Автор Тема: Търся драйвери за камера canyon cn-wcam313 под Ubuntu  (Прочетена 13342 пъти)

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
Мисля, че има два варианта:
1-ви: Редактираш командата за стартиране в менюто. Там трябва да пише нещо подобно:
Код:
bash -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype"
(причината - цък)
2-ри: Редактираш .desktop файла на програмата:
Код:
gksudo gedit /usr/share/applications/skype.desktop
Там трябва да редактираш ред Exec=... така, че да прилича на това:
Код:
Exec=LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
В момента пиша малко наизуст, защото нямам възможност да го пробвам лично.
Пробвай ги ти и виж дали някой вариант ще работи.

Същата редакция трябва да направиш за всяка друга програма, с която ще използваш камерата. T.e. да заредиш декодера преди стартирането на самата програма.
« Последна редакция: Apr 25, 2012, 17:36 от trosho »
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Не го бъркайте.Ето какво трябва да направиш.Щом казваш,че ти покзва Настройки на стартера чукаш върху него и ще ти отвори нов прозорец в който ще видиш три реда.Име,Команда и Коментар.На реда Команда трябва да пише skype.Промени го с командата,която ти написах.Ето тази:
Код
GeSHi (Bash):
  1. /bin/sh -c "export LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype"
Запамети промените и си готов.Друг начин,който можеш да направиш е да изтриеш този стартер в панела.Да отидещ на Меню-->Интернет.Да чукнеш върху иконата на Скайп с десен бутон на мишката и от падащото меню да избереш Добави в панела мисля,че беше.Това е.Няма нищо сложно.Действай и този път Успех  ;) :)

към @trosho
P.S. Упс сори.Изпреварил си ме. :D
« Последна редакция: Apr 25, 2012, 17:42 от radoshow »
Активен

polaana

• Напреднали
  • Публикации: 61
    • Профил
Цитат
Мисля, че има два варианта:
1-ви: Редактираш командата за стартиране в менюто. Там трябва да пише нещо подобно:
Код:
bash -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype"
Тръгва с тази команда, но работи когато си пожелае, със сигурност само след рестарт на машината. Индикатора за включване си свети непрекъснато. Ще опитам да обновя и ядрото, но не знам кое да сложа, на снимката са. В момента съм с 2.6.32-41-generic. Като си помисля че имам да настройвам и принтер, страх ме хваща >:D
Сложих ядро 2.6.38-14-generik, камерата тръгва под skype и cheese без настройки, но ако бъде спряна трябва да се изключи и вкл отново от usb то. Качеството е лошо, даже много сравнено с уина /вкл е на usb 2.0, и не е на хъб/.Индикатора си свети през цялото време :) Казано накратко камера вече имам , но Ше си я палим и гасим от контакту ;D Още веднж благодаря на всички за помощта, дългичка тема спретнахме :)
« Последна редакция: Apr 26, 2012, 10:36 от polaana »
Активен