Автор Тема: Изчезна ми Меню бутона  (Прочетена 2928 пъти)

Alisa79

• Напреднали
  • Публикации: 59
    • Профил
Изчезна ми Меню бутона
« -: Mar 24, 2016, 11:21 »
Нищо не съм правила, браузвах си из интернет. Станах, компютърът "заспа" и след половин - един час като седнах бутонът беше изчезнал.
Как да си го върна?
Пробвах да сложа аплет "Меню", но като го натисна излиза едно малко празно прозорче само.
С Линукс Минт 1.7 съм.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Изчезна ми Меню бутона
« Отговор #1 -: Mar 24, 2016, 15:02 »
Нещо за графичната среда, бихте ли споделили ?
« Последна редакция: Mar 24, 2016, 16:49 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7471
    • Профил
« Отговор #2 -: Mar 24, 2016, 17:35 »
Напоследък срещам към аплетите за панелите поне два вида менюта. Може да видите, дали няма нещо с друго наименование отнасящо се за приложенията в системата. Също, ако се чукне на това празно прозорче, което се е появило, излиза ли менюто или нищо не се случва?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Alisa79

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Mar 24, 2016, 20:45 »
Защо ли си помислих, че след като един аплет "меню" не ми върши работа, то и другите няма да ми вършат. В случая "cwgMintMenu" се оказа решението. Само дето не се появява бутон с надпис "Меню", а зелената иконка на Минт, което даже повече ми харесва.

До сега не знаех какво е това "графична среда" и пак не съм сигурна дали разбрах от бързия преглед из форума.
Все пак се надявам, че следващите ми думи ще са отговор към зададения ми въпрос:
С Linux Mint 17.3 Rosa - Cinnamon съм (в предния пост съм объркала и съм писала 1.7). Сложила съм 2-3 аплета и моя си картинка на десктопа. Също така Мозила с търсеща машина Гугъл. Няма друго пипано. Лаптопа го ползвам само аз, така че изключвам възможността някой да е правил нещо без аз да знам.

Както и да е, важното е, че намерих решение. И все пак... мистерия някаква е случката с тоя бутон, любопитно ми е защо така се случи. Ако случайно някой четящ това знае, моля да каже!

Благодаря за желанието да ми помогнете!
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 25, 2016, 02:37 »
За Cinnamon не зная, но в XFCE, като се чукне с десен бутон върху аплета в менюто, после Опции ( Properties ) може да се избере да се показва иконката, текст или и двете мисля. Аз обикновено избирам текста, защото иконите са ми прекалено шарени и ми отвличат вниманието. А не ми се търси да ги заменям с едноцветни. Та на панела просто пише Menu и толкова.
Активен

Alisa79

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 25, 2016, 14:29 »
Еха! При мен при чукване с десен бутон има избор между "относно", "конфигуриране" и "премахване на този аплет".
Като чукнах на "конфигуриране" се оказа, че мога да сложа каквото си искам име на менюто - каквато дума напиша веднага излиза вместо надписа "меню". Също така мога да сложа каквато си искам иконка. Пробвах с някаква снимка (голяма) в jpg формат и стана. Може да се сложи само иконка, без текст.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Mar 25, 2016, 15:46 »
Еха! При мен при чукване с десен бутон има избор между "относно", "конфигуриране" и "премахване на този аплет".
Като чукнах на "конфигуриране" се оказа, че мога да сложа каквото си искам име на менюто - каквато дума напиша веднага излиза вместо надписа "меню". Също така мога да сложа каквато си искам иконка. Пробвах с някаква снимка (голяма) в jpg формат и стана. Може да се сложи само иконка, без текст.
Точно  ;)
Активен