Автор Тема: Идеи за висок iowait  (Прочетена 2911 пъти)

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
Re: Идеи за висок iowait
« Отговор #15 -: Jul 09, 2014, 15:31 »
Е та това ли да е било. :o Щото аз смених диска и проблемните съобщения 'soft/hard resetting link' в логовете изчезнаха.

Само дето моят развиваше reallocation sectors. И сигурно от това и той е забавял четенето и затова са се пръквали същите съобщения в логовете.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

wfw

• Напреднали
  • Публикации: 249
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: none
    • Профил
« Отговор #16 -: Jul 10, 2014, 08:59 »
Интересно беше още, че направих тестове и с други дискове и се оказа, че WD black са най-зле. При другите скоростта не пада толкова без и с вибрации. А когато е доста натоварен дисковия масив започват много ниските скорости...
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #17 -: Jul 10, 2014, 10:47 »

Shouting in the Datacenter

Това което със сигурност знам е, че дисковете се преебават от силна музика - особено баси. Имахме клиенти които вземат си чисто новият компютър, надуят си уредбата с големите тонколони на мах и диска отива. Нямаше здрав сектор >:(. Не един или два бад сектори - а целият диск от край до край пълен със бад сектори -надупчен като швейцарско сирене :o

Пробвал съм се да бия и удрям сегате. Много бой изяде и са много здрави на такива сътресения - (удрения и чукане). Ако усети много бой задейства нещо.. престава верменно да чете чува се как позиционира главите и след това се оправя.

Та мисълта ми е че дисковете се справят с такива обикновени вибрации от чукания и удрения - обаче по-високочестотните  звукови вибрации май им се отразяват зле и заорават главите. >:D

« Последна редакция: Jul 10, 2014, 11:10 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.