Автор Тема: проблем с инсталирането на RED HAT 6.2  (Прочетена 1839 пъти)

nachinaesht86

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Знам, че версията е стара, но ми е крайно необходима...Когато я инсталирам на виртуална машина, изписва ми boot:. Натискам ENTER и оттам нататък избирам региона и езика...но след това ми изписва, че няма посочен дял за инсталиране на системата и оттам нататък нищо не мога да направя. Инсталацията прекъсва. Някой има ли идея как да задам дял и къде да го напиша...Мисля че трябва да го напиша още в boot:
Надявам се някой да ми помогне
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Re: проблем с инсталирането на RED HAT 6.2
« Отговор #1 -: Apr 25, 2012, 20:28 »
Мисля че няма как да ти отговоря по-добре от документацията:
http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/6/html/Installation_Guide/index.html
Активен

frantic

• Напреднали
  • Публикации: 63
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 25, 2012, 20:48 »
Човека говори за версията на Red Hat, преди да се появи проекта Fedora. Някъде след избора на пакети трябва да се появи екран за разделяне на диска. Там си избираш да използваш "Disk Druid" и си правиш необходимите дялове. Хбаво е да провериш какъв контролер си задал във виртуалната машина, акое САТА няма да проработи.
Малко инфо тук:

http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/2.1/html/WS_Install_Guide/s1-diskpartsetup.html
Активен

nachinaesht86

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 25, 2012, 21:29 »
Ще обясня същината на моя проблем при инсталирането на тази версия. Тя ми е необходима, за да мога да реализирам програмата Crack. Тази програма ми прави редица проблеми - В ubuntu 10 ми изписва съобщение за грешка и предупреждение без изобщо да покаже повече информация. При ubuntu 8, показва че липсва gcc и оттам нататък не мога изобщо да го инсталирам това gcc. При Red Hat Enterprise също липсва gcc. Примера е реализиран в Red Hat 6.2 и даже не съм сигурен дали ще успея да я подкарам - програмата crack ми трябва за дипломната ми работа.
Та...ще продължа със стъпки, които правя при инсталирането на Red Hat 6.2. Преди да започна инсталацията ми излизат няколко опции. Първата е: To install or upgrade a system running Red Hat Linux 2.0 or later in graphical mode press the <Enter> key. Втората опция е text mode, type: text <Enter>. Следващата е expert mode... Избирам първата опция. След това избирам региона и после посочвам езика. След това избирам Install Custom System. И след това ми изписва следното съобщение: An error has occured - no valid devices were found on which to create new filesystems. Please check your hardware for the cause of this problem. След това съобщението има две опции - Debug и OK. След това инсталацията приключва...
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #4 -: Apr 25, 2012, 21:33 »
Хбаво е да провериш какъв контролер си задал във виртуалната машина, акое САТА няма да проработи.
Малко инфо тук:

http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/2.1/html/WS_Install_Guide/s1-diskpartsetup.html

Написано ти е къде е проблема :)
Премахни виртуалния диск от конфигурацията на виртуалната машина, след това добави IDE диск, и би трябвало да няма проблеми.
Активен

frantic

• Напреднали
  • Публикации: 63
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 25, 2012, 21:43 »
Ами като гледам във "Fedora 16" си я има програмката, а това за gcc ще трябва да инсталираш "Development Tools". Но тази дистрибуция отдавна не се поддържа и няма да стане там. Пробвай ако искаш Fedora.
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #6 -: Apr 25, 2012, 22:20 »
ИМА две версии на RH които са с номер 6.2

едното е Red Hat Linux 6.2 от 2000г http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Hat_Linux
тогава когато RH и федора бяха едно и нямаше още федора. така вървяха до версия 9.

А другото е Red Hat Enterprise Linux след разделянто с федора и там също има версия 6.2. RHEL6.2 излезе наскоро.
« Последна редакция: Apr 25, 2012, 22:30 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
« Отговор #7 -: Apr 25, 2012, 22:59 »
Знам, че версията е стара, но ми е крайно необходима...Когато я инсталирам на виртуална машина, изписва ми boot:. Натискам ENTER и оттам нататък избирам региона и езика...но след това ми изписва, че няма посочен дял за инсталиране на системата и оттам нататък нищо не мога да направя. Инсталацията прекъсва. Някой има ли идея как да задам дял и къде да го напиша...Мисля че трябва да го напиша още в boot:
Надявам се някой да ми помогне
Диска на виртуалната машина IDE или SCSI е? По спомени за един от скъзи контролерите си има драйвери от време оно.
Активен

0x2B|~0x2B

Gogo_SZ

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: Mageia, Mandriva
  • Window Manager: KDE, Mate, Gnome, LXDE
  • So to complete victory of trade over reason!
    • Профил
« Отговор #8 -: Apr 26, 2012, 00:24 »
offffffffffffffffff

Ама тоя въпрос си е само за оффффффтопик!!!
Ако не си наясно какво е gcc, а явно не си, след като не си го инсталирал, просто си пусни един пасианс на Вин-а и не се занимавай с глупости!
Това не е форум на начинаещия квартален хакер. Или поне не е място където някой ще ти даде ръководство от типа:
Натисни "1", чакай 10 секунди, напиши "shutdown bad–pc", удару две бири, щтракни с мишката в левия среден край и в прозореца ще ти излезе паролата за снимките на комшийката >:D >:D >:D
Активен