane-find-scanner какво каза? Всички команди ли се изпълниха без грешка?
Третото, което виждам, е че скенерът се добавя за потребителска група scanner, имаш ли такава и твоят потребител нейн член ли е?
Активен

stan4opojara

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Mar 21, 2011, 17:46 »
Сори но не ми беше казано че няма мастило в принтерчето. Ще го видим след като колегата го зареди. Надявам се че тогава проблем няма да има. Да освен програмки се качиха и доста драивъри. Това с мастилото ме разби като ми го каза. Е какво да се прави. След зареждането му ще пиша какво става. ::) а за отпускане  [_]3 ;)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #7 -: Mar 21, 2011, 18:37 »
Сори но не ми беше казано че няма мастило в принтерчето. Ще го видим след като колегата го зареди. Надявам се че тогава проблем няма да има. Да освен програмки се качиха и доста драивъри. Това с мастилото ме разби като ми го каза. Е какво да се прави. След зареждането му ще пиша какво става. ::) а за отпускане  [_]3 ;)
В указанията си пише, че относно принтера има проблеми, включително с управлението на мастилото.
А все пак въпросът беше за скенера, доколкото си спомням...
Активен