Честито

Забравих да кажа, че след като си си оправил проблемите, най-вероятно вече нямаш нужда от файловете в резервната папка /home/backup, така че можеш да я премахнеш. Командата за целта е
rm -r /home/backup
Не знам каква е текущата функционалност на командата rm при теб (ти така и не каза каква ти е дистрибуцията, предполагам, че е Ubuntu, но и там не съм сигурен за текущото положение), но е много вероятно командата да ти зададе въпроси дали си сигурен за всеки файл поотделно, което си е доста играчка за папка с много файлове като тази. Вариантът, при който няма да те пита за всеки файл поотделно е
rm -rf /home/backup
Сега... Ти си много плашлив, та не съм сигурен как точно да ти кажа, че този вариант на командата е малко опасен, без да я видиш като зов от дявола. Не обръщай внимание на аватара ми

Опасното в този вариант на командата е това, че не пита, а направо трие ("-f" идва от force). При повечето компилации на rm това би означавало, че ако изпълниш
rm -rf /
като супер потребител (т.е., със sudo отпред или влязъл като root потребител), тази команда ще изтрие всичко по включените ти твърди дискове со се операционната система и дори няма да те предупреди за това. Е, в някои дистрибуции в кода на rm е добавена една допълнителна проверка, която при изпълнение на тази команда те бие през ръцете, че е опасно, и ти казва да добавиш още един допълнителен параметър за по-сигурно. Например, в Debian, за да сгафиш така (освен ако не е целенасочено), трябва да изпълниш командата в такъв вид
rm -rf --no-preserve-root /
Но не във всички варианти на rm има тази допълнителна защита (някои шегаджии злоупотребяват с това), така че имай едно наум каква папка си задал, когато изпълняваш "rm -rf", и никога не я изпълнявай върху папката / и въобще върху папка, в която не знаеш дали има нещо, което може да ти трябва