За телефоните си прав, но не разбирам защо когато се обсъждат компютри/таблети намесвш телефони?
И извинявай, ама ако фирма не може да си позволи 4 качествени мишки + 4 работни станции с един гол виндовс, по-добре да затваря.
Митак, убягва ти факта, че в една фирма, един компютър в болшинството случаи се ползва през 7-%от времето само с една складова или счетоводна програма и през другите 30% нещо дребно допълнително или като клиентски машини към някакъв сървър.
Изклювчвам програмисти и дизайнери които не се чак толкоз много на общия фон на които им трябват доста по-мощни компютри.
Та на тази голяма част от бизнес ползвателите, компютри от 150 лефа втора употреба са им предостатъчни и за това не намират смисъл да влагат в по-нова техника.
Дори и често там където има доста компютри купувани през различно време, често се правят и различно комбинации с размяна на части.
Много лесно ги смяташ тия неща

Много рядко вече се намира някой, който пести точно от компютърна техника.
А да купиш компютър втора ръка, и да го дадеш на някой с идеята да изкарва пари от него не е смешно, ами е жалко. Знам ги аз такива, честно казано - не изкарват дълго. /споменатият от мен вече е фалирал, доколкото знам./
И не изкарват дълго не за друго, ами защото са не-конкурентно способни!
Като купиш на служителя си щайга за без пари, и мислиш, че си спестил - той няма да е продуктивен, и ще згубиш много повече, отколкото си спестил.
Не може например в офис на интернет доставчик да се ползва пентиум 2 на 400 MHz със 128RAM, и да каже на служителя "закво ти е по-бърз, ти само един браузър пускаш". Да, ама тоя браузър като се тътри 2 часа и половина.... нали се сещаш какво се случва.
Точно от техника не може да пестиш, особено ако вадиш пари от нея!!!
Това е като хостингите - пуснат на някакъв слаб сървър 2000 клиенти, и почват да ги гърчат как видиш ли - твоя сайт много товари, ползва еди-колко-си процесорно време и - плащай повече, или... си намали трафика - този съвет го бяха дали на един познат...
А това, че са oversale-нали наличният ресурс с единствената идея, че той няма да се ползва.... е меко казано смешно.
Същият мой познат си премести сайта в друга хостинг компания, и никога не са му се оплавали, че им товари сървъра!!!
А първите може би трябва да се замислят дали изобщо да предагат уеб хостинг, щом един wordpress така жестоко им товари сървъра