Автор Тема: Проблем със файловете ми.  (Прочетена 3256 пъти)

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: Проблем със файловете ми.
« Отговор #15 -: Sep 01, 2012, 22:15 »
Команда ентер,
Парола (насляпо) ентер
команда2 ентер

и т.н.

Няма CTRL + C никъде в задачата.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

extremerrrr

• Напреднали
  • Публикации: 66
    • Профил
« Отговор #16 -: Sep 01, 2012, 22:28 »
Почакай малко ако може , след дългото оставяне на пуснатият терминал иэлеэна това

beceraful@beceraful:~$ sudo cp -R -p ~ /home/backup
[sudo] password for beceraful:
cp: не могат да се получат атрибутите на „/home/beceraful/.gvfs“: Отказан достъп

Ако нямаш нищо против може ли да кажеш дали нещо се е объркало ? А това эа ентъра , като напиша командата натискам ентър и е така ли ?
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Sep 01, 2012, 22:43 »
Почакай малко ако може , след дългото оставяне на пуснатият терминал иэлеэна това

beceraful@beceraful:~$ sudo cp -R -p ~ /home/backup
[sudo] password for beceraful:
cp: не могат да се получат атрибутите на „/home/beceraful/.gvfs“: Отказан достъп
Ако нямаш нищо против може ли да кажеш дали нещо се е объркало ?
това не е проблем
А това эа ентъра , като напиша командата натискам ентър и е така ли ?
Да

//офф ако нямаш нищо против какво е beceraful?
« Последна редакция: Sep 01, 2012, 22:46 от dejuren »
Активен

extremerrrr

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Sep 01, 2012, 22:47 »
Ами объркал съм думата , трябваше да е be careful , но эдраве да е . Колкото до превода бъде внимателен. Ако эапочна отначало проблем ли ще бъде , това е последният ми въпрос. Благодаря.
« Последна редакция: Sep 01, 2012, 22:57 от extremerrrr »
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #19 -: Sep 01, 2012, 22:58 »
Ако эапочна отначало проблем ли ще бъде , това е последният ми въпрос. Благодаря.
Никакъв. Тези команди може да си ги пускаш профилактично ако не те мързи... След първия път те няма да променят нищо.
Активен

extremerrrr

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Sep 01, 2012, 22:59 »
Благодаря . Эапочвам тогава отначало , ако въэникне някой въпрос , който не мога да му раэгадая решението ще го напиша. Дано не съм досадил прекалено много. Благодаря. Теэи чертички във края да ги пиша ли , че не мога да раэбера.
« Последна редакция: Sep 01, 2012, 23:02 от extremerrrr »
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Sep 01, 2012, 23:05 »
О, да задължително, иначе сме заникъде. Две кръгли скоби, обратна наклонена, точка и запетая в края на find. Чинно преписваш символ по символ.
Активен

extremerrrr

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Sep 01, 2012, 23:08 »
Благодаря , стана . Но остана едно нещо . Когато искам да влеэна във CS ми покаэва следното : Недоверен стартер на програма . Стартерът „Counter-Strike 1.6.desktop“ не е отбелязан като доверен. Ако произходът на файла ви е непознат, стартирането му може да е опасно. Но права и така нататък си има. Само трябва иконата да се оправи от документ на самата игра и да не прави тоэи проблем . Някой сеща ли се какво да се направи ? Още нещо , много се иэвинявам , но не энам как да го оправя това , пише два пъти името вместо един път и не ми дава да пусна сървърът .

beceraful@beceraful:~$ cd Boogeyman
beceraful@beceraful:~/Boogeyman$ ./hlds_run -game cstrike +maxplayers 24 +sys_ticrate 1100 -pingboost 3 +map de_dust2 -Insecure -port 27018
bash: ./hlds_run: Отказан достъп

Преди си го пускаше , сега нещо не иска , какво пречи точно , стана след като се оправи всичко.

Много се иэвинявам , много , но на неща , които са ми се иэчерпали вариантите и ми остана само да пиша тук.

Благодаря.
« Последна редакция: Sep 01, 2012, 23:12 от extremerrrr »
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #23 -: Sep 02, 2012, 00:00 »
О, ти си се престрашил! Бях почнал да си мисля, че няма да го направиш :) Между другото, не изисквай от хората да те лъжат, че "няма шанс да стане еди какво си". Шанс има винаги за всичко и навсякъде, само процентът на вероятност варира. Когато изискаш някой да те излъже, че няма шанс за някакъв проблем, лишаваш себе си от отговорност и после, ако все пак нещо се обърка, ще се стигне до неоправданото обвинение към него от твоя страна "Нали ти ми каза, че е безопасно!?". Както и да е, лирично отклонение.

Недоверен стартер на програма . Стартерът „Counter-Strike 1.6.desktop“ не е отбелязан като доверен.
Намери в коя папка се намира този .desktop файл (за примера ще приема, че е на десктопа ти) и изпълни следната команда
Цитат
chmod +x ~/Desktop/Counter-Strike 1.6.desktop
Ако нещо се чудиш какво значи "~" в командите, които ти давам, това е кратко изписване на домашната ти папка, в случая равно на /home/beceraful. Ако не искаш да го правиш с команда, можеш да цъкнеш десен бутон върху файла и в предпочитанията за файла да зададеш право за изпълнение.

beceraful@beceraful:~/Boogeyman$ ./hlds_run -game cstrike +maxplayers 24 +sys_ticrate 1100 -pingboost 3 +map de_dust2 -Insecure -port 27018
bash: ./hlds_run: Отказан достъп
Както ти казах и одеве, ако имаш някакви скриптове (и въобще файлове, които ще бъдат изпълнявани) в домашната ти папка, ще се наложи допълнително задаване на права за изпълнение за всеки от тях. Можеш да го направиш по някой от гореописаните начини, които ти написах за .desktop файла. Сега става дума за файла ~/Boogeyman/hlds_run
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Sep 02, 2012, 02:43 »
По нататък вероятно ще стане дума и за "hlds_amd  hlds_i486 hlds_i686 hlds_run hldsupdatetool.bin hltv steam" но няма да форсирам нещата. Всичко по реда си.
Активен

extremerrrr

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Sep 02, 2012, 10:16 »
Оправих работата . Всичко е било да влеэна при CS да дам Свойства-Права и иэпълнение като програма , както и при hlds_run и останалите . Всичко работи.

Много Ви благодаря приятели эа търпението, благодаря эа цялата помощ . :)
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #26 -: Sep 02, 2012, 20:58 »
Честито :) Забравих да кажа, че след като си си оправил проблемите, най-вероятно вече нямаш нужда от файловете в резервната папка /home/backup, така че можеш да я премахнеш. Командата за целта е
Цитат
rm -r /home/backup
Не знам каква е текущата функционалност на командата rm при теб (ти така и не каза каква ти е дистрибуцията, предполагам, че е Ubuntu, но и там не съм сигурен за текущото положение), но е много вероятно командата да ти зададе въпроси дали си сигурен за всеки файл поотделно, което си е доста играчка за папка с много файлове като тази. Вариантът, при който няма да те пита за всеки файл поотделно е
Цитат
rm -rf /home/backup
Сега... Ти си много плашлив, та не съм сигурен как точно да ти кажа, че този вариант на командата е малко опасен, без да я видиш като зов от дявола. Не обръщай внимание на аватара ми ;D Опасното в този вариант на командата е това, че не пита, а направо трие ("-f" идва от force). При повечето компилации на rm това би означавало, че ако изпълниш
Цитат
rm -rf /
като супер потребител (т.е., със sudo отпред или влязъл като root потребител), тази команда ще изтрие всичко по включените ти твърди дискове со се операционната система и дори няма да те предупреди за това. Е, в някои дистрибуции в кода на rm е добавена една допълнителна проверка, която при изпълнение на тази команда те бие през ръцете, че е опасно, и ти казва да добавиш още един допълнителен параметър за по-сигурно. Например, в Debian, за да сгафиш така (освен ако не е целенасочено), трябва да изпълниш командата в такъв вид
Цитат
rm -rf --no-preserve-root /
Но не във всички варианти на rm има тази допълнителна защита (някои шегаджии злоупотребяват с това), така че имай едно наум каква папка си задал, когато изпълняваш "rm -rf", и никога не я изпълнявай върху папката / и въобще върху папка, в която не знаеш дали има нещо, което може да ти трябва ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #27 -: Sep 02, 2012, 22:58 »
С допълнението, че ако има закачени някакви мрежови ресурси в режим на писане, ще изтрие и тях.  :D Голям майтап, трие всичко, до което се докопа. Добре дошъл!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear