Имам само три варианта:
640х480
320х240
Auto
Нито един от тия варианти не ме устройва, а мисля, че съм на 640х480 като резолюция в момента, също така забелязах, че преди да инсталирам драйверите за картата имах още един вариант: 1040х780 май беше ако не греша, но и той не ме устройваше та реших, че ако изтегля драйвери ще се увели избора както при уиндоус...
ЕДИТ: Сега забелязах, че имам и трети вариант: 1280х1240, но той е като 320х240...
Taka колега от къде казваш,че инсталира видео драйвъра.Аз съм със същата видео карта и до сега проблем съм нямал.Предлагам ти да го инсталираш по този начин.Чукаш ALT+F2 едновременно и в отворилото се прозорче пишеш:
GeSHi (Bash):
gksu jockey-gtk
Чукаш ENTER ще те пита за парола напиши я и пак ENTER.Ще се отвори друг прозорец в който ще започне да търси съвместими драйвъри.Като си намери ще ги покаже.Ти избери този който ти го препоръчват.Активирай го и рестартирай компа.Ако и след това имаш проблеми кажи с какъв монитор си,защото понякога не може да засече правилно монитора,в повечето случаи това са старите CRT и един готов xorg.conf оправя проблема.