Автор Тема: Резолюцията  (Прочетена 1201 пъти)

Pavlinov

• Напреднали
  • Публикации: 20
    • Профил
Резолюцията
« -: Oct 18, 2011, 14:26 »
 Здравейте, имам следният бъг при линукс:

Когато го инсталирах си сложих и драйвери за видео картата с надеждата че ще си оправя резолюцията след това, обаче резолюцията се скапа още повече та се чудех ще може ли някой по-разбиращ да отговори на тоя скромен въпрос :)
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Re: Резолюцията
« Отговор #1 -: Oct 18, 2011, 14:29 »
Сега ще трябва да допълниш кой Линукс си инсталирал, коя версия, с какъв графичен мениджър (GNOME, KDE, ...), каква ти е видеокартата, кой драйвер и как си инсталирал. ДОБРЕ ДОШЪЛ! :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Pavlinov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 18, 2011, 14:32 »
Линукса е Убунту и съм на 10.04, мениджърът е GNOME, а версията на видеокартата е Nvidia GForce FX 5500, колкото до драйверите, инсталирах ги чрез няква опция на линукс...
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 18, 2011, 15:16 »
Натисни alt+f2 и напиши в полето nvidia-setting, след това X Display Configuration и опирай от там да си зададеш резолюция.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Pavlinov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 18, 2011, 15:30 »
Имам само три варианта:

640х480
320х240
Auto

Нито един от тия варианти не ме устройва, а мисля, че съм на 640х480 като резолюция в момента, също така забелязах, че преди да инсталирам драйверите за картата имах още един вариант: 1040х780 май беше ако не греша, но и той не ме устройваше та реших, че ако изтегля драйвери ще се увели избора както при уиндоус...

ЕДИТ: Сега забелязах, че имам и трети вариант: 1280х1240, но той е като 320х240...
« Последна редакция: Oct 18, 2011, 15:33 от Pavlinov »
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 18, 2011, 20:17 »
Имам само три варианта:

640х480
320х240
Auto

Нито един от тия варианти не ме устройва, а мисля, че съм на 640х480 като резолюция в момента, също така забелязах, че преди да инсталирам драйверите за картата имах още един вариант: 1040х780 май беше ако не греша, но и той не ме устройваше та реших, че ако изтегля драйвери ще се увели избора както при уиндоус...

ЕДИТ: Сега забелязах, че имам и трети вариант: 1280х1240, но той е като 320х240...
Taka колега от къде казваш,че инсталира видео драйвъра.Аз съм със същата видео карта и до сега проблем съм нямал.Предлагам ти да го инсталираш по този начин.Чукаш ALT+F2 едновременно и в отворилото се прозорче пишеш:
Код
GeSHi (Bash):
  1. gksu jockey-gtk
Чукаш ENTER ще те пита за парола напиши я и пак ENTER.Ще се отвори друг прозорец в който ще започне да търси съвместими драйвъри.Като си намери ще ги покаже.Ти избери този който ти го препоръчват.Активирай го и рестартирай компа.Ако и след това имаш проблеми кажи с какъв монитор си,защото понякога не може да засече правилно монитора,в повечето случаи това са старите CRT и един готов xorg.conf оправя проблема.
Активен

Pavlinov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Oct 19, 2011, 13:43 »
Ей златен си... Добре това го оправихме, обаче като рестартирах компа след като направих това което ми каза резолюцията се беше оправила, но пък клавиатурата спря да работи, пробвах с друга - и тя не работше, пробвах клавиатурата, която спря да работи на друг компютър и какво да видя - работеше... Някакви идеи как ще се оправи това?

ЕДИТ: Има ли някаква команда за изтегляне на драйвери за клавиатура?
« Последна редакция: Oct 19, 2011, 15:24 от Pavlinov »
Активен